e
Banner

Alışan Lojistik 2022’ye yatırımlarla damga vurdu
Alışan Lojistik için 2022 yatırım yılı oldu. Depolamada paletleme kapasitesini 490 binin üzerine çıkardıklarını, filoyu 90 adet yeni çekiciyle güçlendirdiklerini, dijitalleşme alanında 2 projelerinin TÜBİTAK tarafından onaylandığını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2023’te de depo, filo ve dijitalleşme yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 




AlıÅ�anKurulduğu günden bu yuna ağırlıklı olarak hızlı tüketim malları (FMCG) ve kimya sektörlerine hizmet sunan Alışan Lojistik, 2022 yılını büyümeyle kapattı. 2021 yılı cirolarının bir önceki yıla göre yüzde 45’i aşan bir büyüme ile 1 milyar TL olarak gerçekletiğini hatırlatan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2022 için bu rakamın üzerinde bir büyüme hedeflediklerini ve buna ulaştıklarını söyledi. 
“2022 bizim için yoğun bir yatırım yılı oldu” diyen Damla Alışan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul-Tuzla, Kocaeli-Gebze, Konya, Gaziantep, İskenderun’da bulunan ‘Multi-user Depolama’ alanlarımız ile Yalova, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Muğla, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Samsun’da bulunan 340 bin metrekareyi aşkın ‘Müşteri Dedike Depolama’ alanlarımıza bir yenisini daha ekledik. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de 15 bin metrekare üzerine yerleşik alanda 7 bin 500 palet kapasite ile hizmet sunmaya başladık ve bu şekilde tüm Türkiye’de toplam palet kapasitemizi 490 binin üzerine çıkartmış olduk. Depo yatırımlarımız süratle devam ediyor. Yeni yılda gerek güçlü olduğumuz Gebze bölgesinde açacağımız yeni depolar gerekse Avrupa yakasındaki yeni depo projemizin hayata geçmesi ile birlikte ciddi bir kapasiteyi müşterilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bu yıl ayrıca,  filomuza da yatırım yaptık. EURO motor 90 adet yeni çekiciyle güçlenen filomuzdaki treyler ve swap body tipi taşıyıcı ekipmanlar da yenilendi ve sayıları arttı. Yeni araçlarımız, sahip oldukları teknolojik avantajlar, ADR mevzuatına uygunluklarının yanı sıra daha uzun süre operasyonda kalabilecek çevre dostu yeni nesil motorla donatılmış halde. Karbon ayak izimizi düşürmek için yatırımlarımız devam edecek. Öte yandan, biliyorsunuz, Türkiye'nin ilk tanker ve ‘Tank Konteyner Temizleme Tesisi’ Alışan Lojistik çatısı altında 2005 yılında kurulan ALIŞAN - Den Hartogh tarafından Gebze’de kurulmuştu. Bu yıl da, çevre adımlarımıza ek olarak 12 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan ISO Konteyner Depolama, Elleçleme, Paketleme tesisimizin Gebze Muallimköy’de inşasına başladık. Tesisimiz bu yılın ilk aylarında hizmete girecek. Dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımı konularında ise yatırımlarımız sürüyor. İstanbul ve Konya’da Kurulu Ar-Ge merkezlerimiz sürekli yeni projeler geliştiriyor. Hatta bu sene 2 projemiz TUBİTAK tarafından onaylandı.” 
 
‘KİMYA LOJİSTİĞİ PAZARI BÜYÜYECEK’ 
 
Damla Alışan, 2023’te hizmet verdikleri kimya sektöründe büyümenin devam edeceğini, yeni yerli ve yabancı üreticilerin oyuna dahil olmasını beklediklerini söyledi. Bunun da kimya lojistiğinde hizmet veren şirketleri hizmet kalitesini ve teknolojik altyapıyı daha da geliştirmeye yönelteceğini vurgulayan Damla Alışan, “Alışan Lojistik olarak, 2023 için proje ve yatırımlarımızı belirli başlıklarda toplamış bulunuyoruz. Tüm birimlerimizle iş ortaklığı yaklaşımı içerisinde çalışan İnsan Kaynakları organizasyonumuzda devam eden çok sayıda projemiz mevcut. Operasyonel planlarımızı desteklemek üzere e-ticaret ekosistemi dahil tüm sektörlerin ihtiyaçlarına dönük depolama arz kapasitemizin arttırılması için proje ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Depolama ve taşıma çözümlerimizin, ‘Green Deal-Yeşil Mutabakatına’ tam uyumlu olmasına önem veriyoruz” dedi. 
 
‘12. KALKINMA PLANI POZİTİF ETKİ YARATACAK’ 
 
Lojistik sektörünün büyümesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Damla Alışan, özellikle 12. Kalkınma Planı’nın sektöre pozitif ivme sağlayacağını vurgulayarak şunları aktardı: “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verileri çerçevesinde Ocak-Ekim 2022 döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yaklaşık yüzde 52,92 artışla 76 milyar dolar tutarında hizmet ihracatı gerçekleştirildi. Taşımacılık hizmetlerinde ise yüzde 57,89’luk bir artış yaşandı. 12. Kalkınma Planı’nın da ulaştırma ve lojistik sektörü için pozitif ivme sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, dijitalleşmenin üretim sistemini değiştireceği, yapay zekanın zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağı, blockchain teknolojisi ile şeffaflığın geleceği, veri analizinin arz ve talep tahminlerini yönlendireceği, giydirilebilir cihazların ürün kaydını tutacağı gibi trendlerin de gündemimizde olacağını düşünüyorum. Sektörün yeşil dönüşümüne dair mevzuat ve uyum çalışmaları ise gündem konumuz olmaya devam edecek. Zira, lojistikçilere sürdürülebilir bir dünya için büyük görevler düşüyor.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat