e
Banner


PAN’dan denizyolunda fark yaratan hizmetler
Bu yıl 20. yılını kutlayan Pan Lojistik, aktarmasız servisler ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmiş varış limanı ve kapıdan-kapıya taşıma hizmetleriyle parsiyel denizyolu taşımacılığını farklı bir boyuta taşıyor.




pan_logisticsPan Lojistik, yarattığı Xline markası ile 35 ülkeden Türkiye’ye ve Türkiye’den dünyanın çeşitli yerlerindeki 35 limana düzenli parsiyel deniz taşıması gerçekleştiriyor. Bu hatların bazılarında kendi konteynerleri ile parsiyel servis sunduklarını belirten Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, “Aktarmasız servisler ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmiş varış limanı ve kapıdan-kapıya taşıma ile parsiyel deniz taşımasına farklı bir boyut getiriyoruz” diyor. Kantek, Xline konteynerleri ile haftalık düzenli parsiyel taşıma hizmeti sundukları hatları ise; Kore – Gemlik / Shangai-Ambarlı / Vietnam – Ambarlı / Tunus –Ambarlı arasında ithalat, Ambarlı – İspanya /Portekiz/ tüm Latin Amerika ülkeleri / Cezayir ihracat olarak sıralıyor. Denizyolu taşımalarının iş hacimlerinin %50’lik bölümünü oluşturduğunu vurgulayan Kantek, yoğunlaşan proje ve ağır taşıma operasyonları nedeniyle bu oranın hızla artmaya devam ettiğini belirtiyor. Pan Lojistik konteyner taşıma operasyonlarının yanı sıra chartering departmanı ile Karadeniz, Akdeniz ve Hint Okyanusu’nda çeşitli tonajlarda dökme ve ağır taşıma gemileriyle kiralama hizmet sunuyor. Kantek, 2016 yılında toplam 750.000 ton kargo için 136 gemi kiralama hizmeti sunduklarını aktarıyor.
 
TEKSTİL SEKTÖRÜNE 360 DERECE ÇÖZÜMLER
Entegre lojistik çözümleri üreten bir servis sağlayıcı olarak müşterileriyle uzun soluklu işbirlikleri oluşturan Pan Lojistik, tekstil sektörüne yönelik üreticiden mağaza dağıtımına, mağaza iadelerinden sezon değişimlerine kadar 360 derece lojistik hizmetler sunuyor. Tekstil lojistiğinin iş hacimleri içinde ’luk bir paya sahip olduğunu belirten Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bu alanın yüksek katma değerli servis ihtiyacı nedeniyle, yoğun konsantrasyon gerektiren bir iş kolu olduğunu söylüyor.
gulriz_kantek_panTürkiye tekstil sektöründe yıllar içinde hizmet verdikleri markaların alımlarının,“cash and carry” tarzından “A kalite”  ürünlere doğru yön değiştirdiğini vurgulayan Kantek, bu nedenle de hava kargo ile taşınan yüksek değerli tekstil ürünlerinin oranın artış gösterdiğini aktarıyor.
Türkiye’nin yanı sıra başta Amerika’nın doğu ve batı yakası, İngiltere, Hong Kong ve Hollanda’da hizmet verdikleri moda markalarının tüm dünya hava kargo taşımalarını, depolama ve mağaza dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, “ABD, Avrupa, Hong Kong ve Ortadoğu başta olmak kaydıyla, birçok ülkeye tekstil ihracatı taşıması yapmaktayız. Ayrıca Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da tekstil öncelikli serbest bölgelere, tekstil yedek parçalarını Pan Flash servisimizle 24 saatte teslim ediyoruz” diyor.
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat