Banner


Trans.eu Nakliye Borsası’ndan daha fazlasını sunuyor
37.000'den fazla evrakları teyit edilmiş firmanın bir araya geldiği bir platform olan Trans.eu, nakliyecilere, forwarderlara, işverenlere ve entegratörlere farklı fayda ve avantajlar sağlıyor.Özellikle Türk şirketlerini Avrupalı şirketler ile bir araya getirerek yeni iş fırsatları yarattıklarını belirten Eurasia Bölgesi Direktörü Ege Özsaygılı, “Bu yıl her ay yeni 30 şirketi sistemimize dahil ederek Türkiye pazarında uluslararası taşımacılık alanında vazgeçilmez platform olarak kendimizi konumlandıracağız” diyor. 




efe_ozsaygiliTrans.eu hakkında bilgi verir misiniz?
Polonya merkezli Trans.eu Group bünyesinde bulunan Trans.eu, toplamda 12 ülkede bulunan ofisleriyle nakliye borsası alanında hizmet vermekte, yük taşımacılığında güçlü yazılımsal altyapısı ile nakliyecileri, forwarderları, işverenleri ve entegratörleri bir platformda buluşturmaktadır. Sistemimizi kullanan nakliye aracıları yüklerine araç, öz mal araç sahibi olan firmalarımız ise boşta olan araçlarına yük bulabilmektedir. Trans.eu kara taşımacılığındaki karşılıklı yük ve araç işlemleri dışında, kullanıcı olan şirketlere aynı zamanda bir iletişim platformu sağlamaktadır. Firmalarımız sistem üzerinden filo yönetimlerini sağlayıp, yoğun olarak çalıştıkları bölgelerdeki yeni müşterilerle irtibata geçerek iş geliştirme fırsatı yakalayabiliyorlar. Bununla beraber, yüklenici firma doğrulaması, iş zekası ile desteklenmiş yük yönetimi ve son olarak filo takibi ile tedarik zinciri yönetimlerini güvenli ve etkili biçimde yönetebiliyorlar. Globalde 37.000 den fazla firma sistemimizi kullanarak güvenli bir şekilde yük ve araç tedarik etmektedir. Veri tabanında bulunan firmalarımız her ülkenin kendi yasal evrak prosedürüne tabi tutularak teyit edilmiş ve sertifikalandırılmıştır. Bu şekilde platformdaki işlem güvenliği yüksek derecededir. Teyit edilmiş şirketlerin yıllık işlem hacmi 6 milyon sevkiyat, yük ve araç ilanı 126 milyon adettir. 
 
Türkiye’deki yapılanmanızdan söz eder misiniz? 
Trans.eu, Türkiye pazarında 2012 yılında başlayan faaliyetlerine devam etmektedir. Geçen 6 yıllık süreçte Türkiye’de ciddi bir büyüme ivmesi yakalamış ve her geçen gün değerli firmalar sistem içine katılmaya devam etmektedir. Türkiye lojistik sektöründen birçok firma sistemimizi yoğun biçimde kullanmaktadırlar. Ayrıca kısa bir süre önce Levent LOFT’taki yeni ofisimize taşındık. Müşterilerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 
 
İŞLEM GÜVENLİĞİ YÜKSEK DERECEDE
Trans.eu sistemine her firma kayıt olabiliyor mu? Bu alandaki kriterleriniz neler? 
Trans.eu Sistemi uluslararası alanda taşımacılık faaliyeti olan, tüm üretici, nakliyeci ve forwarder şirketlerine açık platformdur. Uluslararası anlamda iş geliştirme faaliyetlerini ve karlılığını arttırmak isteyen tüm firmalar Trans.eu Sistemi’ne kayıt yaptırabilir. Bununla beraber, sistemde işlem güvenliğini sağlamak adına, kayıt yaptıran firmaları ön incelemeden geçiriyor ve sıkı bir güvenlik prosedürüne tabi tutuyoruz. Öncelikle firmanın faaliyetine dair yasal olarak elinde bulunan belgeleri, (vergi levhası, faaliyet belgesi, yetki belgesi vb.) tarafımıza iletmelerini rica ediyoruz. Güvenlik departmanında bu belgelerin doğruluğu, bir çok kaynak taraftan teyit ediliyor. Trans.eu sistemine girmek isteyen firmalar, faaliyetlerine ve operasyonlarına dair çalıştıkları bir kaç firmayı referans olarak gösterebilirler. Referans firmalardan firmanın güvenilirliğini, önceki iş deneyimlerini ve tavsiyeleri ilgili görüşlerini almaktayız. Trans.eu Sistemi’ni en güçlü kılan özelliği de sistemde olan her bir firmanın güvenli ve yasal olmasıdır.  Portal’ı kötü kullanımlara fırsat vermemek adına bu noktada tarafımızca ciddi bir çalışma yapılmaktadır. Güvenlik konusunda Trans.eu organizasyon yapısı içinde ayrı bir departman bulunmaktadır.
 
İş akış süreçleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Trans.eu sistemi nasıl işliyor? 
Trans.eu Sistem’i bir IT platformudur. Herhangi bir tarayıcı üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme erişebiliyorsunuz. Sisteme dahil olan her şirket, sınırsız sayıda kullanıcı belirleyerek yük ve araç arayabiliyorlar. Burada önemli olan nokta ihtiyaçlarınız yönünde portalın kullanıma hazır olmasıdır. Örneğin öz mal araç sahibi iseniz rotanız doğrultusunda yükleri arayabilirsiniz. Taşıma koşulları, fiyat gibi detayları messenger (sistem üzerindeki mesajlaşma kısmı) üzerinden karşılıklı olarak konuşabilmektedir. Trans.eu Sistem’i yük arama konusunda istediğiniz şekilde arama yapmaya olanak sağlıyor. Başlama yeri, hedef destinasyon, ağırlık, karoser çeşidini ihtiyacınız doğrultusunda girebiliyorsunuz. Fiyat ve koşullarda anlaşıldığı takdirde taşıma işlemi gerçekleşiyor, daha sonra navlun ve diğer ek masraflar ödenmek üzere karşı tarafa gönderiliyor. 
 
HEM FAYDA SAĞLIYOR HEM FIRSAT YARATIYOR 
Trans.eu sistemi nakliyecilere, nakliye araçlarına ve işverenlere ne tür avantajlar sunuyor? 
Trans.eu’nun sağladığı en başlıca avantajlardan birisi, sisteminin nakliyeciler, forwarderlar, üreticiler için iş geliştirme platformu olmasıdır. Global alanda taşımacılık yapmak isteyen, zaman ve maliyet kısıtı olan firmalara, müşteri portföylerini en uygun şekilde oluşturmalarını sağlamakta. Sistemin veri tabanında olan her firma, sıkı güvenlik kontrolünden geçtiğinden dolayı, işlem ve operasyondaki riskler en az seviyededir. GPS mobil uygulaması ve GPS entegrasyonu sayesinde aracın ve yükün nerede olduğu anlık olarak görülebilmekte ve filo tam zamanlı yönetilebilmektedir. Harita uygulaması ile lokasyon bazında filtreleme yapılabilmekte. Yük teslim edilen lokasyonlarda dönüş için yük bulunmakta, dolayısıyla boş sefer ihtimali en aza düşürülmektedir. Sistem içindeki aylık taşıma sayısı 500 bin olarak, öz mal araç sahibi ve forwarderlar için anlık her dakikada bir potansiyel oluşturmaktadır. İstenilen fiyat ve koşulda anlaşma yapıldığı takdirde yüksek karlılık sağlanabilir. 
Trans.eu Sistemi’nde bulunan şirketler değerlendirme fonksiyonuyla, taşıma işlemi gerçekleştikten sonra taşımayı gerçekleştiren firmayı değerlendirebilmekte ya da oylayabilmekte. Bu değerlendirmeler, bir sonraki müşteri için referans niteliği taşımakta ve anlaşma koşullarında önemli rol oynayacaktır. Bununla beraber bu değerlendirme fonksiyonunda filtreleme yapabilmekte ve sadece olumlu yorumlar almış firmalarla da çalışılabilmektedir. Üretici firmalar Trans.eu portalını kullandığı ERP programlarına entegre ederek sipariş yönetimini optimum düzeyde yönetebilmekte. Beklenmedik yüksek talep durumlarında siparişlerin tam zamanlı iletimi konusunda çıkacak muhtemel riskler ortadan kalmaktadır. Farklı yük tipine göre uygun özellikler sunan filolara anında erişim sağlanabilmekte. Özetlemek gerekirse Trans.eu Sistemi, tüm taraflar için farklı fayda ve avantajlar sağlamaktadır. Özellikle Türk şirketlerini Avrupalı şirketler ile bir araya getirerek yeni iş fırsatları yaratmaktadır.
 
HER AY 30 ŞİRKET SİSTEME DAHİL EDİLECEK 
2018 yılı ve sonrasına ilişkin hedefleriniz neler? 
2018 yılında sermayemizi iki katına çıkarıp, aylık 120 olan kayıtlarımızı 300’den fazla rakama ulaştırarak, her ay yeni 30 şirketi sistemimize dahil ederek yıl sonunda Türkiye pazarında uluslararası taşımacılık alanında vazgeçilmez platform olarak kendimizi konumlandıracağız. Bunun için pazarlama faaliyetlerimize hız vereceğiz ve 2018 yılı içerisinde çeşitli mecralarda marka bilinirliğimizi arttırıp, hedef kitlemize çeşitli tanıtım faaliyetlerinde bulunacağız. Ayrıca satış ekibimizi de büyütmeyi planlıyoruz. Kısacası Türkiye pazarında güçlü bir konumlandırma yapacağız.
Ayrıca, Trans.eu Eurasia Bölgesi’nin merkezi olan İstanbul ofisine, Almati ofisini de bağlayarak Eurasia Bölgesi’ndeki 18 ülkeye daha güçlü ve deneyimli ekibimiz ile yayılmayı, pazarda yer alan 1 milyona yakın şirketi sistemimize dahil etmeyi planlıyoruz. Böylelikle aralarında Çin, Rusya, Kazakistan ve Türkiye’nin bulunduğu ülkelerin hayata geçirdiği İpek Yolu projesine Trans.eu sistemi ile destek vereceğiz. Böylece sadece Türkiye ve Avrupa’yı değil, daha geniş bir alan olan Asya ve Avrupa’yı bir araya getirerek büyümeyi hedefliyoruz.  2019 yılında ise Çin’e 14’üncü ofisimizi açmayı planlıyoruz. Eurasia Bölgesi Direktörü olarak lojistik sektöründeki tüm şirketleri Trans.eu platformuna kayıt olmaya davet ediyorum. Tüm sorular için eozsaygili@trans.eu mail adresinden bana ulaşılabilir. 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat