e
Banner


Batu’dan 60 low-bed’lik dev taşıma
 
Ağır yük ve proje taşımacılığında anahtar teslim çözümler sunan Batu International Logistics, bu alanda son yıllarda gerçekleştirdiği en büyük operasyonlardan birini başarıyla tamamladı. Şirket Şanghay’dan denizyoluyla Gebze’ye gelen yükleri, buradan 60 adet low-bed araçla Konya’ya taşıdı. 




batu_intermodal2002 yılında faaliyetlerine karayolu taşımacılığıyla başlayan Batu International Logistics, genişlettiği hizmet ağına paralel olarak yenilediği ve güçlendirdiği şirket yapısıyla yoluna hız kesmeden devam ediyor. Bugün 6 ayrı şirkettin içinde yer aldığı Batu Şirketler Grubu, karayolu taşımacılığının yanı sıra deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, intermodal taşımacılık, yurtiçi nakliye ve proje taşımacılığı, minivan ekspress servis ve gümrüklü-gümrüksüz depolama alanlarında hizmetler sunuyor. 
Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, genişlettikleri hizmet yelpazeleriyle müşterilerine çözüm odaklı projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi. Son yıllarda yoğunlaştıkları en önemli hizmetlerden birinin proje lojistiği olduğunu vurgulayan Ankara, bu alanda gerçekleştirdikleri tüm taşımları AB normlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Ankara, gerekli durumlarda taşımacılığın yapılacağı güzergâh üzerindeki geçişleri inceleyip, analizler hazırladıklarını aktardı. Kasım ayında son yılların en büyük proje taşımacılığı operasyonlarından birine başarıyla tamamladıklarını aktaran Ankara, “Şanghay’dan denizyoluyla Gebze’ye gelen yükleri, buradan karayolu ile Konya’ya taşıdık. Bu taşıma için 60 adet low-bed araç kullanıldı. Yine bu proje kapsamında Gebze-Konya yolu üzerindeki köprüler, üst geçitler, yol genişlikleri ölçüldü, analizler yapıldı ve buna göre hareket edildi. Bu zor operasyon proje başarıyla tamamlandı” dedi. 
 
YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEK 
 
2014’te 148 bin ton, 105 bin adet yük elleçlediklerinin bilgisini veren Taner Ankara, ciroda ,2’lik, taşıma hacminde %20,8’lik, filoda ’luk bir büyüme yakaladıklarını söyledi. 2015’te ilk iki çeyrekte, ihracatın düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle taşıma adetleri azalsa da üçüncü çeyrekteki artışla birlikte bu yıl için belirledikleri hedefleri yakalayacaklarının altını çizen Ankara, “2015’in ilk çeyreğinde İstanbul Büyükçekmece’de 20 bin m2 üzerinde ihracat ve yurtiçi lojistik depolama hizmeti ile araç parkı tesisimiz hizmete girdi. Yeni yıl ile birlikte depolama ve yurtiçi lojistik alanında yatırım planlarımız bulunuyor. Yurtiçi filo yatırımlarımız devam edecek” dedi. 
Taner Ankara, üyesi oldukları networkler sayesinde dünya genelinde 4 bin 900’ü aşkın acentelerinin bulunduğunu ve 108 ülke, 708 şehre taşımacılık yapabildiklerinin altını çizdi. Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’da inşaat ve enerji sektöründe yaşanan gelişmelere paralele olarak özellikle proje taşımacılığı alanında lojistik firmalarının bu bölgeye yoğunlaştığına dikkat çeken Ankara, kendilerinin de bu bölgeye yaptıkları taşımalarda artış yaşandığını söyledi. 
 
YOL VERGİLERİ SEKTÖRÜMÜZÜ ZORLUYOR 
 
Taner Ankara, lojistik sektörünün gündemindeki sorunlara ilişkin ise şunları belirtti: “Karayolu taşımalarında ülke geçişlerine ödediğimiz yol vergileri nedeniyle diğer AB taşımacılarına göre maliyetlerimiz oldukça fazla. Bu da rekabet gücümüzü oldukça zorluyor. Ayrıca özellikle bu yılın son çeyreğinde yaşanan ve kısmen devam eden göçmen sorunu nedeniyle sınır geçişlerinde gecikmeler yaşanmakta ve bu durum da sektörümüzü olumsuz etkilemektedir.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat