e
Banner


CEVA tekstil lojistiğinde varlığını güçlendiriyor
2013’ü büyümeyle kapatan ve önümüzdeki üç yıl içinde cirosal anlamda Türkiye’nin ilk 100 şirketinden biri olmayı hedefleyen CEVA Türkiye, müşteri ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarladığı özel lojistik çözümleriyle tekstil lojistiğinde müşteri portföyünü genişletmeye devam ediyor.




fuat_adoran_cevaAvrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Avustralya’ya kadar 160 ülkede 1000’e aşkın lokasyonda yer alan dünyanın en büyük kontrat lojistiği şirketlerinden biri olan CEVA, 10 milyon m2 depolama alanı ve 50 bine yakın çalışanıyla müşterilerinin profesyonel çözüm ortağı olmayı sürdürüyor. Üretim lojistiği, depolama, taşımacılık ve dağıtım alanlarında müşterilerine baştan sona çözümler sunan şirket, operasyonel yetenekleriyle uluslararası taşımacılıkta da mükemmellik hedefi ilkesiyle hizmet veriyor. 
 
TÜRKİYE EN HIZLI BÜYÜYEN 10 ÜLKEDEN BİRİ 
CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, büyüme hızıyla dünyada ilk 10 arasında yer alan Türkiye’nin CEVA Çin ile birlikte globalde en hızlı büyüyen ve gelişen ülke konumunda olduğunu söylüyor. Her sektöre özgün çözümler sunan CEVA Türkiye’nin, yoğunlaştığı en önemli alanın otomotiv-lastik, madeni yağ, teknoloji ve dayanıklı tüketim, sağlık, endüstri, spor aletleri ve oyuncak sektörlerini de içeren Hızlı Tüketim Malları (FMCG) olduğunu vurgulayan Adoran, FMCG sektörünün 3PL’e (Üçüncü Parti Lojistik) devretme yatkınlığıyla da ön plana çıktığını belirtiyor. Ayrıca Türkiye’de süt, deterjan, gıda ve FMCG sektörlerine planlama, sistem yönetimi ve bunun yanı sıra inbound operasyonlara bağlı sıralama ve taşımacılık yönetimi sistemleri uygulaması yapan tek şirket olduklarının altını çizen Fuat Adoran, bu sektörlere yönelik yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini söylüyor. 
 
TEKSTİL SEKTÖRÜNE ÖZEL ÇÖZÜMLER 
Hem globalde hem de lokalde odaklandıkları sektörleri otomotiv, perakende ve hızlı tüketim malları, enerji, teknoloji ve endüstriyel olarak sıralayan Fuat Adoran, tekstil lojistiğinde müşterilerine baştan sona çözümler sunduklarını söylüyor. 2014 yılında tekstil sektöründe yeni kontratlar ile mevcut müşteri yelpazelerini daha genişlettiklerinin altını çizen Adoran, ilerleyen dönemlerde bunu daha da artıracaklarını belirtiyor. Adoran “Sektöre hakim olabilmek açısından tekstil lojistiği alanında değişimi takip edebilmek ve hız çok önemli bir rol oynamakta. CEVA Lojistik olarak hammadde alım aşamasından mağaza reyonuna kadar geçen süreçteki tüm lojistik faaliyetleri, müşteri ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarlayarak, özel çözümler geliştiriyoruz. Kolili tekstil tarafında parsiyel, komple kamyon taşımacılığı, depo hizmetleri ve depo içi katmadeğerli hizmetler veriyoruz” diyor.   
 
DIŞ TİCARET CİROSUNU %50 ARTIRACAK 
Türkiye’de her yıl -15 düzeyinde bir büyüme hedefleyen CEVA’nın 2013 yılını da büyüme ile kapattığını belirten Fuat Adoran, şirketin 2014 yılına ilişkin hedeflerini ise şöyle açıklıyor: “İlaç sektöründe değişecek yönetmeliğe uyumlu olan yapımız ile 2014 yılında ilaç tekstil ve endüstriyel ürün sektörlerinde yeni kontratlar ile mevcut müşteri yelpazemizi daha da artırmak istiyoruz. Planımız, Türkiye’deki stratejik konumumuzu daha da güçlendirmek. Önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinden biri olmayı, ciro büyüklüğünde Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almayı, ayrıca CEVA Türkiye olarak globalde en karlı ilk 3 şirketten biri olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla hizmet verdiğimiz tüm bölgelerde yatırımlar yaparak büyüyoruz. Ayrıca 2014 yılında, Çin’den denizyolu ile ithalat, Ortadoğu ve özellikle Irak’a karayolu ile ihracat ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere, Ortadoğu ülkeleri ile hava kargo konusundaki yeni yatırımlarımız ile mevcut dış ticaret ciromuzu %50 oranında artırmayı hedefliyoruz.” 
 
50 BİN M2’LİK YENİ DEPO YATIRIMI 
CEVA, artan müşteri portföyüne paralel olarak 2014 yılında özellikle depolama alanında da önemli yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor. Bu anlamda gerçekleştirecekleri yatırımların ayrıntıları hakkında bilgi veren Fuat Adoran, “2013 yılında İzmir’de 6 bin, Bursa’da 8 bin, Manisa’da 7 bin ve Gebze Çayırova’da 17 bin metrekare olmak üzere, yaklaşık 40 bin metrekare büyüklüğünde 4 yeni depo açtık. CEVA olarak 2014 yılında Gebze, Hadımköy ve Diyarbakır’da olmak üzere, toplam 50 bin metrekare yeni depo alanı açacağız” diyor.   
Adoran, yeni dönemde odaklanacakları sektörler ve alanlara ilişkin ise şunları aktarıyor: “2014 yılında öne çıkan belirgin bir sektör olmamakla birlikte odaklanacağımız sektörleri, otomotiv, hızlı tüketim, perakende, endüstriyel ürünleri ve teknolojiyi sayabiliriz. FMCG sektörü yine 3PL’e devretme yatkınlığı nedeni ile ön planda olmaya devam ediyor. Ayrıca tekstil ve ilaç sektörleri ile uluslararası taşımacılığa odaklanacağız.” 
 
 
HAVA KARGODAKİ BÜYÜME 
TÜM SEKTÖRLERE İVME KAZANDIRACAK 
Lojistik sektörünün 2013 yılı performansını da değerlendiren CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran sektörün 2013’te yaklaşık %3-4 düzeyinde büyüme gösterdiğini söylüyor. Lojistik köyler, bölünmüş yol, hızlı tren ve Çandarlı Limanı gibi birçok alanda önemli yatırımlara imza atılan sektörde 2014 yılında da yatırımların sürdüğünü vurgulayan Adoran, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Lojistik sektörünün 2023 yılında 50 milyar dolarlık satış hasılasına ulaşması ve yaklaşık 1.5 milyon kişiye istihdam sağlaması hedefi ile çalışmalara agresif şekilde devam ediliyor. Türk hava kargo sektörü, asıl sıçramayı 3. havalimanın açılmasıyla yapacak. Mevcut havalimanlarındaki kapasite sorunu çözülecek, altyapı ve mevzuatlardaki aksaklıklar da giderilirse asıl büyüme o zaman gerçekleşecek. Hava kargo taşımacılığında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ciddi bir altyapı sorunu ve kapasite yetersizliği söz konusu. Bu yüzden sektörün büyüme hızı yavaşlıyor. 3. havalimanı Türkiye’yi hava kargoda ‘hub’ olmaya götürecek potansiyele sahip. Dünyanın çok uluslu firmaları Türkiye’yi Ortadoğu’ya, Kafkaslara ve Kuzey Afrika’ya bir dağıtım üssü olarak kurgulayacaklardır. Tabi bunun için de sadece fiziki kapasite yeterli değil; altyapı ve mevzuat da çok önemli olacaktır. O zamana kadar karayolu ve demiryolu bağlantıları mutlaka sağlanmalı, gümrüklerdeki aksaklıklar mutlaka giderilmelidir. Hava kargo taşımacılığının büyümesi tüm sektöre ivme katacaktır.”  
 
SEKTÖR 100 MİLYAR DOLAR BÜYÜKLÜĞE ULAŞACAK 
CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran lojistik sektörüne ilişkin 2014 yılı beklentilerini ise şöyle açıklıyor: “2014 yılında Türkiye lojistik faaliyetlerinin toplam büyüklüğünün 100 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. Türkiye’deki lojistik sektör temsilcilerinin çoğunluğunun, yatırıma yönelik planlama ve aksiyonların içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Ekonomide hizmet sağlayıcı rolünü üstlenen lojistik sektörünün aşağı veya yukarı ivmelenmesi, ekonomik gelişmelerle doğru orantılı bir seyir izlemektedir. Son yıllarda gerçekleşen ekonomik gelişmelere paralel olarak; gerek personel gerekse altyapı yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bunun yanı sıra, son dönemde sıkça karşımıza çıkan Avrupa ekonomisindeki olumsuz hava görünümü biz sektör temsilcilerini de yakından ilgilendiriyor.” 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat