e
Banner


İskenderun’dan dünyaya açılan kapı: Assan Port
İskenderun Körfezi'nde modern konteyner gemilerine hizmet veren Assan Port, Mersin’den sonra aynı hinterlanda yönelik bir alternatif haline geldi.




faruk_irmak“Modern bir limanda verilmesi gereken her türlü liman hizmetini en yüksek kalitede, en hızlı ve güvenilir şekilde verebiliyoruz” diyen Assan Port Pazarlama Müdürü Faruk Irmak, yeni yatırımlarla birlikte yıllık 250 bin olan konteyner kapasitesini 600 bin TEU’ya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 
 
Kibar Holding şirketlerinden Assan Liman İşletmeleri A.Ş tarafından 2010 yılında hizmete açılan Assan Port, İskenderun’dan dünyaya açılıyor. Satış ve Pazarlama Müdürü Faruk Irmak, Doğu Akdeniz’de bulunan 3 konteyner terminalinden biri olan Assan Port’un, coğrafi konum olarak Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun güneyindeki firmalar için avantaj sağlamasının yanı sıra Kuzey Irak için batıya açılan en yakın liman olduğunu söyledi. Dünyanın her bölgesine gönderilen ve dünyanın her bölgesinden gelen bir yük trafiğine sahip olduklarını vurgulayan Irmak, en fazla konteyner elleçledikleri bölgelerin ise Afrika, Uzakdoğu ve Avrupa’ya giden ve gelen yükler olduğunu belirtti. Terminalde konteyner dışında genel kargo ve proje kargo elleçlemesi de yapıldığının bilgisini veren Irmak, “Sahip olduğumuz vinçlerin yüksek kapasitede olması nedeniyle çok büyük proje kargo yükleri için tercih edilir bir durumdayız. Modern bir limanda verilmesi gereken her türlü liman hizmetini en yüksek kalitede, en hızlı ve güvenilir şekilde verebiliyoruz. Biz de diğer limanlar gibi demeyi tercih ederek, müşterilerimizin bizimle çalışmaktan duydukları memnuniyeti korumak ve artırmak, onlara en hızlı, en sade ve en şeffaf şekilde hizmet vermek için çaba sarfediyoruz” dedi. Yıllık 250.000 TEU kurulu kapasitelerinin şu an itibariyle %50’sini kullandıklarını belirten Irmak, oluşacak ihtiyaca paralel olarak yapılacak yatırımlarla bu kapasiteyi 550.000 ila 600.000 TEU’luk bir düzeye ulaştırılmayı planladıklarının altını çizdi. 
 
2015’TE BÜYÜME HEDEFLİYOR 
2014 yılında toplam dolu konteyner hareketlerinde 2013’e göre ’lık bir büyüme yakaladıklarını söyleyen Faruk Irmak, “Maalesef ihracat adetlerimizde bir miktar düşüş yaşanmasına rağmen, büyük kısmı bölgedeki sanayicilerimiz için hammadde olan ithalat adetlerimizde önemli bir artış gerçekleşti. 2015 yılında iş hacmimizde yine ’un üzerinde bir büyümenin gerçekleşeceğini ön görüyoruz” dedi. 
Assan Port olarak hız kesmeden yatırım yapmaya da devam ettiklerinin altını çizen Faruk Irmak şunları aktardı: “2014 yılında portföyümüze kattığımız sahanın iyileştirilmesi ile ilgili yatırımlara devam ederken, soğutmalı konteyner istasyonumuzun kapasitesini de 2 katına çıkaracak yatırımımızı bitireceğiz. Küçük bütçeli makine, ekipman ve iyileştirme yatırımlarımız ise ihtiyaç oldukça yapılmaktadır. Assan Port’un uzun dönemdeki hedefi; hinterlandında bulunan bölgelerin ve ülkelerin müşterilerine ihtiyaç duydukları hizmetleri ihtiyaç duydukları şekilde vererek lojistik dünyasındaki yerini büyütmek ve sağlamlaştırmaktır.” 
 
LOJİSTİK MERKEZLER KURULMALI 
Türkiye’de denizyolu taşımacılığının geleceğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Faruk Irmak, “2023 ülke hedeflerinin gerçekleşebilmesi için denizyolu taşımacılığının gelişmesi ve büyümesi gerekli, ancak bu yeterli değil. Denizyolu taşımacılığıyla birlikte diğer tüm lojistik altyapının da gelişmesi ve büyümesi gerekmektedir. Bunun için demiryolu, karayolu ve denizyolunun birleştiği, eklemlendirildiği, buralara gelecek yüklere 2.kez elleçleme, depolama ve sevk etme hizmetlerinin de verileceği lojistik merkezlerin bir an evvel projelendirilmesi, gerekirse desteklenmesi ve devreye sokulması gerekmektedir” dedi. 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat