e
Banner


ASSET GLI Avrupa’da hızla büyümeye devam ediyor
Almanya Köln’de açtığı şubeyle Avrupa lojistik pazarına hızlı bir giriş yapan Asset Global Logistic, İtalya'da açtığı şubeyle uluslararası genişleme planlarına hız kazandırdı. Yeni açılan şube, İtalya'da yerel müşterilere, tedarikçilere ve ortaklara daha yakın olmanın yanı sıra, şirketin uluslararası iş hacmini artırmasına da yardımcı olacak. 




Asset2022 yılında da başarılı büyümesini devam ettiren Asset Global Logistic Integration yıllık faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. 
 
AVRUPA’DA BÜYÜYEN TÜRK LOJİSTİK MARKASI 
 
ASSET GLI; Türkiye’de hızla büyümeye devam ederken, Avrupa lojistik pazarına da hızlı bir giriş yaptı. İlk şubesini Almanya Köln’de hayata geçiren ASSET GLI, 2022 Ocak ayı itibariyle 5000 m2’lik deposu ile e-ticaret gönderileri kapsamında, pazaryerleri ve bireysel gönderilere hem fulfillment hem de operasyonel hizmet vermeye başladı. Hizmet kapsamında; sipariş verilme aşamasından satış noktasındaki işlemlere ve müşteriye teslimine kadar geçen süreç yönetimiyle, firmalar arasındaki iletişimin sağlanmasını ASSET GLI çatısı altında tek bir yerden yönetiyor. 
Almanya Gümrük İdaresi kontrolünde alınan izinleri, yazılım entegrasyonu ile birleştiren ASSET Worldwide Express, hem Türkiye’den e-ticaret, kargo ve mikro ihracat kapsamında ETGB işlemlerini hem de Almanya’da ithalat işlemlerini tek panelden yönetme, depolama ve iade süreçlerini kontrol etme imkanı sunuyor. Almanya Gümrük İdaresi kontrolünde alınan izinleri, yazılım entegrasyonu ile birleştiren ASSET Worldwide Express; hem Türkiye’den e-ticaret, kargo ve mikro ihracat kapsamında ETGB işlemlerini hem de Almanya’da ithalat işlemlerini tek panelden yönetme, depolama ve iade süreçlerini kontrol etme ayrıcalığını müşterilerine sunuyor. 
 
AssetASSET GLI Almanya’dan sonra İtalya’da da lojistik sektörüne yön verecek 
 
ASSETGLI Türkiye'deki ve Almanya’daki başarılı lojistik faaliyetlerinin ardından İtalya'da da şube açarak uluslararası genişleme planlarına hız kazandırdı. Yurtdışındaki ikinci şubesini İtalya Milano’da ASSET SrL olarak hayata geçiren ASSET GLI, 2022 Ekim ayı itibariyle karayolu ve Intermodal çözümlerini hayata geçirerek, özmal ekipman yatırımlarından da aldığı güç ile Türkiye – İtalya arasında yapılan ticarette güçlü bir lojistik çözüm ortağı olarak hizmete başladı. İtalya'daki yeni şubesiyle müşterilerine daha geniş bir yelpazede hizmet sunacak. Yeni açılan şube, İtalya'da yerel müşterilere, tedarikçilere ve ortaklara daha yakın olmanın yanı sıra, şirketin uluslararası iş hacmini artırmasına da yardımcı olacak. 
 
Asset GLI yatırımda hız kesmiyor 
 
Avrupa’ya açılarak küresel lojistik firmalarıyla rekabet eden ASSET GLI, yurtiçi ağına da büyük önem veriyor. İzmir, Mersin ve Adana’da yaptıkları yatırımlarla büyümeye devam eden ASSET GLI; lojistik merkez operasyonunu Flat Ofis Haliç’e taşırken; Asset, Air Cargo, Road Transport ve Ocean Freight operasyonlarını da bu yeni merkez ofisinden yürütecek. 
 
Asset Gücünü Kendi Yazılımından Alıyor 
 
Hizmet verdiği firmalarda süreç ve maliyet avantajı sağlayıp, sektörde fark yaratan ödüllü yazılımı ASSET OPTIMUS ve entegre lojistik çözümlerini daha da güçlendirmek adına ayrıca network, server, güvenlik ekipmanları için 100.000 USD aşan ek bir yatırım daha yaptı. 
 
ASSET GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ BAŞARILARINA VERGİ REKORTMENTLİĞİNİ DE EKLEDİ 
 
Türkiye genelinde, gümrüklerde yapılan beyanname sayıları ve işlem hacmi bakımından, 2.000’i aşkın Gümrük Müşavirliği şirketi arasında işlem hacmi itibariyle ilk 5 içerisine girmeyi başaran ASSET GLI bu başarısına aynı zamanda 2022 3. çeyrek vergi rekortmenliğini de ekledi. 
 
ASSET GLI YAPTIĞI TRANSFERLER İLE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR 
 
ASSET GLI tecrübeli kadrosuna konusunda uzman isimler katarak sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Asset Air Cargo ve Asset ASIST markalarına güç katacak iki önemli ismi bünyesine katan ASSET GLI, çalışanlarından güç alıyor. Anıl Fuat Ocak ile Asset Air Cargo bulutların üzerine çıkıyor ASSET GLI, THY - Turkish Cargo’da 9 yılı aşkın süre Almanya ve İstanbul kargo satış müdürü olarak başladığı kariyerine Kargo Grup Satış Müdürü olarak devam eden Anıl Fuat Ocak önderliğinde 2022 yılını IATA genel sıralamasında önceki yıla göre 15 sıra birden yükselerek ASSET AIR Cargo markasına güç kattı. 
 
Asset ASIST Fatih Uzun ile güçleniyor 
 
Gümrük, lojistik ve dış ticaret danışmanlığı hizmetlerine yönelik Asset ASIST markasını hayata geçiren ASSET GLI, Yönetim Kurulu Üyesi olarak sektörün çok değerli bir ismi Fatih Uzun ‘u transfer etti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde 11 yıl Gümrük Müfettişi olarak görev yapmış Fatih UZUN, gümrük ve dış ticaret hukuku, gümrük uyuşmazlıkları, gümrük davaları, sonradan kontrol ve gümrük denetimleri, gümrük ve dış ticaret ile serbest bölgeler mevzuatı ve ayrıca kaçakçılık davaları konularında uzmanlaşan Fatih UZUN, Asset ASİST markasının yapılanmasını üstlenecek. 
 
ASSET GLI 20.YILINI ÇALIŞMA ARKADAŞLARI İLE BİRLİKTE KUTLADI 
 
2022 yılını, gerek operasyonel, gerekse finansal olarak hizmet verdiği tüm alanlarda, hedeflerinin ötesinde bir büyüme ile kapayan ASSET GLI oldukça verimli geçen bu seneyi şahane bir kutlama ile uğurladı ve 20. yaşına merhaba dedi. 
Yeni yaşının aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına denk gelmesinden duyulan gurur ve mutluluğun ifade edildiği gecede, kıdem ödülleri ASSET GLI Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz TEKİN tarafından takdim edildi. 
20. yıl galasında söz alan Asset GLI Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Tekin; “yola çıktığımız ilk günden itibaren bizimle aynı yolda ilerleyen tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Asset GLI olarak yolun değil, yoldaşın önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. “20 yıl önce gümrük müşavirliği hizmetleriyle başladığımız bu yolculukta karayolu, denizyolu, hava kargo, depolama, sigorta, danışmanlık ve yazılım hizmetlerine ek olarak Asset Worldwide Express markamızla e-ticaretin hızına hız katıyor, uzakları yakınlaştırıyoruz” dedi. Sözlerini “Dünyanın önde gelen Türk Lojistik Markası olmak için bu yolculukta hep beraber yürüyeceğiz” diyerek tamamlayan Tekin’in konuşması tüm katılımcılardan büyük alkış aldı. 
 
Asset Worldwide Express ile tüm dünya bir tık uzakta! 
 
Asset GLI CEO’su Avşar Dada gecede söz alarak lojistik sektöründe lider markalardan biri olmak için durmadan çalıştıklarını ve B2B ile beraber B2C’ye de öncelik verdiklerini açıkladı. Dada “gerek firmaların gerekse bireysel müşterilerin her geçen gün artan e-ticaret faaliyetleriyle birlikte artan lojistik ihtiyaçlarına karşı hem hızlı hem de ekonomik çözümler sunuyoruz. Asset Worldwide Express hizmetimizle e-ticaretin kalbinin attığı tüm ülkelere çok hızlı bir şekilde gönderim yapıyor adeta zamanla yarışıyoruz” dedi. Dada; “Asset Worldwide Express’te kargonuzu gönderirken kazanın! Simply Smile, Excellence Logistics mottosuyla şimdi hem göndericileri hem de alıcıları mutlu ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
ASSET ACADEMY AYNI ZAMANDA DİJİTAL PLATFORMDA 
 
Gerek kurum içi gerekse kurum dışı eğitimler için kurulan ASSET ACADEMY Eğitim Platformu’nu Haziran 2022 ile hayata geçiren Asset GLI, profesyonel eğitmen kadrosu ile Pazarlama eğitiminden satış eğitimine, yönetim ve liderlik eğitiminden müşteri ilişkileri yönetimi eğitimine, kişisel gelişimden, motivasyon eğitimlerine kadar birçok bireysel ve kurumsal eğitimler alanında uzman ekibimizle bu süreci en verimli şekilde yönetmeye başladı.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat