e
Banner

Araç muayene süresi 1 yıla mı inecek?

Avrupa Birliği Ulaştırma Bakanları Brüksel'de otomobillerin muayene sürelerini belirlemek için toplandı.





arac_muayene.jpg

Almanya'da yeni arabalar için ilk başta 3 yıl sonra 2 yılda bir uygulanan araç muayenesi (TÜV) eğer AB bakanları kabul ederse bir yıla inecek. Yeni AB tasarısıyla birlik genelinde araçlara muayene standardı getirmeyi planlayan ulaştırma bakanları, 7 yaşından eski olan araçların Almanya'daki gibi 2 yılda bir değil, her yıl muayene edilmesini tartışıyor.

AB Ulaştırma Komiseri Siim Kallas, muayene süresinin kısıtlanmasıyla birlikte trafikte güvenliği artırmak istediklerini öne sürse de tasarının onaylanması, Almanya'daki sürücüleri memnun etmeyecek. Kallas'a göre kazaların büyük kısmı eski arabalarla yapılıyor bu nedenle de bu tür araçların sık sık muayene götürülmeleri gerekli.

Alman Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, Brüksel'in bu planının sürücüler için ''hem bürokrasiyi hem de masrafları artıracağını'' söyledi. Brüksel Ulaştırma Komiseri Kallas tarafından hazırlanan taslakta 0 km arabaların ilk olarak 4 yıl sonra muayene götürülmeleri (Almanya'da bu sürü 3 yıl) ardından da 7 yaşına kadar 2 yılda bir muayene edilmeleri öngörülüyor. Taslakta en can alıcı nokta ise, 7 yaşından daha eski arabalar için her yıl TÜV alma mecburiyetinin getirilmesi.

Alman Otomobil Kulübü ADAC'da taslağa karşı çıkarken, eski arabalardaki kaza oranlarının yüksekliğinin teknik sebeplerden kaynaklanmadığına dikkat çekti. AB Ulaştırma Komiseri Kallas'ın verileri değerlendirirken hata ettiğini ima eden ADAC, eski arabalardaki kaza nedenlerinin başında sürücü hatalarının geldiğini kaydetti. ADAC'a göre pahalı ve yeni araba alamayan genç sürücüler, eski araba almak zorunda kalıyor ve kazaların büyük kısmı da bu arabalarla yapıyorlar. Konuyla ilgili ulaştırma bakanlarının görüşmelerinin bu toplantıyla sırınlı kalması beklenmiyor. Üye ülkeler kendi uygulama ve görüşlerini iletecekler. Alman Ulaştırma Bakanı Ramsauer de ülkesinin uygulamasını savunurken, AB'ye Alman modeli önerisinde bulundu. Tasarı Şubat 2013'te AB Parlamentosu'nda yeni teklifler kapsamında görüşülecek. Ardından da AB Komisyonu'na ve AB Konseyi'ne yollanacak. Buradan geçtikten sonra da kanunlaşacak.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat