e
Banner


Perakende Sektöründeki 3 Teknolojik Trend
SICK Türkiye 




SICKPerakende sektöründe ezber bozmaya hazırlanan akıllı sensör teknolojileri 
 
E-ticaret ve mikro fulfillment hizmeti patlaması yaşanan perakende sektörü, çarpıcı biçimde değişiyor. Online alışveriş ve eve teslim seçeneklerine yönelik tüketici talebindeki artış, perakendecileri, dağıtım merkezleri ve depolardaki süreçleri yeniden değerlendirme ve teknolojik yenilikler ile verimliliklerini arttırma ihtiyacını ortaya çıkarıyor.
Artan bu yükün bir kısmını hafifletmek için akıllı sensör teknolojileri, üretim ve lojistik süreçlerinin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Sektörde devrim yaratmaya başlayan üç sensör teknolojisini sizler için derledik.
 
1- MASTER DATA YÖNETİMİ
 
Sektördeki tüm bu değişiklikler, bir depodaki alanı optimize etmenin en etkili yolunu belirlemeyi imkansız hale getirebilir. Bu zorluğun önündeki en büyük engellerden biri doğru ürün verilerini bulmaktır. Master data toplama ve boyutlandırma verileri, bir tesise giren veya çıkan tüm ürünleri analiz etmenize yardımcı olur. Toplandıktan sonra, tüm bu veriler depo yönetim sisteminize gönderilir ve bu da alanı optimize etmenizi kolaylaştırır.
SICK, Master Data Analyzer (MDA), bir tesise giren veya tesisten çıkan tüm ürünler için master dataları boyut, ağırlık, barkod ve fotoğraf olarak oluşturur ve bunları depo yönetim sisteminize gönderir. Bu verilerle, deponuzda her üründen ne kadar olduğunu ve tam konumunu öğrenebilirsiniz. Alanı optimize etme imkanının yanı sıra bu veriler, aynı zamanda teslimatları daha iyi yönetmenize de olanak sağlar.
MDA Vision, süreçleri optimize etmek ve şeffaflığı artırmak için 3D anlık görüntü teknolojisini kullanır. Master dataların hızlı ve hassas bir şekilde kaydedilmesi, gelişmiş rota planlamasına olanak tanıyarak depolama alanı ve araç yakıtında büyük maliyet tasarrufu sağlar. 
 
SICK
SICK
SICK
 
 
2-BACKUP ASİSTAN SİSTEMİ
 
KamionMaster datalar elde edildikten sonra, bir tesis içindeki ürünün depodaki farklı noktalardan taşınması gerekir. Bu genellikle forkliftler kullanılarak yapılır, ancak forklift güvenliği uzun yıllardır büyük bir endişe kaynağı olmuştur.
Sürücü asistan sistemleri, forkliftlerle olası çarpışmaların azaltılmasına yardımcı olur ve tüm çalışanların güvende kalmasını sağlar. Bir forkliftin arka alanını görmek en zor olanıdır, bu da sürücülere emniyeti sağlamaları konusunda önemli bir yük oluşturur. Forklift sürüşü özellikle ulaşılması zor alanlarda ve zor hava koşullarında oldukça güçtür. Sürücüler bu durumlarda algılarına her zaman güvenemezler çünkü, bu yükleri taşırken çok fazla konsantrasyona ihtiyaçları vardır.
SICK'in BAS sürücü asistan sistemi, yoluna bir şey çıkması durumunda sürücüyü görsel ve sesli uyarı sinyalleriyle aktif olarak uyarmak için LIDAR teknolojisini kullanır.
BAS, özelleştirilebilir uyarı alanları ve sürücüyü görsel ve sesli alarmlarla olası çarpışmalara karşı uyaran bir sinyal lambasından oluşan çok seviyeli bir uyarı konseptiyle donatılmıştır. Entegre 2D LIDAR sensörleri yalnızca forklift geri vitesteyken aktif izlemeye geçerek ileri hareket sırasında yanlış alarmları önler.
 
3-DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLKELERİNİN UYGULANMASI
 
SICKPerakende, üretim ve lojistik süreçlerinde devam eden iyileştirmelerin son adımı dijital dönüşümdür. Tüm master datalara sahipsiniz, deponuz malzemeleri taşıyan forkliftlerle güvenli bir şekilde çalışıyor, ancak tüm bu verilerle ne yapıyorsunuz?
Tedarik zincirindeki şirketler, depolarda ve dağıtım merkezlerinde yükleme ve boşaltma işlemlerini hızlandırmanın yollarını aramaya devam ediyor. Gelen ürün kimliği ve varış yeri etiketlemesi gibi mevcut kanıtlanmış yöntemler, çapraz yükleme ve otomatik depolama sistemlerini desteklemektedir. Hepsi daha fazla çeviklik ve gelişmiş müşteri memnuniyeti sağlayan teknolojilerdir. Depo operasyonlarında robot teknolojilerinin daha fazla benimsenmesiyle birlikte, robot teknolojilerinin kullanıldığı yükleme ve boşaltma otomasyon yöntemleri de artan bir hızla tasarlanmakta ve test edilmektedir.
Mobil ve sabit robotlar perakende süreçlerini iyileştirmektedirler. Mobil robotlar, çalışan kaynaklarını kullanmadan işlerin devam etmesini sağlamak için başka bir yöntem sunar. Sabit robotlar, çalışanların daha değerli görevleri yerine getirmelerine olanak tanıyan tekrarlayan görevleri tamamlayarak aynı şeyi yapabilir.
Robotlara ek olarak, Asset Monitoring teknolojisinin uygulanması, perakende dağıtım merkezlerinin eskisinden daha da yüksek verimlilikle çalışmasını sağlayabilir. Asset Monitoring teknolojileri, bulut tabanlı bilgi erişimi ile birleştiğinde, taşıma halindeki ürünlerin görünürlüğünün doğruluk ve zaman açısından daha yüksek düzeyde spesifik olarak takip edilebileceği bir platform sağlar. Master data oluşturma sistemleri, tanımlama ve durum açısından ürünler ve öğeler hakkında belirli bilgiler sağlarken farklı algılama teknolojileri paket veya yük durumu, hareket, sıcaklık, elleçleme ve diğer özellikler hakkında bilgi toplar. Bu veriler bulut tabanlı bir analitik ve kullanıcı ara yüzü platformunda yer aldığında, takip edilebilirlik ve verimlilik büyük ölçüde artırılır.
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat