e
Banner


Form, depoları güvenli mekanlara dönüştürüyor
Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş., Roda ve Tecnocupole duman tahliye ve doğal havalandırma sistemleriyle lojistik depolarını yangına karşı koruma altına alıyor. 




guray_korun_form1965 yılında kurulan ve bugün 50 yılı geride bırakan Form Şirketler Grubu, iklimlendirme ve yenilenebilir enerji alanında, yaşam ve imalat kalitesini artıracak cihazların üretim ve temini ile birlikte düzenli bakımını sağlıyor. Grubun imalat ayağını oluşturan Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş, Roda ve Tecnocupole doğal havalandırma ve duman tahliye sistemleri ile yapıları güvenli mekanlara dönüştürüyor. 
Şirket olarak çevre dostu ürünlere odaklandıklarını belirten Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş Genel Müdürü Güray Korun, şunları aktarıyor: “Türkiye’nin ilk yerli imalatı doğal aydınlatma (günışığı aydınlatma) ürünlerini imal eden firmamız, bu ürün gamını genişleterek doğal havalandırma sistemlerinin de imalatına başlamıştır. Bir diğer ekolojik imalatı ise klasik klimanın kullanılamayacağı büyük alanlar için kullanılan, kompresör kullanmadan soğutma yapan Evaporatif soğutma sistemleridir. Tekstil sektörü, lojistik firmaları, perakende zincirleri, AVM’ler ve her türlü sanayi tesisi ile çalışan firmamızın, Ankara, Denizli, İstanbul, Gaziantep, Bursa ve Antalya başta olmak üzere, 15 şehirde çözüm ortakları bulunmaktadır. Ürün grupları arasında Sunvia Güneş Tüpü Doğal Aydınlatma Sistemleri, FesKlima Evaporatif Soğutma Üniteleri, Roda ve Tecnocupole Doğal Havalandırma ve Duman Tahliye Sistemleri yer almaktadır.” 
 
YANGINLA PROFESYONEL MÜCADELE 
Güray Korun, yaşam alanlarının acil durumlara mümkün olduğunca hazır olmasının büyük önem arz ettiğini söylüyor. Özellikle yangın gibi acil müdahale gereken ve zamanla yarışılan felaketlere karşı, binaların donanımlarının yüksek olmasının hem insan yaşamının kurtarılmasını hem de maddi kayıpların azaltmasını sağladığına dikkat çeken Koran, “Lojistik depolar gibi geniş hacimli binalarda yangın esnasında biriken sıcak gazların ve dumanın hızlı bir şekilde tahliye edilmesi, can kayıplarıyla birlikte oluşacak maddi hasarın azaltılması konusunda büyük bir öneme sahip. Form Endüstri Tesisleri San. A.Ş olarak, Alman Roda ve İtalyan Tecnocupole markalarıyla; lojistik depolar, endüstriyel tesisler, ticari binalar, turizm tesisleri, kültür merkezleri ve laboratuarlar için yangına ve dumana karşı projelendirme, ürün tedariki, montaj, işletme ve bakım konularında profesyonel, mimari açıdan estetik ve güvenli çözümler sunuyoruz” diyor. 
Koray, yangınlarda, dumanın yayılmasını önlemek ve binaların dumandan en hızlı şekilde arındırılmasını sağlamak için geliştirilen ve projelere uygun seçeneklerle sunulan Roda ve Tecnocupole duman tahliye kapaklarının, yapıları güvenli mekanlara dönüştürdüğünü söylüyor. Koray, “Duman tahliye ve havalandırma sistemlerimiz, fiziksel dayanıklılık, ısı ve ses yalıtımı, rüzgar, kar yükü ve yüksek yangın dayanımı özelliklerine sahip ürünlerdir. Bu özellikleri ile mimarların, mühendislerin, müteahhitlerin ve diğer tüm müşterilerin yüksek standartlarını karşılar. Cam, polikarbonat, alüminyum ve izoleli alüminyum malzemelerden üretilen Roda ve Tecnocupole duman tahliye sistemleri, VdS 2159 and EN 12101-2 standartlarına uygundur” diyor. 
 
DUMAN TAHLİYE SİSTEMLERİNE UYGULANAN TESTLER 
3000 Pa kadar rüzgar dayanımı
1500 N / m2 kar yükü dayanımı 
-15 °C düşük sıcaklıkta çalışma
Ses yalıtımı
300  °C kadar ısı dayanımı
10.000 kez açma-kapama
Yüksek aerodinamik etkin alan
 
form_1DUMAN TAHLİYE SİSTEMLERİNİN AVANTAJLARI
Monte edilen hareketli ve sabit en küçük detaya kadar hassas mühendislik unsurlarından oluştuğundan, sistem her zaman güvenle kullanılır.
Kurulumu hızlı, kolay ve ucuzdur. Mil menteşeleri bakım gerektirmez.
Ünite kaidelerinin tüm bileşenleri AIMgSi5 alüminyum profilden üretilmiş olup, korozyona dayanıklı ve yüksek mukavemet sağlar.
Aerodinamik yapıya sahip yapısıyla etkili bir duman tahliye ve havalandırma sağlar.
Kullanım amacına göre farklı tipler(elektrikli veya pnömatik) ve opsiyonel sensörler mevcuttur (yağmur, rüzgar, duman sensörleri vs.).
 
SUNVIA GÜN IŞIĞI AYDINLATMA SİSTEMİ
Sunvia Doğal Aydınlatma ürünlerinin ise sıfır enerji tüketimiyle depoların aydınlatmasını sağladığını belirten Güray Korun, bu ürüne ilişkin ise şu bilgileri veriyor: “Çatı üzerine yerleştirilen özel akrilik kubbe gün ışığını reflektif kanala iletir. Yüksek yansıtma özelliğine sahip reflektif kanal gün ışığını difüzöre iletir ve difüzöre gelen gün ışığı homojen bir şekilde mekanın aydınlatılmasını sağlar. Sıfır enerji ile doğal aydınlatma sağlayan Sunvia, yapay aydınlatmalardan kaynaklı doğaya salınan karbon miktarını azaltan doğa dostu bir sistem. Sunvia’nın 250, 350, 550 ve 900 mm çaplarında 4 modeli bulunuyor. SV-900 modeli, 750 W eşdeğer güçte olup, 50-60 m2 alanı aydınlatma gücüne sahip. 1 adet SV-900 modeli, günde 8 saat, yılda 320 gün aydınlatma sağlayarak yaklaşık 800 kg CO2 emisyonunu engellemiş oluyor. Bunun anlamı: Doğaya, 1 ünite ile 2 ağaç kazandırılmasına eşdeğerdir.”
 
KLİMA SEKTÖRÜ İÇİN BAŞUCU KİTABI
50. yılını kutlayan Form Şirketler Grubu, bu yılın anısına sektöre ışık olacak çok değerli bir kaynak hazırladı. “Duayenlerin Tanıklığında Türkiye Klima Sektörü” kitabı uzun süren titiz çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Kitabın satışından elde edilecek gelirin tamamı ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kız öğrencilerin eğitim hayatını desteklemek üzere bağışlanacak. FORM Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, kitaba ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Gerek iklimlendirme, gerek temiz enerji sektörlerinde bugüne kadar pek çok ilke imza attık. Yaptığımız işlerde, şirket içinde, müşterilerimiz ve topluma sağladığımız faydalarda, her zaman verimliliği ön planda tutuyoruz. 50. yılımızda da sektöre bir armağan bırakmak, verimli bir kaynak yaratmak istedik. Türkiye iklimlendirme sektörünün başlangıcı ve gelişmesinin görsel ve sözel kayıt altına alınması için, profesyoneller ile bir çalışma yaptık. ‘Duayenlerin Tanıklığında Türkiye Klima Sektörü’ ile geçmişe ait bilgi ve deneyimlerin kaybolmadan bir araya getirilebilmesini hedefledik. Klima sektöründe faaliyet gösteren ve 1970’ler öncesi kurulmuş proje, taahhüt, imalat ve satış firmalarının hikâyelerini kurucularının ağzından aktardık. Çok sayıda duayenle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Ulaşılamayan kişilerle yazılı olarak ya da arşivlerden faydalanarak bilgi aldık. Bu kitabın sektörden gelecek yeni bilgilerle daha gelişmiş bir halini yapmayı, hatta 1990’ları da içerecek ikinci cildini oluşturmayı da hedefliyoruz.” 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat