e
Banner


Cenk Group Karadeniz’de büyümeye demir attı
20 yılı aşkın süredir Karadeniz’de Ro-Ro hatları işleten Cenk Group, Türkiye ile Ukrayna arasında 4 ayrı hatta 4 gemiyle düzenli seferler gerçekleştiriyor. 2013’te 50 binin üzerinde araç, 20 bin tır ve 60 bini aşkın paletli yük hacmine ulaştıklarını belirten Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, kapıya teslim paket hizmetlerle fark yarattıklarını söylüyor. 




cenk_groupCenk Group, Ro-Ro taşımacılığında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Üç ropax ve bir Car-Carrier gemisine sahip olan şirket, Türkiye ile Ukrayna arasında düzenli hat seferleri gerçekleştiriyor. Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, Türkiye’nin ilk Car-Carrier gemisi olan Cenk Car ile Derince, Ilychevsk ve Köstence arasında, diğer 3 ropax gemisiyle ise Zonguldak ile Ilychevsk arasında hizmet sunduklarını söylüyor. 
Derince hattında otomotiv, Zonguldak hattında ise tır ve paletli yük taşıması gerçekleştirdiklerini belirten Yener, “Derince hattında otomotiv sektörüne haftada bir servis hizmeti veriyoruz. Bu hattımızda 2013 yılında 50 bin araç üzerinde bir hacme ulaştık. Zonguldak hatlarımızda ise lojistik ve kara nakliye firmaları, ayrıca yaş sebze ve meyve ihracatçısına hizmet veriyoruz. Bu hattımızda ise geçtiğimiz yıl 20 bin tır ve 60 bini aşkın paletli yük hacmine ulaştık” diyor. 
 
KAPIYA TESLİM SERVİS 
Taşıma yaptıkları hatlarda müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yusuf Attila Yener, şunları aktarıyor: “Derince hattında otomotiv lojistiğinin ihtiyaçlarına uygun yatırımlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda limana getirilen ve ihraç edilecek otomotiv ürünlerini survey ekibimizle karşılıyor. Genel hasar tespitini yaptıktan sonra 30 bin metrekarelik otomotiv stok sahamıza alıyor ve gemi gelene kadar bekletiyoruz. Sonrasında stevedor ekibimiz bu araçların gemiye yüklemesini gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bu limandaki yapılanmamız aracın teslim edildiği andan itibaren, gümrük işlemlerini de içeren, paket bir hizmet niteliğinde. Tüm bu hizmetleri kabul edilmiş uluslararası otomotiv lojistiği kuralları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. 
Zonguldak Limanı’nda ise taşımakta olduğumuz tır ve paletli yüklere yönelik yapılanmamız mevcut. Burada kara nakliye müşterilerimiz için irtibat ofisimiz bulunuyor. Tır şoförlerimizin hem gümrükleme ve evrak işlemleri için hem de gemi mürettebatıyla iletişimlerini düzenlemek için tecrübeli ekibimiz hizmetlerini sürdürmekte. Paletli yükler için ise yükün tesliminden itibaren gemiye yüklenmesi ve diğer işlemler için hizmet veriyoruz. Bu anlamda limanlardaki temel felsefemiz; yükün tesliminden itibaren Ukrayna limanlarında alıcısına ulaştırılana kadar müşterimize tüm süreçleri kapsayan paket bir hizmet verebilmek.” 
 
KIRIM SEFERLERİNİ ILYCHEVSK’E KAYDIRDI 
Denizyolu taşımacılığının çok dinamik bir sektör olduğunu belirten Yusuf Attila Yener, “Bu nedenle yeni gelişmelere hep hazır olmak ve sahip olduğunuz imkanlar çerçevesinde hızlı kararlar almak zorundasınız” diyor. Geçtiğimiz sezonun Cenk Group için bu yönün sınandığı bir dönem olduğunu vurgulayan Yener sözlerini şöyle sürdürüyor: 
“Geçen yıl Zonguldak-Yevpatoria arasındaki ropax hattımızda çeşitlendirmeye gitme kararı aldık. Bu doğrultuda önce Sevastopol Limanı’nı sonra da Haydarpaşa Limanı’nı servis ağımıza ekledik. Bu hatlar ile hem İstanbul hem de Zonguldak’tan Yevpatoria ve Sevastopol limanlarına hizmet vermeye başladık. Ancak maalesef 2014 yılı başından itibaren Ukrayna ve özellikle Kırım’da yaşanan gelişmeler sonucunda Yevpatoria ve Sevastopol limanlarından verdiğimiz servisleri Ilychevsk Limanı’na yönlendirmek zorunda kaldık. Şimdi Ukrayna’da sadece Ilychevsk Limanı’na taşıma gerçekleştirmekteyiz. Kırım Cumhuriyeti’nde taşlar yerine oturup gerekli gümrük düzenlemeleri yapıldıktan sonra Yevpatoria ve Sevastopol servisimizi canlandırmayı hedefliyoruz.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat