e
Banner


Primer Global Logistic cirosunu 2.5 kat artıracak
Avrupa-Türkiye hattında geniş bir lojistik hizmet yelpazesine sahip olan Primer Global Logistic, kimya, makine, inşaat, gıda, yedek parça ve tekstil sektörlerine butik çözümler sunuyor. Primer Global Logistic Genel Müdürü Tahsin Yaltur, “2023 yılı hedefimiz özmal ve yurt dışı yatırımlarımız ile birlikte 25 milyon euro ciroya ulaşmak. Önümüzdeki ay itibari ile 10 adet tır ile başlayıp sene sonunda tır sayımızı 35’e tamamlamayı planlıyoruz” dedi.




PGLEkim 2021’de lojistik sektörüne giriş yapan Primer Global Logistic (PGL), Türkiye Avrupa hattında haftalık düzenli karayolu taşımacılık servisleriyle hizmet sunuyor. Tenteli mega Tır filosuyla parsiyel ve komple olarak taşıma yapan şirket, express ve ultra express taşıma seçenekleri sunarak transit süreleri 1 ila 3 gün arasında erkene çekebiliyor. PGL, başta Türkiye ile Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İsviçre ve İngiltere arasında olmak üzere, Avrupa’nın birçok noktasına kapıdan kapıya hizmet sunuyor. Filosunda 60 adet tenteli mega tır ve 20 adet minivan araç bulunan şirketin, iş ortakları ve tedarikçileri sayesinde çok daha fazla araç ve ekipmana erişebilme imkanı bulunuyor. Kimya, makine, inşaat, gıda, yedek parça ve tekstil sektöründe güçlü bir tecrübeye ve müşteri portföyüne sahip olan PGL, depolama alanında da sunduğu hizmetlerle müşterileri için katma değer yaratıyor. Lojistik sektöründe bir yıl gibi kısa bir sürede ürettikleri efektif, hızlı ve butik çözümlerle güçlü bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirten Primer Global Logistic Genel Müdürü Tahsin Yaltur, 2023 yılı içinde gerçekleştirecekleri özmal ve yurt dışı yatırımlarıyla ciroyu 2.5 kat artırmayı hedeflediklerini söyledi. Tahsin Yaltur, PGL olarak sektörlere sundukları özel hizmetleri ve büyüme hedeflerini anlattı 
 
GENİŞ HİZMET YELPAZESİ 
 
Primer Global Logistic hakkında bilgi vererek, servisleriniz, araç ve ekipman parkınız, çalışan sayınızdan söz eder misiniz?
 
Primer Global Logistic olarak alanında uzman, dinamik ve deneyimli 15 kişilik kadromuz ile müşterilerimize yenilikçi, hızlı, güvenilir lojistik çözümler sunuyoruz. Kara yolunda parsiyel ve komple taşımacılığın yanı sıra, minivan taşımacılığı, ısı kontrollü taşımacılık, ADR’li ürün taşımacılığı, askılı tekstil taşımacılığı, standart kolili veya paletli taşıma, proje taşımacılığı ve express taşımacılık gibi alanlarda kesintisiz çözümler üretiyoruz. Almanya, Hollanda ve Fransa’da çalıştığımız iş ortaklarımız ile sadece Türkiye’de değil yurt dışında da müşterilerimize depo ve gümrük alanında çözümler üretebiliyoruz.
 
PGL5 SEKTÖRÜN YÜKÜNÜ TAŞIYOR 
 
Primer Global Logistic’in hizmetlerini yoğunlaştırdığı sektörler hangileri? Sektörlere yönelik özel çözümleriniz neler?
 
Kimya, makine, inşaat, gıda, yedek parça ve tekstil sektörlerinin ürünlerini güvenle taşıyabiliyoruz. Taşıma kadar depolama alanında da ihtiyaçlarınıza uygun hizmetler sunabiliyoruz. 
Özellikle kimya sektöründe ihtiyaç duyulan ADR taşımacılığında, firma bünyemizde bulunan eğitimli şoförlerimiz ile yanıcı / tehlikeli ürünlerin taşımacılığını sağlıyoruz. 
Gıda sektörü için, belirli bir derecede taşınması gereken yüklerde araç dorsemizi istenilen ısıya sabitleyerek gönderilecek ürünleri son taşıyıcısına kadar bozulmadan güvenle teslim etmek için frigolu tırlarımızla hizmet vermekteyiz. 
Tekstil sektöründe, hassas tekstil ürünlerinin nihai kullanıcıya giderken reformunda bozulma, kırışıklık gibi mağaza raflarında görmekten hoşlanmayacağımız görüntülerin oluşmaması için tekstil dorselerimiz ile askılı taşımacılık yapabiliyoruz. Kolili tekstil ürünleri için talep edilen transit süre içerisinde parsiyel ve komple olarak müşterilerimize hizmet vermekteyiz.
 
MİNİVANLA UÇAKTAN HIZLI KARAYOLU ÇÖZÜMÜ 
 
Primer Global Logistic olarak hangi ana hatlarda hangi transit sürelerle hizmet sunuyorsunuz? Açılmayı düşündüğünüz yeni pazarlar var mı?
 
Türkiye ile başta ana hatlarımız Almanya, Hollanda, Belçika, Kuzey Fransa, İsviçre ve İngiltere olmak üzere Avrupa’nın birçok noktasına kolaylıkla erişim sağlayabiliyoruz. Her zaman en uygun seçeneği sunmaya çalışan hizmet politikamız sayesinde, müşterilerimizin fiyat ve performans açısından en doğru çözüme yönlendirerek avantaj elde etmenizi sağlıyoruz.
Haftalık esnek ve planlanabilir çıkışlar ile müşterilerimizin zaman planlarına ayak uyduruyoruz. Hızlı teslimat planlamaları kapsamında express ve ultra express taşıma seçenekleri sunabiliyoruz. Varış ülkesine göre değişmekle birlikte 8-10 gün transit süremiz ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. 
Standart karayolu taşıma şeklimizin yanı sıra, müşterilerimizin Ekspres gönderileri için minivan taşımacılığı ile tüm Avrupa ülkelerine, ihtiyacınıza uygun olan teslim süresi ile 36 saatten 72 saate kadar seçebileceğiniz ekspres taşıma seçeneklerimiz ile hizmet veriyoruz.
 
FİLOYU YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENDİRECEK 
 
2023 yılına yönelik hedefleriniz ve yatırım planlarınızdan söz eder misiniz? Bu yıl özellikle hangi alanlara yoğunlaşacaksınız?
 
Primer Global Logistic 2021 yılının ekim ayında kuruldu. Şirketimizin geçirdiği ilk 1 yıllık süreçte 10 milyon euro ciro yaptı. 2023 yılı hedefimiz özmal ve yurt dışı yatırımlarımız ile birlikte 25 milyon euro ciroya ulaşmak. 2023 yılı içinde önümüzdeki ay itibari ile 10 adet tır ile başlayıp sene sonunda tır sayımızı 35’e tamamlamayı planlıyoruz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat