e
Banner


Aktifsped yönünü Ortadoğu’ya çevirdi
Uzun yıllardır işbirliği içinde olduğu Hoyer’e 2012’de çoğunluk hissesini satan Aktifsped, Türkiye’de kimyevi madde lojistiğinde rekabete yön veren güçlü bir marka haline geldi. Global ve yerel üreticilerden, nihai kullanıcı konumundaki sanayi firmalarına, tehlikeli kimyasalların ticaretini yapan büyük distribütörlere kadar uzanan güçlü bir müşteri portföyü oluşturan şirket, iç piyasada hacmi arttırmaya odaklanırken, yurtdışında da başta İran olmak üzere, Ortadoğu pazarında daha fazla pay almayı hedefliyor. 




hoyerTaşımasını yaptıkları ürünler konusunda güçlü bir bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını belirten Aktifsped Uluslararası Nakliyat Satış Uzmanı Didem Seviğ, gerek ADR, gerekse diğer alanlardaki mevzuatlardaki değişiklikleri yakından takip ederek kendilerini buna göre konumlandırdıklarını vurguluyor. Global alanda da güçlü bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Seviğ, HOYER’in sınırsız denilebilecek bir ürün veri tabanı olduğunu, her hangi bir konuda deneyim ve bilgiye ihtiyaç duyduklarında, direkt uzmanından öğrenebildiklerini söylüyor. Tehlikeli ve kimyasal maddelerin; yasalar çerçevesinde, tüm risklerden uzak ve en doğru şekilde nasıl taşınacağı konusunda oluşturdukları birikimi operasyon başlamadan müşterileriyle paylaştıklarının altını çizen Seviğ, “Araç parkımızın tamamı tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı için yeterli belge ve standartlara zaten sahip. Bunun yanı sıra sürücülerimizin belirli aralıklarla aldıkları farklı ve özel ürünlerin taşımacılığı hakkında eğitim ve uygulamalar da mevcut. Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığıyla ilgili standartlar bizler için en başından beri takip edilen bir yol olmasına rağmen, herkesçe benimsenmesi, sektör ve yaşadığımız çevre açısından risklerin minimize edilmesi çok önemli” diyor. 
 
didem_sevig_aktifspedTAŞIMALAR KAFKASLAR VE ORTADOĞU’YA KAYIYOR
Didem Seviğ, özellikle Avrupa ülkelerine düzenli ithalat ve ihracat taşımaları yaptıklarını söylüyor. Taşıma operasyonlarının yoğunlaştığı pazarların müşteri taleplerine göre değişkenlik gösterdiğini vurgulayan Seviğ, “Operasyonlarımızda Almanya ve Hollanda öncelliğini korumaya devam ederken, son dönemde artan taşıma hacimlerimize dayanarak Türk ihracatçılarının özellikle İtalya ve Polonya gibi pazarlarda da rekabetçiliklerini artırdıklarını söyleyebiliriz. Transit taşımalarda ise talepler bir taraftan Kafkaslar, diğer taraftan ise İran ve Sudi Arabistan gibi ülkelere doğru yoğunlaşıyor. Bu bölgelere yaptığımız taşımalarda ürünleri çoğunlukla intermodal taşıma yöntemini kullanarak Türkiye’ye ulaştırıyor, Türkiye’den de karayolu ile sevk ediyoruz. Tabii doğuya yapılan taşımalarda Türkiye’nin transit üs rolü üstlenebilmesi için gerek mevzuat, gerekse de lojistik altyapıda bazı iyileştirmelere ihtiyaç duyduğumuz ortada”  diyor. 
Kimyasal hammaddelerin hemen hemen tümünden, sıvılaştırılmış endüstriyel gazlara kadar geniş bir ürün gamının taşımasını yaptıklarını belirten Didem Seviğ, müşteri portföylerinin ise global ve yerel üreticilerden, nihai kullanıcı konumundaki sanayi firmalarına, tehlikeli kimyasalların ticaretini yapan büyük distribütörlere kadar uzandığını söylüyor. Seviğ müşterilerine sundukları avantajları ise şöyle sıralıyor: “Sunduğumuz avantajlar firmaların niteliklerine ve ihtiyaçlarına göre farklılaşabiliyor. Özellikle Avrupa bölgesindeki firmaların kapsamlı fabrika kuralları mevcut, araç ve sürücü standartlarımız da bu doğrultuda donanımlı. Bir başka konu ise ürünlere ait bir önceki yükleme hakkındaki kara liste talepleri. Bu noktada ise ürün uzmanlarımız, talep esnasında bizlerle bilgi alışverişinde bulunuyorlar.  Kurallar ve yönetmelikler hususunda niteliğimiz, birçok firma, liman ve hatlar tarafından onaylanmış ve kabul edilmiş vaziyette.  Bu da, müşterilerimizde elbette bir güven duygusu oluşturuyor. Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığındaki marka değerimizin daha da gelişmesi adına tüm özverimizle çalışıyoruz.”  
 
FİLO GÜCÜNÜ BÜYÜTECEK 
Büyüme ve yatırım planları hakkında da bilgi veren Didem Seviğ, “Öncellikle karayolu taşıma filomuzu, hem sürekli artan iş hacmimiz hem de yeni teknolojiye sahip, daha çevre dostu araçlara sahip olmak adına yenilemeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Bunun dışında; birçok müşterimizin gündeminde olan başta İran olmak üzere Ortadoğu pazarında daha fazla yer almak niyetindeyiz. Tüm bunları yaparken HOYER’in global perspektifi ve stratejileriyle de orantılı olarak ilerliyoruz. Zaten bu anlamda müşterilerimizin değişen ihtiyaç ve beklentileri de bizi yönlendiriyor. 2013 yılından beri stratejik planlaması içerisinde yer aldığı üzere Türkiye içi taşımalarda da rekabetçiliğimizi ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” diyor. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat