e
Banner


BDP International yenilenen organizasyon yapısıyla ilk 3’e yürüyor
Türkiye’de yönetim ekibinde değişikliklere giden BDP International, çok kısa sürede yakaladığı büyüme ivmesini önümüzdeki iki yılda da sürdürmeyi hedefliyor. BDP International’ı Türkiye’de daha üst seviyelere taşımak için aynı girişimci ve yenilikçi ruhla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Marmara ve Akdeniz Bölge Direktörü Kemal Kocaemre, “2020 yılı için hedefimiz, 1 milyar TL işlem hacmi, 1.000 çalışan, 20 ofis ile Türkiye’nin en büyük ilk 3 lojistik hizmet sağlayıcısından biri olmak” dedi.




bdp_turkeyABD’nin önde gelen global lojistik servis sağlayıcı şirketlerinden BDP International, 1966 yılında başlayan faaliyetlerini bugün 130’un üstünde ülkede, yaklaşık 5 bin çalışanı ile sürdürüyor. Uluslararası deniz, hava, kara ve proje kargo taşımacılığı, gümrükleme, depolama ve lojistik iç dağıtım hizmeti veren şirket, bunun yanı sıra 3PL, 4PL, dahili nakliye, flexi bag hizmetleri ve tedarik zinciri yönetimi danışmanlık hizmetleri gibi lojistik çözümler sunuyor.

HİZMET AĞINA YENİ ÜLKELER EKLEYECEK
Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinde etkin bir hizmet ağına sahip olan BDP International, özellikle otomotiv, gıda, kimya, petrokimya, savunma sanayi, FMCG, health care ve inşaat sektörlerinde de yoğun olarak müşterilerine hizmet sunuyor. Global alanda büyüme hedefleri doğrultusunda Avrupa’da İrlanda, Afrika Kıtası’nda Kenya’da yapılanmasını sürdüren şirket, ayrıca önümüzdeki süreçte Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.

YEDİ YILDA TOP 10’A GİRDİ
Türkiye'de Mayıs 2011’de İstanbul Genel Merkez ve İzmir şubesiyle faaliyetlerine başlayan BDP International, 7 yıl gibi kısa sürede hızlı bir ivme yakaladı. Servis verdiği tüm ürün gruplarında, işlem hacmi ve cirosal anlamda ilk 10 hizmet sağlayıcısından biri haline gelen şirket, bugün 12 ofis ve 215 kişilik kadrosuyla faaliyetlerini sürüyor.

YÖNETİMDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
BDP International, bu yılın Mart ayında Türkiye’deki yönetim ekibinde yeniden bir yapılanmaya gitti. Türkiye'de son 7 yıldır Genel Müdür olarak başarılı bir performans sergileyen Fikret Ersoy’u Mart ayı itibariyle BDP International’in Ortadoğu, Afrika & Türkiye Bölge Direktörü olarak atadı. Bu değişiklik sonrasında Genel Müdür Yardımcı Bozkurt Bekişoğlu, BDP International Türkiye Genel Müdürü olarak bayrağı devraldı.

kemal_kocaemreYAKALADIĞIMIZ BÜYÜME SÜRPRİZ DEĞİL
Organizasyon yapısındaki değişiklere ilişkin açıklamalarda bulunan BDP International Türkiye Marmara ve Akdeniz Bölge Direktörü Kemal Kocaemre, Ülke Ticari Direktörü Serkan Alabaş ve diğer ülke ürün ve satış yöneticileriyle birlikte, aynı girişimci ve yenilikçi ruhla, BDP International’ı Türkiye’de daha üst seviyeye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Şirketin 7 yıl gibi kısa sürede yakaladığı büyüme ivmesinde rol oynayan etkenler hakkında da bilgi veren Kocaemre, şunları belirtti: “Çok genç bir kadroya sahibiz. Yaş ortalamamız 30 civarında. Burada kilit nokta, genç olmanın dezavantajlarını çok kolay bir şekilde avantaja çevirebilecek yetenekte insanlar ile çalışmamızdır. Müşteri ve tedarikçi yönetimimizdeki kriterimiz; iyi niyet ve dürüstlüktür. Bunların yanına çok çalışmak ve bilgi gibi özelliklerimiz eklendiğinde, şimdiye kadarki büyümemizin sürpriz olmadığını söyleyebilirim. Bundan sonra da aynı hırs, kararlılık, fark yaratma arzusu ve heyecanla yenilikçi ruhumuzu ve teknolojimizi birleştirerek hedeflerimize çok daha kolay ulaşabileceğimizi biliyoruz. Tüm bunların yanı sıra başarımızda rol oynayan diğer etkenleri şöyle sıralayabilirim:

  • Herkes tarafından 7/24 ulaşılabiliyoruz.
  • Müşterilerimize doğru bilgiyi, doğru zamanda veriyoruz.
  • Tedarikçilerimiz ile sürdürülebilir, sağlam temelleri olan ilişkiler yaratıp, uyguluyoruz.
  • Herkesin fikrine saygı duyup, dikkate alan bir yönetim tarzını benimseyip uyguluyoruz.
  • İş gücü değil, aile olduğumuz olgusunu her zaman hatırlıyor ve hatırlatıyoruz.”

3PL VE 4PL HİZMETLERİNDE İVME YAKALADI
İşlem hacminde büyük yoğunluklarının konteyner nakliyesi tarafında görünse de, hava kargo, uluslararası karayolu ve proje kargo ürünlerinde de azımsanmayacak bir hacme sahip olduklarını belirten Kemal Kocaemre, ayrıca son 2-3 yılda, 3PL ve 4PL’de de ciddi anlaşmalara imza attıklarını ve müşterilerine daha katma değerli servisler sağladıklarını söyledi.

YYS BELGESİ ALAN İLK GLOBAL FİRMA
Kemal Kocaemre, şirket olarak faaliyete başladıkları 2011 yılından itibaren her zaman hedeflerini çok yukarıda tuttuklarını ve şimdiye kadar da yollarından hiç sapmayarak, emin adımlarla planlarına ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı. Yedi yılda kontrollü bir büyüme planı çerçevesinde şu anki hacimlerine ulaştıklarını belirten Kocaemre, geleceğe dönük hedeflerine ilişkin şu bilgeleri verdi: “2020 yılı için hedefimiz ise 1 milyar TL işlem hacmi, 1000 çalışan, 20 ofis ile Türkiye’nin en büyük ilk 3 lojistik hizmet sağlayıcısından biri olmaktır. Bunun için en büyük yatırımın çalışma arkadaşlarımız olduğunun bilincindeyiz ve rotamızı bu yönde belirledik. Bu sayede müşterilerimize en iyi lojistik çözümleri sunacağımızı düşünüyoruz. Depolama ve gümrükleme alanında yatırımlarımız planlarımız dahilinde, bu sayede müşterilerimize her alanda çok daha efektif hizmetler sunabileceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) belgesine sahip olan ilk global firma olduk. Bu şekilde müşterilerimize çok daha iyi ayrıcalıklar sağlayabileceğimizi biliyoruz.”

“Çok genç bir kadroya sahibiz. Yaş ortalamamız 30 civarında. Burada kilit nokta, genç olmanın dezavantajlarını çok kolay bir şekilde avantaja çevirebilecek yetenekte insanlarla çalışmamızdır. Müşteri ve tedarikçi yönetimimizdeki kriterimiz; iyi niyet ve dürüstlüktür. Bunların yanına çok çalışmak ve bilgi gibi özelliklerimiz eklendiğinde, şimdiye kadarki büyümemizin sürpriz olmadığını söyleyebilirim.”





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat