e
Banner

Etiketler: karadeniz



Karadeniz'de ilk doğalgaz bulundu


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Enerji

Petrol ve doğalgazda neredeyse tamamen ithalatçı konumda olan Türkiye'de son dönemde yapılan çalışmalar umutları artırdı.

 




Yüksek Hızlı Demiryolu hedeflerinde Karadeniz yok



Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik, tarih boyunca Osmanlı’dan beri Trabzon’a demiryolu gelmemesinin nedenlerin birinin tartışmalar değil yüksek maliyet olduğunu söyledi.





Samsun Karadeniz’in Lojistik Üssü Olacak



Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Samsun’a iki günlük inceleme gezisi gerçekleştirilen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, bölgenin avantajları ve yapılan yatırımlarla Samsun’un Karadeniz’ de önemli bir lojistik üssü haline geleceğini söyledi.




Cenk Group Karadeniz’de büyümeye demir attı



20 yılı aşkın süredir Karadeniz’de Ro-Ro hatları işleten Cenk Group, Türkiye ile Ukrayna arasında 4 ayrı hatta 4 gemiyle düzenli seferler gerçekleştiriyor. 2013’te 50 binin üzerinde araç, 20 bin tır ve 60 bini aşkın paletli yük hacmine ulaştıklarını belirten Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, kapıya teslim paket hizmetlerle fark yarattıklarını söylüyor. 




Karadeniz ülkelerinden lojistikte yeni iş birliği hamlesi



Türkiye’nin dönem başkanı olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) İş Konseyi tarafından Lojistik İş Birliği Çalıştayı 24 Ekim 2023 tarihinde DEİK Merkezi’nde düzenlendi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) iş birliği ile gerçekleşen çalıştaya, Türkiye ile birlikte 13 üye ülkenin sekizinden iş insanları ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.