e
Banner


BGL 20 yeni lojistik merkez açacak
Üç ayrı kıta ve 19 ülkede bulunan 56 lojistik merkezle faaliyetlerini yürüten Barsan Global Lojistik, global büyüme hedefleri doğrultusunda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, 2017’de 20 yeni lojistik merkez açacaklarını söyledi. 
 
zirve_banner
 




cengiz_captug_barsanBarsan Global Lojistik, Avrupa kıtasında; Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, İngiltere, İspanya, Macaristan, İtalya, Polonya, Romanya, İrlanda, Amerika kıtasında; ABD, Brezilya, Kanada, Asya kıtasında Hong Kong, Çin, Güney Kore, Kazakistan ve Kuzey Irak olmak üzere 19 ülke 56 lojistik merkezde faaliyet yürütüyor. Barsan Global Lojistik’in entegre lojistik hizmeti veren bir dünya markası olduğunu belirten Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, aralarında Türkiye’den ve dünyadan önemli markaların da bulunduğu 5.000’den fazla şirkete hizmet verdiklerini söyledi. Çaptuğ, “Bu gün geldiğimiz nokta 35 yıllık çabanın ve güvenin sonucudur” dedi. 
Cengiz Çaptuğ, 2016 yılında da büyüme hedeflerini ve yatırım planlarını eksiksiz uyguladıklarını söyledi. Dünyada ticaretin yoğun olduğu bölgelerde yatırım yapmaya devam ettiklerini, karayolu, havayolu, denizyolu ve multimodal taşıma hizmetlerini artırarak sürdürdüklerini vurgulayan Çaptuğ şunları aktardı: “İlk yurtdışı yatırımımızı Nürnberg deposunu açarak gerçekleştirdik. Daha sonra New York’ ta ilk deniz aşırı ofisimizi hayata geçirdik. Daha sonra planlı bir şekilde büyüme hızımız dünyaya açılarak devam etti. 2016 yılı içerisinde ise; Amerika’da San Fransciso, Atlanta, Seatle, Çin’de Shenzen ve Ningbo, Brezilya’da Sao Paulo‘da yatırımlarımızı tamamladık ve hizmet vermeye başladık. Avrupa’da da, Almanya’da Berlin, Hannover, Münih ve  Stutgart, Macaristan’da Györ, Belçika’da Gent, Hollanda’da Rotterdam, Romanya Ghiroda, İrlanda- Dublin, yine 2016 yılında hizmet vermeye başladığımız lojistik merkezlerimiz. Yurtiçinde ise İstanbul Samandıra, Antalya ve son olarak Ereğli Bölge Direktörlüğü’nü kurarak hizmet ağımızı genişlettik. Merkez ofisimiz, tır işletme direktörlüğümüz, 20 bölge direktörlüğümüz ve 36 gümrük ofisimiz ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Turizmden sonra en fazla hizmet ihracatı yapan lojistik sektörünün Turquality kapsamına alınması ile birlikte gerek kurumsal kimliğimiz, gerek Turquality standartlarını karşılayan yapımız ile Turquality için başvuru yapan ilk şirketler arasında yer aldık.”  2017 yılında da global büyüme hedefleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Çaptuğ, “Gerek coğrafi dağılım, gerek çalışan sayımız ve gerekse yönettiğimiz iş hacmimizle markamızın global vurgusuna uygun bir şekilde hedeflerimiz doğrultusunda hızla büyümeye devam ediyoruz. 2017 yılında başta Amerika – Norfolk, Savannah, Brezilya- Vitoria, Canada- Montreal, Vancouver, Meksika Meksiko City, Çin- Pekin, Hindistan – Bombay ve İngiltere- Londra olmak üzere 20 yeni merkez daha açacağız” dedi. 
 
BÜYÜME SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI 
2016’nın Rusya ile yaşanan siyasi kriz, Suriye’de yaşanan çatışma ortamı, göçmen krizi, yurtiçinde yaşanan terör olayları, dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle hem ülke hem de sektör açısından zor geçen bir yıl olduğunu söyledi. “Belirsizliklerin devam etmesi 2017’in de kolay bir yıl olmayacağını gösteriyor” diyen Çaptuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beklentimiz, ilk çeyrekte 2016 yılındaki durağanlığın devam edeceği yönünde. Ancak, Barsan Global Lojistik olarak hem ülkemize hem de sektörümüze güveniyoruz. Ülkemizdeki tüm sıkıntıların geçici olduğunu ve Türkiye’nin her krizden güçlenerek çıktığını biliyoruz. Demokrasisine sahip çıkan Türkiye önümüzdeki yılların yıldızı olacaktır. Hem ülkemizin hem de sektörümüzün büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz. Ülkemiz için temel beklentimiz büyümenin sürdürülebilir olması yönünde. Türkiye coğrafya olarak çok önemli bir noktada bulunuyor. Ancak, ülke lojistiği için bu avantaj maalesef tek başına yeterli değildir. Fiziksel ve kurumsal altyapılar en az coğrafya kadar önemlidir. Bu çerçevede ülkemizin Lojistik Master Planı’na gereksinimi var. Lojistik Master Planı, ülkemizin sanayi ve ticaret envanteri ve projeksiyonlarının yapılmasını gerektirir. Lojistik bölge yer, fonksiyon ve büyüklükleri başka bir şekilde belirlenemez. Lojistiğin taşımacılıktan çok daha geniş bir bakış açısına sahip olduğu unutulmamalıdır. Tedarik zinciri yaklaşımı ile lojistik yol haritamız çizilmezse planlanan hedeflere ulaşmak zor olur.  Yeni hükümetimizden beklentilerimizin başında Lojistik Master Planı gelmektedir.” 
 
FIRSATLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ 
Cengiz Çaptuğ, Türkiye büyüdükçe, ekonomisi geliştikçe lojistik sektörünün de aynı oranda gelişip büyüdüğünü söyledi. Ülkeler arasında serbestleşen ticaret politikaları sayesinde artan ticaret potansiyelinin taşımacılık alanında bir fırsat olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Çaptuğ, “Ticarette sahip olduğu AB ilişkileri, son yıllarda Çin’in kaydettiği ekonomik gelişmeler Türkiye için bir fırsat niteliğindedir. AB’nin en önemli dış ticaret partneri konumundaki Çin’in yarattığı bu potansiyel göz önüne alınarak, vizyonun genişletilmesi ve ülkeden AB’ye lojistik alanında ortaya çıkan büyük pastadan pay almaya yönelmesi önemli bir değer arz etmektedir. Aynı zamanda dünya siyasetinde ve ülkeler arasında yaşanan ilişkilerde ortaya çıkan yeni dengeler yeni fırsatlar da yaratacaktır. Uzakdoğu, Ortadoğu ve Güney Amerika Türk lojistik sektörü açısından altın değerinde önemlidir” dedi.  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat