e
Banner


Reysaş’tan gıda depolamada A sınıfı hizmet

Gıda taşımacılığı alanında Türkiye genelinde yaklaşık 12 bin noktaya makro ve mikro dağıtım hizmeti sunan Reysaş, A sınıfı kalitede depolarıyla birçok dev gıda firmasının lojistik partneri olmayı sürdürüyor.





reysas_depo.jpg

Toplam Kalite Yönetimi’nde“sürekli gelişim” ilkesini benimsediklerini belirten Reysaş Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, devreye alacakları yeni yatırımlarla bugün 550 bin m2 olan depo alanlarını iki katına çıkaracaklarını söylüyor.

Ana iş kollarından biri olan gıda lojistiği konusunda uzman şirketler arasında yer alan Reysaş, sektöründe lider gıda zinciri şirketlerine mikro ve makro dağıtım hizmetleri sunuyor. Bugün Türkiye genelinde yaklaşık 12 bin noktaya gerek soğuk zincir gerekse gıda ve türev ürünleri için hizmet sunduklarını belirten Reysaş Lojistik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, gerçekleştirdikleri operasyonlarda sistem geri beslemeleri ile oluşan risk faktörlerini akılcı çözümler sayesinde en aza indirdiklerini söylüyor. 2010 yılında halka arz olan iştirakleri Reysaş GYO ile birçok ünlü gıda markasına A sınıfı kaliteye sahip depoları ile hizmet sunduklarını aktaran Durmuş Döven, “Reysaş GYO olarak şuan yaklaşık 200 milyon dolar civarında gayrimenkul portföy değerine sahibiz. Bu değere 2013 yılsonuna kadar yaklaşık 50 milyon dolar daha yatırım yapmayı ve depo alanımızı da 2015 yılı sonuna kadar 1 milyon m2’ye ulaştırmayı hedefliyoruz” diyor.

 

Türkiye’de 12 bin noktaya ulaşıyor

Tedarik zincirinin tüm halkalarını bünyesinde bulunduran Reysaş’ın gıda taşımacılığına dönük sunduğu çözümlerden söz eder misiniz?

Reysaş Lojistik uzun yıllardır sektöründe lider gıda zinciri şirketlerinin yurtiçi mikro ve makro dağıtım işini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. 2010 yılında halka arz olan iştiraki Reysaş GYO ise birçok ünlü gıda markasına A sınıfı yüksek kalitede depoları ile hizmet sunuyor. Şirketimiz gıda lojistiğinde kullandığı yaklaşık 800 adetlik filosu ile tüm Türkiye genelinde yaklaşık 12 bin noktaya gerek soğuk zincir gerekse gıda ve türev ürünleri makro ve mikro dağıtımını yapıyor.

Hizmet kalitesini 2010 yılında aldığı “Avrupa Kalite Ödülü” ile taçlandıran Reysaş, gıda lojistiğinde risk faktörlerini nasıl ortadan kaldırıyor? 

Üreticilerden soğuk olarak çıkan ürünler soğuk zincirin kırılmasına izin verilmeden son satış noktasına kadar aynı dereceleri muhafaza edilerek ulaştırılıyor. Nakliye sırasında kullanılan frigorifik araçlarda yer alan +4 C veya -18 C sıcaklıklarındaki uygun klima ve kasa ile de ürünleri muhafaza etmek mümkün oluyor. Şirketimizin gıda zincirinin ünlü markaları için hizmete açtığı ve açmaya devam edeceği depoları ise son teknoloji ile donatılmış soğuk hava depolarından oluşmaktadır ve içlerinde özel olarak ayrılmış -18 C donuk bölümleri mevcuttur. Tecrübeli insan kaynağı ile risk planlamasını ve yönetimini kusursuz gerekleştiren şirketimiz,  kendi bünyesinde gerçekleştirdiği yazılım çalışmaları ile de insan kaynağının ve risk yönetiminin etkinliğini daha da artırmaktadır. Gıda ve soğuk zincir lojistiğinde kullanılan araçların uygunluğu Reysaş teknik ekibi tarafından belirli periyotlar dahilinde kontrol edilmektedir. Yine anlık kontroller proje bazlı olarak ilgili operasyon ekibi tarafından takip edilmektedir. Ayrıca konusunda uzman olan proje personeli ve sürücülerimize belirli aralıklarla risk faktörleri ile ilgili olarak gerekli bilgilendirme ve eğitim çalışmaları verilmektedir.

 

Türkiye fındığının %70’ini Reysaş GYO depoluyor

Depolamadaki mevcut portföyünüz hakkında bilgi verir misiniz? Mevcut depolarınıza yönelik yaptığınız yatırımlarınızın boyutu ve kapsamından söz eder misiniz?

Reysaş olarak bugüne kadar yaptığımız tüm yatırımlarımızda sektördeki eksikleri görerek ve uzun vadeli düşünerek hareket ettik. Bundan sonrasında da rekabet, yatırım ve büyüme stratejimiz bu şekilde olacaktır. Sadece depolama alanında 2010 yılı içerisinde 30-35 milyon dolarlık yatırım yaptık. Türkiye’de depo ve depo yönetimi alanında eksikleri görerek yaptığımız bu stratejik yatırımla şuan Reysaş GYO bünyesinde Türkiye’nin A sınıfı ve en kaliteli depolarına sahibiz. Ayrıca bu depolarımız içerisinde yer alan 11 adet fındık deposu ile de Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi’ne hizmet vermekteyiz. Tüm depoları Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olan şirketimiz, Türkiye fındık depolama ihtiyacının %70’ini karşılayabilmektedir. Şuan aktif olarak 12 ilde 22 deponun sahibiyiz. Bu depolarımızda ulusal ve uluslararası birçok müşterimize kaliteli depo hizmeti sunmaktayız. Toplam depo alanımız yaklaşık 550 bin m2 civarında. 17 adet mevcut arsamız üzerinde de toplam 11 adet devam eden ve yapımı planlanan projelerimiz mevcut. Şuan şirketimizin toplam yatırım tutarı arsa maliyetleri dahil 15 milyon doları bulan ve tamamı çok uluslu bir gıda zinciri şirketine kiraya verilmek üzere Samsun, İzmir, Antalya ve Adana’da inşa edilecek depo projelerine ek olarak, Kocaeli Çayırova’da yer alan ReysaşCity bölgesinde toplam 67 bin m2 alanda, 2012 yılında bitmesi planlanan 95 bin m2’lik depo projesi de mevcuttur.

2011 yılı sonu itibariyle -20’lik büyüme hedefimizi koruyoruz. Bu süreçte tüm lojistik operasyonlarımız içerisinde gıda sektörüne verdiğimiz gerek lojistik gerekse depolama hizmetleri artarak devam etti. 2012 yılında da özellikle depolama alanında yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat