e
Banner


Damla Alışan: İntermodal taşımacılıkta geleceğe hazırız!
“Yeşil Lojistik Belgesi” ve “OCS Sertifika”sına sahip olan Alışan Lojistik, çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilirlik faaliyetlerini intermodal taşımacılık hizmetleriyle destekliyor. İntermodal taşımacılıkta geleceğe hazır inovasyon gücüne sahip olduklarını vurgulayan Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, bu alanda büyümeyi sürdüreceklerini, filo güçlerini büyüteceklerini ve katma değerli hizmet operasyonlarında yenilikler yaratmaya devam edeceklerini söyledi. 




AlıÅ�anBir PSA Group üyesi olan Alışan Lojistik A.Ş., kimya, petrokimya ve FMCG sektörlerine lojistik servis sağlayıcı olarak hizmet sunan lider bir şirketlerden. Ulusal ve uluslararası birçok derneğin, yerel ve küresel birçok meslek örgütü ile sivil toplum programlarının ödüllü üyesi olarak müşterilerine küresel sertifikalı üst düzey emniyet ve güvenlik önlemleri ile hizmet sunan Alışan Lojistik, bin 600’ü aşkın çalışanı ve 39 depo alanı ile yılda 250 binden fazla sevkiyat, 5 milyondan fazla palet hareketi ve 40 milyon VAS ürünü üzerinde hizmet sağlıyor. Ulusal ve uluslararası alanda kapıdan kapıya hizmet sunduğu intermodal taşımacılık Alışan Lojistik’in öncelik verdiği alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, geleceğin bir numaralı taşıma modu olacak bu alanda geleceğe hazır olduklarını söyledi. 
 
YURT DIŞI TAŞIMALAR YÜZDE 30 PAYA SAHİP 
Hangi intermodal hatlarda çalışıyor, hangi ülkelere hizmet veriyorsunuz? 
İntermodal taşımacılık, aynı taşıma aracı ile iki veya daha fazla taşımacılık modu kullanılarak yapılan ve mod değişimlerinde araç içindeki yüklerin herhangi bir elleçlemeye tâbi tutulmadığı taşıma şeklidir.
Biz de intermodal taşımacılık hizmetimiz çerçevesinde, ulusal ve uluslararası müşterilerimize katma değer yaratacak, maliyetlerini azaltacak ve onlara sürat kazandıracak çeşitli ulaşım türlerini kullanarak, kapıdan kapıya hızlı, etkili ve güvenilir ulaşım hizmeti sunuyoruz. Entegre olarak kullandığımız taşıma modları, teslimat ve yüklemeler karayolu olmak üzere, denizyolu (Ro-Ro Servisleri) ve demiryoludur. 
Mevcutta yurt dışı taşımalarımıza baktığımızda, toplam taşımalarımız içinde yaklaşık yüzde 30’luk bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Ağırlıklı olarak Orta Avrupa ve Balkanlar’a taşıma yapıyoruz. Amacımız ülkemizin hizmet ihracatına katkıda bulunmak ve farklı coğrafyalara taşıma kanalları oluşturmaktır.
 
KABİLİYETLERİNİ VE YATIRIMLARINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR 
İntermodal taşımacılıktaki hedefleriniz ve yatırım planlarınız nelerdir?
Ülke çapındaki coğrafi büyümemizi sürdürmek, filomuzu gençleştirmek ve Katma Değerli Hizmet operasyonlarında yenilikler yaratmak kısa vadedeki öncelikli hedeflerimiz. Bu alanlardaki kabiliyetlerimizi ve yatırımlarımızı artırmak adına iş geliştirme departmanımız çalışıyor. 
Kesinlikle gelecekte bir numaralı taşıma modu olmasını beklediğimiz intermodal lojistik alanında Alışan Lojistik olarak gerekli inovasyon ve değişimleri yapmaya hazır bir alt yapımız olduğunu düşünüyoruz. Beraberinde uluslararası acente ağımızı ve iş birliklerimizi de sürekli olarak genişleterek bu alanda da geleceğe hazırlanmaktayız.
 
ÇEVRECİ ADIMLARIYLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR 
Yeşil lojistik faaliyetler kapsamında yaptığınız çalışmalar nelerdir? 
Bizler gibi özellikle tehlikeli kimyasalların taşınmasında uzman lojistikçilere sürdürülebilir bir dünya için büyük görevler düşüyor. Alışan Lojistik olarak Şubat ayı itibari ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından “Yeşil Lojistik Belgesi”ni almaya hak kazanarak ülkemizde yine ilklerin arasına girdik. "Yeşil lojistik faaliyetler" kapsamında sayılarak bizlere bu belgeyi getiren faaliyetlerimiz arasında; yılda en az 200 kombine yük taşımacılığı seferi gerçekleştirmemiz, enerji tüketimimizin en az yüzde 5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten karşılamamız, Türkiye genelinde uygun bulunan ağaçlandırma sahaları için fidan bağışı yapmamız, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan standartlar bütünü olan ISO 14001 ile Sera Gazı Emisyonları ve Giderilmesi Miktarının Belirlenmesi ve Raporlanması  standardı olan ISO 14064 belgelerine sahip olmamız, sıfır atık yönetim sistemine ve ilişkin belgelere sahip olmamız yer alıyor. 
Öte yandan 2005 yılından itibaren SQAS (Sürdürülebilirlik için Güvenlik ve Kalite Değerlendirmesi)nin tüm ölçümleme gerekliliklerini ve vaatlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz. 2021 yılının Kasım ayında 6. defa denetlenerek kimyasal maddelerin elleçlenmesinden, taşınmasına ve depolanmasına kadar olan süreçlerin tamamında sunduğumuz hizmet konusunda ne kadar ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunduğunu bir kez daha belgelemiştik. Hatta Avrupa ortalamasının çok üzerinde puanlar alarak sistemin en iyi uygulayıcılarından biri olmuştu. Bu sene de Depolama ve taşımacılık alanındaki tam puanımıza ek olarak, SQAS’de 2023 yılı itibari ile başlatılan Operation Clean Sweep (OCS) (İyi Süpürme Hareketi)nin de tüm gerekliliklerini yerine getirerek OCS sertifikasını almaya hak kazandık. Gönüllülük esasına dayalı, plastik pelet kaybının çevreye olan zararını en aza indirmek için farkındalık arttırmayı, iyi uygulama örnekleri oluşturmayı amaçlayan uluslararası bir program olan OCS’in bir parçası olmayı sonraki nesillere daha temiz denizler ve dünya bırakabilmek için çok değerli bir adım olarak görüyorum.  
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat