e
Banner


ÇABA & MİSNAK’ın “EN AĞIR” PROJELERİ
Ağır yük ve kaldırma hizmetlerinde her biri kendi alanında markalaşmış iki kardeş şirketin tek çatı altında buluşmasından doğan Çaba & Misnak, bu birleşmeyle daha da güçlendi. 2016’da ekipman parkını ve mühendislik kapasitesini artıran, depo yatırımı yapan, yatay genişlemeye giderek dışardan aldığı tüm hizmetleri bünyesine alan şirket, sektördeki ağırlığını devam ettirecek. 
 
 




caba_misnak1996 yılında Türkiye ve civar ülkelerdeki ağır yük ve kaldırma hizmeti ihtiyacını karşılamak için kurulan Çaba, 2010 yılında Misnak şirketi tarafından satın alındı. 2015’in sonlarına doğru ise Çaba ve Misnak markası tek çatı altında birleşerek Çaba & Misnak şirketi kuruldu. Ağır yük ve kaldırma hizmetlerinde Arap Yarımadası, Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarında ididalı konumda olan Çaba & Misnak, yeniden yapılanmanın geterdiği sinerji ile 2016’da ciddi hamleler gerçekleştirdi. 
2016’da SPMT aks sayısını 52’den 100’e çıkardıklarının bilgisini veren Çaba & Misnak Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan Öztaş, ağır ve gabari dışı yük sevkiyatlarının ayrılmaz parçası olan barge alanında yatırım yaparak müşterilerinin hizmetine sunduklarını söyledi. Öztaş, ayrıca müşterilerinin ağır ve gabari dışı yükleri için depolama ihtiyacını karşılamak amacıyla açtıkları depoda hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Dışarıdan aldıkları tüm hizmetleri şirket bünyesinde sunmak için yatay genişleme sağladıklarını vurgulayan Öztaş, ayrıca mühendislik kadrolarını, lojistik sektöründe her ihtiyaca cevap verecek şekilde genişlettiklerini söyledi. 
İki şirketin birleşmesiyle önemli kazanımlar sağladıklarını belirten Öztaş, “Bir grup çatısı altında, aynı ülkede, aynı faaliyet konusunda hizmet veren iki şirketin olması, bazı konularda karar mekanizmalarında ve aksiyon alma hızında aksamalara neden olmaktaydı. Birleşme ile ekipman parkı tek çatı altında toplanarak etkin planlamanın ve verimli operasyonlar yönetmenin önü açıldı. Karar verme ve planlamada zaman kayıpları önlendi. Yurtdışı projelerinde ise tek müşteriye iki ayrı noktadan ekipman sevkiyatı ve personel görevlendirmesi yapılmasının önüne geçildi. Müşteri ile iki farklı kontrat yapılması ya da şirketlerin kendi arasında ekipman kiralama kontratları ve muhasebe kayıtları acısından evrak yükü azaltıldı. Maddi olarak tahsilatların takibi kolaylaştı ve vergilendirme iki şirket üzerinden değil, tek şirket üzerinden takip edilerek sağlıklı bir kontrol sağlandı” dedi.  
 
A’DAN Z’YE HİZMET 
Ağır  yük ve kaldırma hizmetlerinde müşterilerine anahtar teslim çözümler sunduklarını aktaran Öztaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Müşterinin istediği her hizmet aslında bir projedir’ sözü her müşteri talebinin diğerinden bir takım farklılık taşıdığını ifade eder. Her projenin, planlaması, organizasyonu, bütçesi, evreleri ve zaman kısıtları vardır. Bu nedenle hiçbir proje bir önceki ile ya da sonraki ile kıyaslanamaz. Çaba & Misnak olarak; üretim planlaması, proje etüdü, rota ve yol etütlüleri, köprü ağır yük tahkikleri, liman ve depo etütleri, şantiye etütleri, ağır kaldırma planları ve analizleri, gemi kargo planları ve analizlerine kadar bir projenin tüm süreçleri için gerekli olan hizmetleri tek elden sunuyoruz. Müşterilerimizin tüm lojistik ihtiyaçlarına cevap vererek onlara kendi işlerine odaklanmaları için zaman kazandırıyoruz. Müşteri memnuniyeti bağlamında, talepleri karşılamak adına bağımsız değişkenleri kontrol altına alarak, süreçte belenmedik olumsuzluklara karşı daha hazırlıklı olmak önemli bir stratejimiz. Zaman kısıtlarına karşı müşterilerilerimizle uyumlu çalışarak, yükleme, aktarma ve tahliye merkezlerinde gereksiz beklemeler ve gecikmelere istinaden oluşacak maliyetlerin önüne geçiyoruz. Müşterilerin, ilişkilerinde esneklik sağlayarak, lojistik faaliyetleri etkileyen diğer konularda da daha rahat karar almalarını sağlıyoruz. Değişen şartlara hemen uyum sağlayarak, tüm tarafların zarar görmesini engelliyoruz. Tüm  süreçlerimizde ve çalışmalarımızda müşterimizin faydasını ön planda tutuyoruz.” 
Gökhan Öztaş, offshore olarak gerçekleştirdikleri en büyük  taşımalara; 1450 tonluk yatı ve Türkmenistan devletine ait 2200  tonluk platform taşımasını örnek veribileceklerini söyledi. Petrofac’ın Türkmenistan devletine ait ulusal gaz şirketi SC“Turkmengas” için gerçekleştirdiği “Galkynysh Gaz Sahası Projesi”nin bugüne kadar gerçekleştirdikleri en büyük mühendislik, tedarik, inşaat ve devreye alma (EPC) projesi olduğunu anlatan Gökhan Öztaş, 3.4 milyar dolarlık gaz sahası projesinin, hizmetlerin başarıyla devreye sokulması ve proses tesislerine gaz verilmesiyle Eylül 2013’te açıldığını belirtti. Öztaş, Irak Petrol Bakanlığı’na bağlı SCOP (State Company for Oil Projects) şirketi tarafından yaptırılan ve ana müteahhitliğini Hyundai, GS ve SK firmalarının oluşturduğu konsorsiyumun yürüttüğü, Bağdat’tan yaklaşık 100 km uzaklıktaki Güney Kerbala Eyaleti’nde Şubat 2014’te başlayan Kerbala Petrol Rafinerisi Projesi için de taşıma yaptıklarını aktardı. Bir başka projelerinde de Samsung Engineering için gerçekleştirdikleri gaz türbini taşıması olduğunu aktaran Öztaş, “Uzunluğu 78m, genişliği 6,5m, yüksekliği 6,20m, ağırlığı 410 ton, katar ağırlığı ise 810 ton olan gaz türbününü Kgm müsadeli izinlerini alarak Samsun Limanı’ndan Kırıkkaleye taşadık. 350 km'lik bu taşımayı 21 günde tamamladık” dedi.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat