e
Banner


Boskar, CAT forkliftlerle kârlılığı garanti ediyor

Kuruluşundan bugüne sırasıyla Balkancar, Boss, Samsung, Yale markalarının mümessili olan Boskar, 2008 yılından beri ise alanında bir dünya markası olan CAT Forklift ve Depo Ekipmanları’nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. 





boskar_catTam donanımlı gezici servisleri, geniş makine ve yedek parça stokları ve servis hizmetleriyle dinamik bir işletme olmanın gereklerini yerine getiren Boskar’ın, müşteri portföyü içinde otomotiv ve yedek parça sektörü önemli bir yere ve konuma sahip. 
Ağırlık olarak uzun dönemli kiralama projeleriyle destekledikleri otomotiv ve yan sanayi sektörünün iş hacimleri içindeki payının %65 gibi güçlü bir orana sahip olduğunu belirten Boskar Kurumsal Satış ve Pazarlama Müdürü Cem Aksay, aralarında Delphi, Magna, Farplas gibi sektörün önde gelen temsilcilerinin de bulunduğu birçok şirkete hizmet sunduklarını söylüyor. Aksay, “Uzun dönemli kiralama projelerinde süreklilik sağlandığı ölçüde müşteri memnuniyeti de artar. Sektörel kazanım ve hacim referansların arttığı ölçüde işletmeyi besler. Ancak kritik sayılan kâr-maliyet çevrimini faktörler üzerinden yürütmezseniz, uzun dönem hizmet akdi sizi çıkmaza sürükler” diyor. 
 
UZUN DÖNEMLİ KİRALAMA HİZMETİ 
Otomotivin, diğer sektörlere nazaran daha fazla işgücü ile mesaisi yüksek bir sanayi olarak dikkat çektiğini vurgulayan Aksay, şunları aktarıyor: “Bu nedenle kayıp zamanlar sektörün gerek maliyetini gerekse de kârlılığını direkt etkilemektedir. Zaten bu sebeple ‘otomotiv ve yan sanayisi’ olarak adlandırılıyor. Üretim hattı ve son kullanıcıyla buluşuncaya kadar birinin diğerini beklemeye tahammülü yoktur. Ekstra zaman çok nakit kaybettirir. Sorumluluğu büyük sektörlerde tedarikçi ve servis sağlayıcı rolü üstlenmek oldukça zordur. Çünkü yalnız satış ve sonrası değil, günümüzde kiralama projeleriyle de her iki sorumluluğu eş zamanlı karşılamaya örnek bir vazife üstlendiyseniz, nabzı siz de tutmuş olursunuz. Bu anlamda Boskar olarak kiralama metoduyla hizmet verdiğimiz otomotiv endüstrisinin, özellikle tedarikçi konumundaki yan sanayinin gelişmesinde pay sahibi olmaktan çok memnunuz. Başta CAT akülü forklift ve depo ekipmanlarının yedekli kullanıldığı sektörde üç vardiya çalışılması hata kabul etmiyor. İçten yanmalı motorlu bilindik dizel forkliftlerin asiste edildiği sektörde, çoğu kapalı alan uygulamaları sebebiyle akülü ekipmanlarda ağırlıklı olarak kullanılıyor.” 
Sürekli artan kalite gereksinimleri, artan maliyet baskısı ile karşı karşıya olan otomotiv sektörü için zamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Aksay, “CAT markası ile tedarikçisi bulunduğunuz ve hizmet verdiğimiz tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv endüstrisi için de güçlü, sorunsuz, bakım gerekliliği az bir marka olarak sorumluluk üstlenmenin rahatlığını yaşıyoruz. Elbette servis kalitenizi de göstermek zorundasınız. Bu noktada satış ve kiralama departmanlarımızın ayrı servis bünyesinde hizmet vermesine özen gösteriyoruz. Böylece hizmetini veren makine CAT forklift ise bakımının yapılması ve tekrar işe koyulması öncelikli hale geliyor ve zamanda önemli bir kazanım sağlanıyor. Otomotiv sektöründe zamanın maliyet içindeki yeri ve etkisi ezbere söylenebilen tek unsurdur. Bu anlamda CAT forklifti kullanan ve Boskar hizmet desteği alan sektörün kârlılığı da artıyor” diyor. 
 
HER ALANDA VERİMLİLİK SUNUYOR 
Endüstriyel bir makine olan forkliftin, işletme maliyetlerinin yatırım maliyetinin üstüne çıkabilen riskli bir demirbaş statüsü kazanabildiğine dikkat çeken Cem Aksay, sözlerini şeyle sürdürüyor: “İşte bu yüzden CAT forklifte yatırım yapma konusunda müşterilerimizi bilinçlendirmek, uzun vadeli verimli kullanıma teşvik etmek, en zor olanı dahi ikna edebilmek misyonumuz haline gelmektedir. CAT marka değeri ve Boskar deneyimi bu anlamda işimizi kolaylaştırıyor. Çünkü işletmenin elleçleme uygulamalarına en isabetli makinanın tahsisini gerçekleştirmek, müşteri ile bunu ortak yatırım tarafıyla kararlaştırmak önemlidir. Dizel kullanım ağırlıklı bir tesisin akülü forklifte terfisi CAT markasıyla gerçekleştiğinde, A sınıfı kaliteye sahip, Avrupa standartlarınca öngörülen kullanım koşulları doğrudan işletmeye taşınmış oluyor. Bunun içine düşük emisyon, düşük ses seviyesi, düşük titreşim ve düşük enerji tüketimini de koyduğunuzda yaratılan tasarrufların katkısını uzun vadeye yayılan bir kazanca dönüştürüp, aynı zamanda insan sağlığına da destek vermiş oluyorsunuz. Açık ve kapalı alanda kullanılması zorunlu forkliftler olduğu gibi joker sayılabilecek, her iki alanda çalışabilecek makinalara yatırım gerekliliği vardır. Zemin kalitesi her makinanın ömrüne direkt etkiler. Bu sebeple, bu faktörü standartları tartışılmaz bir etki çerçevesinde değerlendirmek isterim. İnnovatif yatırımlarla geliştirilen joker ekipmanları her sektörde ve alanda kullanabilir. Caterpillar bu vasıflı ekipmanların üretiminde öncülük yapmaktadır. Caterpillar, IP faktörlerini ürünler üzerinde geliştirerek her türlü çevresel faktörlerin etkisini azaltmak, uzun ömürlü ve bakım gereksinimi az olan forkliftler imal etmektedir.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat