e
Banner


Mavi Martı Trans filoyu büyütecek, Almanya’da depo açacak
Avrupa ülkelerine parsiyel ve komple karayolu taşıma hizmeti veren, minivan araçlarla sunduğu yük taşımacılığıyla alternatif yaratan Mavi Martı Trans, filo ve depo yatırımlarını hızlandırdı. Almanya’da depo açmaya hazırlanan şirket, alacağı YYS belgesi almak için çalışma yürütüyor.  




martı transTemelleri 1973 yılında Kemal Çapar tarafından atılan, 1994 yılından sonra yaklaşık üç yıl ortaklı bir yapıyla yoluna devam eden, 1997 yılında bugünkü marka kimliğini oluşturan Mavi Martı Trans, Avrupa Türkiye hattında modern ve güçlü araç filosuyla parsiyel ve komple taşımacılık, expres ve minivan hizmetleriyle çözüm sunuyor. Avrupa’da 20 ülkeye çıkış yapan şirket, büyüme hedefleri doğrultusunda 2023 yılında Almanya’da depo yatırımı yapmayı, araç filosunu büyütmeyi, personel sayısını artırmayı ve Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası alarak gümrük özet beyan işlemlerinde harcanan vakti azaltmayı ve müşterilerine daha hızlı çözümler sunabilmeyi amaçlıyor.
 
1997 YILI DÖNÜM NOKTASI OLDU 
 
Mavi Martı Trans Genel Müdürü Sefa Çapar, lojistik sektöründe güçlü bir tecrübe ve birikimin ürünü olan Mavi Martı Trans için 1997 yılının bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Atılan adımın bir isim değişikliğinden ibaret olmadığını vurgulayan Çapar, şunları aktardı: “Firmamızın ismini Mavi Martı Trans olarak değiştirmekle kalmayıp, yılların tecrübesi ve getirdikleriyle kalite anlayışımızı, müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkartmayı amaç edindik. Bu temel anlayış değişikliğiyle birlikte; çalışma şartlarının geliştirilmesi, müşteri memnuniyetlerinin daha da artması, referans listemizin güçlenmesi ile yurt içi ve uluslararası alanda Mavi Martı Trans adının duyulması olarak ilk meyvelerini vermiştir. Mavi Martı Trans temellerinin atıldığı 1973 yılından bugüne kadar müşteri memnuniyeti, mal güvenliği, sektörümüzün temel prensipleri, güvenli teslimat, taşıma güvenliği ve taahhüt edilen tarihte teslimat prensiplerini amaç edinerek ve bunlara en üst düzeyde özen göstererek faaliyetlerine devam etmektedir.”  
 
MİNİVAN HİZMETİYLE ALTERNATİF YARATIYOR 
 
Mavi Martı Trans, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini zamanında, istenilen şekilde karşılayabilmek için uluslararası taşımacılık çözümlerinde desi miktarına göre komple ve parsiyel seçeneklerini sunuyor. Parsiyel taşımacılığın, çıkış günlerinin sıklığı nedeniyle komple taşımacılığa göre daha esnek bir seçenek olarak öne çıktığını belirten Sefa Çapar, haftanın 3  günü Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İsviçre’ye ekspres servisleri bulunduğunu söyledi. Çapar ayrıca minivan araçlarla tüm Avrupa’ya hizmet sunduklarını aktardı. 
 
TÜM ARAÇLAR UYDUDAN TAKİP EDİLİYOR 
 
Avrupa’da 20 ülkeye  çıkış yaptıklarını, yılda 75 bin tonu aşan yük taşıdıklarını ve 1.000.000 km’den fazla yol kat ettiklerini belirten Sefa Çapar, başta otomotiv, tekstil, alüminyum ve ilaç olmak üzere, birçok sektöre hizmet sunduklarını vurguladı. Çapar, “Tüm araçlarımız  takip sistemi ile  uydudan anlık takip edilebilmektedir. Bununla birlikte müşterilerimize özel verdiğimiz link ve  şifre ile dilerlerse araçlarını takip edebilmekteler” dedi. 
 
ARAÇ SAYISINI 120’YE ÇIKARACAK 
 
Düzce Kaynaşlı’da 3 bin metrekarelik açık, 1000 metrekarelik kapalı depolama ve park alanına sahip olduklarını belirten Sefa Çapar, İstanbul Çatalca’da 2 bin 500 metrekare açık, 1200 metrekare kapalı alana sahip yeni depo yatırımlarının inşasına başladıklarını aktardı. Bu yılı 2021’e göre yüzde 40 büyümeyle kapatmayı öngördüklerini ifade eden Çapar, yeni yatırımlarına ilişkin şu bilgileri verdi: “2023 yılının ilk çeyreğinde Almanya’da depolama yatırımı yapacağız. Yılın üçüncü çeyreğine kadar 50 çekici ve 50 dorse yatırımını tamamlayıp  2023 yılı sonunda  araç filomuzu 120’ye çıkacağız. 20 adetlik minivan filomuzu 30 adede ulaştıracağız. Büyüyen organizasyonumuza paralel olarak çalışan sayımızı artıracağız.”  
 
YYS İLE SÜREÇLERİ HIZLANDIRACAK  
 
Bu yıl ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 45001 belgelerini aldıklarını aktaran Çapar, “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) sertifikası almak için çalışma başlattık. 2023’te bu süreci tamamlamayı hedefliyoruz. Büyüyen araç filomuz, Almanya’daki depo yatırımımız, alacağımız YYS belgesiyle müşterilerimize daha da hızlı hizmet sunabileceğiz. Ayrıca serbest depolama faaliyetlerimizi arttırarak, müşterilerimize bu konuda da alternatif çözümler yaratacağız” dedi. 
 
TIR KUYRUKLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR 
 
Sektör olarak karşılaştıkları sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sefa Çapar, şunları aktardı: “Sınır kapılarındaki sorunlar bizim gibi hızlı servis veren lojistik firmalarını etkilemektedir. Mazot fiyatlarında değişkenlik, yedek parça vs. gibi yan masrafların artması giderleri artırmaktadır. Ayrıca son zamanlarda artan mülteci girişleri de sektörümüzü olumsuz etkilemektedir. Kapılarda peronların arttırılması, yeni bir sınır kapısının açılması ve mülteci kontrollerinin daha sıklaştırılması sorunların çözümüne katkı sunacaktır.”
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat