Banner


BGL’nin hedefi dünya GSMH’sının %95’inde olmak
Barsan Global Lojistik, 29 ülkede bulunan 67 lojistik merkeziyle GSMH’sı dünya ekonomisinin %81,67’sini oluşturan ülkelerde hizmet veriyor. Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, açacakları yeni lojistik merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31’ini; 2019 sonunda ise %94,89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedeflediklerini söylüyor. 




cengiz_captugKamil Barlın tarafından 1982 yılında kurulan Barsan Global Lojistik (BGL), geride bıraktığı 36 yılda birçok ilke ve başarıya imza attı. Kurulduktan kısa bir süre sonra Türkiye'nin sayılı gümrük firmalarından biri haline gelen BGL, gümrükleme operasyonlarındaki başarısını daha da ileriye taşıyarak 1990 yılında entegre lojistik hizmeti vermek üzere kara, hava, deniz ve depo yatırımlarına başladı. 1995 yılına kadar Türkiye'nin tüm ticari noktalarında depo yatırımlarının büyük bir kısmını tamamlayan şirket,1995 yılında globalleşme hedefi doğrultusunda yurtdışı yatırımlarına start verdi. BGL, günümüzde 29 ülkede 67 lojistik merkeziyle hizmet ağını ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya kadar çok geniş bir coğrafyaya yaymış durumda. Hizmet verdikleri ülkelerin toplam GSMH’sının, dünya ekonomisinin %81.67’sini oluşturduğunu belirten Barsan Global Lojistik (BGL) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Yeni açacağımız lojistik merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31’ini; 2019 sonunda ise %94,89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedefliyoruz” diyor. 
 
HIZLI KARAYOLU ÇÖZÜMLERİ 
Barsan Global Lojistik’in ana hizmet alanlarını karayolu, denizyolu, havayolu, depolama ve dağıtım hizmetleri, gümrükleme ve tedarik zinciri çözümleri oluşturuyor. Şirket, Euro 6  özellikli çift katlı mega treylerlerden oluşan tamamı yeni ve güçlü karayolu araç filosuyla, otomotiv, tekstil, perakende, FMCG ve dayanıklı tüketim olmak üzere dış ticaretin kilit sektörleri için komple ve parsiyel ithalat ve ihracat taşımaları yapıyor. Cengiz Çaptuğ, karayolu taşımacılığında sundukları hizmetler hakkında şunları aktarıyor: “Dünyanın kabul ettiği en iyi ve gelişmiş araç markalarından oluşan farklı nitelikteki (tenteli/askılı/frigo) araçlarımız, tüm Avrupa’yı saran güçlü lojistik merkezlerimiz, 0 müşteri memnuniyetini benimseyen müşteri temsilciliği modelimiz ve düşünce hızında lojistik anlayışımızla kusursuz bir karayolu taşımacılığı hizmeti sunuyoruz. Türkiye ile Avrupa arasındaki en kısa transit süreyi sağlayan güzergâhı ana rotamız olarak belirleyerek, ekspres, süper ekspres ve swift servis olanaklarıyla müşterilerimizin acil ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretiyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre Avrupa- Türkiye, Türk Cumhuriyetleri- Rusya, Ortadoğu arası taşımalar, Türkiye-Irak, Türkiye- Kazakistan hatlarında multimodal taşıma gerçekleştiriyoruz. Taşımacılık ve depolama servislerimize entegre kendi dağıtım ağımızla gerek kendi özmal depolarımızdan gerek müşterilerimizin kendi depolarından Türkiye’nin her köşesine en geç 3 gün içinde komple ve parsiyel teslimat sağlıyoruz.”
 
DENİZYOLUNDA İDDİALI 
Barsan Global Lojistik, denizyolu taşımacılığında da oldukça iddialı. Başta Uzakdoğu, Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın en önemli liman ve ticaret şehirlerine konsolidasyon merkezleri ve dağıtım depoları kurduklarını belirten Cengiz Çaptuğ, “Bu merkezlerde bulunan deneyimli Türk ve lokal yabancı çalışanlarımızla müşterilerimize geniş hizmet yelpazesinde maliyet odaklı çözümler  sunuyoruz. Müşterilerimizin transit süre ihtiyaçlarına göre gerekli analizleri yaparak, alternatif rota ve armatör opsiyonlarla butik hizmet veriyoruz. Uzak Doğu ve Amerika’da sahip olduğumuz NVOCC belgeleri ile denizyolu taşımacılığında iddialıyız” diyor. 
 
DÜNYANIN HER NOKTASINA HAVAYOLU HİZMETİ 
IATA belgesine sahip olan BGL, Türkiye havalimanlarından dünyanın her yerine, yine dünyanın her yerinden Türkiye’ye havayolu taşımacılığı hizmeti sunuyor. IATA ile ICAO yönetmelikleri kapsamında tüm havayolu şirketleriyle tüm ülkelere hava taşımacılığı gerçekleştirebildiklerinin altını çizen Cengiz Çaptuğ, şunları aktarıyor: “Asya’da; Hong Kong, Shanghai, Nanjing, Ningbo, Beijing, Xiamen, Guangzhau, Tayvan ve Kore’den düzenli konsolide servisiyle 48–72 saatte kapıdan– kapıya teslimat yapıyoruz. Avrupa’da; Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere’den her gün konsolide servisiyle 24 saat garantili kapıdan– kapıya teslimat gerçekleştiriyoruz. Amerika’da; New York, Los Angeles, Miami, Phoenix, Houston, Dallas, Atlanta, Chicago, Toronto– İstanbul arasında haftalık düzenli kondolide servisiyle 48– 72 saatte kapıdan kapıya teslimat yapıyoruz.”
 
DEPOLAMADA “ÖZMEL” AVANTAJINI KULLANIYOR 
 
Barsan Global Lojistik, yaygın özmal depo-antrepo ağı ve farklı ürün gamlarına yönelik çözümleriyle müşterilerine önemli avantajlar sunuyor. Teknolojik yatırımlarla depolama hizmetlerini güçlendirdiklerini belirten Cengiz Çaptuğ, “Depo yönetimi programları konusunda tüm dünyada yaygın ERP programları ile entegre olabilen IT altyapımız sayesinde, müşterilerimize hem tüm süreçleri izleme ve denetleme, hem de gerçek zamanlı olarak ortak oluşturulan performans kriterlerini takip etme olanağı sunuyoruz. Stok yönetimini teknoloji desteği ve deneyimli kadromuzla güvenilir şekilde gerçekleştiriyoruz. Depo girişi sırasında barkodlama ile etiketlenen malzemelerin stok kaydı ve kontrolünü yaparak Barsis yazılımı tarafından belirlenen raf adreslerine yerleştiriyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin yüksek kalitedeki yönetimlerini, IT ekibimizin sektöre ve müşteriye özel hazırladığı tasarımlarla sağlıyoruz” diye konuşuyor. 
 
GÜMRÜKLEMEDE 36 YILLIK TECRÜBE 
Barsan Global Lojistik, gümrükleme hizmetlerinde 36 yıllık bir tecrübeye sahip. BGL’nin sahip olduğu güçlü teknolojik altyapısı ve uzman personeliyle Türkiye’nin tüm gümrüklerinde ve yurt dışında gümrükleme hizmetini kendi bünyesinde verebilen tek lojistik şirketi olduğunu söyleyen Cengiz Çaptuğ,  “Türkiye’de işlem hacminin olduğu tüm gümrüklerde konuşlanmış 36 gümrük ofisimizle; yurt dışında Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 29 farklı ülkede 36 yıllık tecrübemizle hizmet veriyoruz. Bünyemizde sektördeki en tecrübeli uzman gümrük müşaviri ve gümrük müşavir yardımcıları görev yapıyor. Bölge ve ofislerimizdeki gümrük müşavirleri ve merkezimizde bulunan mevzuat departmanı ile tüm firmalarımıza özel gümrük danışmanlığı hizmeti veriyoruz” diyor. 
 
GÜCÜNÜ İNOVASYONDAN ALIYOR 
Tedarik Zinciri Çözümleri BGL’nin en önemli hizmet alanlarından biri. “İnovasyon, müşterilerimizin Barsan Global Lojistik deneyimlerini eşsizleştirmemizi ve müşteri memnuniyetini sürekli artırabilmemizi sağlayan en önemli gücümüz” diyen Cengiz Çaptuğ, 42 kişilik mühendis & yazılım kadrosuyla “müşteriye göre özelleştirilebilen” yenilikçi ve öncü yazılım çözümleri geliştirdiklerini söylüyor. Çaptuğ, geliştirdikleri Barsis ve Barpot sistemleriyle sipariş aşamasından teslim aşamasına kadar verilen tüm farklı hizmetlerin, birbirlerine entegre olarak uçtan uca (end to end) izlendiğinin ve raporlanabildiğinin altını çiziyor. 
 
29 ÜLKE 67 LOJİSTİK MERKEZ 
AVRUPA’da 15 ülkede 40 lojistik merkeziyle hizmet veriyor.
TÜRKİYE: İstanbul (Çağlayan Merkez Ofis- TIR İşletme Direktörlüğü- Avrupa Bölge Direktörlüğü, , Hadımköy Bölge Direktörlüğü, AHL Bölge Direktörlüğü, Anadolu Bölge Direktörlüğü, Kurtköy Bölge Direktörlüğü), Ankara (Ankara Bölge Direktörlüğü), Bursa (Güney Marmara Bölge Direktörlüğü), Hatay (İskenderun Bölge Direktörlüğü), İzmir (Ege Bölge Direktörlüğü), Kocaeli (Gebze Bölge Direktörlüğü), Mersin (Mersin Bölge Direktörlüğü), Tekirdağ (Çorlu Bölge Direktörlüğü- Trakya Bölge Direktörlüğü)
ALMANYA: Nurnberg (Merkez), Stuttgart, Frankfurt (2),  Hamburg, Remscihed, Berlin, Münih, Hannover, Crailsheim
İNGİLTERE: Coventry, Manchester
FRANSA: Paris (Merkez), Lyon
İTALYA: Modena
İSPANYA: Barselona
POLONYA: Katowice, Lodz
MACARİSTAN: Budapeşte
HOLLANDA: Rotterdam
İSVİÇRE: Basel
BELÇİKA: Gent
ROMANYA: Temaşvar
İRLANDA: Dublin
BELARUS: Minsk
AVUSTURYA – Viyana 
AMERİKA’da 4 ülkede, 13 lojistik merkeziyle hizmet veriyor.
ABD:  New York, New Jersey(2),  Los Angeles, Chicago, Houston, Miami, San Francisco, Atlanta
KANADA: Toronto, Montreal
BREZİLYA:  Sao Paulo
MEKSİKA-Meksiko City 
ORTA DOĞU-UZAK DOĞU- ASYA’da 9 ülkede 13 lojistik merkezilye hizmet veriyor.
ÇİN:  Shanghai (Merkez), Yiwu, Shenzhen, Ningbo
HONG KONG
JAPONYA-Tokyo
GÜNEY KORE: Seul
IRAK: Bağdat, Erbil
KAZAKİSTAN: Almati
VİETNAM
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ- Dubai
SUUDİ ARABİSTAN
OKYANUSYA 
AVUSTRALYA
 
BGL’s target is to be in 95% of the world’s GNP 
Founded by Kamil Barlın in 1982, Barsan Global Logistics (BGL) has undersigned many breakthroughs and achievements in its past 36 years. BGL that became one of the select customs firms of Turkey soon after its incorporation carried its success in customs clearances forward and started to invest in land, air, and sea transport as well as in storage in order  provide integrated logistics services in 1990. Having completed a large portion of its storage investments at all commercial spots of Turkey until 1995, the company started to make abroad investments  in line with its target of globalization as of 1995. BGL has presently expanded its service network along a very large geography that includes the regions ranging from the US to China, from Europe to Asia,  with its 67 logistics centers in 29 countries. Cengiz Çaptuğ, Chair of the Board of Directors of Barsan Global Logistics (BGL), states that the total GNPs of the countries where they provide services constitute 81.67% of the world’s economy and says, “We are aiming to take place in 92,31% at the end of 2018 and 94,89%  at the end of 2019 in the economy of the world, with the logistics centers that we will newly establish.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat