e
Banner


Greenlog, Halkalı-Duisburg arasında blok tren seferleri başlattı
Çevre dostu taşımacılık çözümlerinde iddialı olan Greenlog Intermodal, Türkiye-Avrupa hattında adrese teslim demiryolu taşımacılık hizmetleri sunuyor. Ocak ayı itibariyle Halkalı – Duisburg rotasında haftalık karşılıklı 2 blok tren servis hizmetini başlattıklarını ve bu hatta transit sürenin 6-7 gün olacağını açıklayan Greenlog Intermodal Yönetici Ortağı ve Satış Direktörü Devrim Koray, hedeflerinin pazar paylarını iki katına çıkarmak olduğunu söyledi. 




Greenlogİntermodal ve uluslararası taşımacılık pazarında hızlı bir şekilde büyüyen Greenlog Intermodal, 45’ PWHC Box ve tenteli Swap Body konteynerler ile birden fazla taşıma modunun kombinasyonu ile A noktasından Z noktasına kadar olan tüm tedarik süreçlerini müşteri talepleri doğrultusunda organize ediyor. İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere ülkelerine düzenli servisler sunan şirket, İtalya Trieste ve Bari limanlarını uğrak yaparak ve daha sonra da tren bağlantılarıyla araç üstü adres teslimi yapıyor. 
 
TRANSİT SÜRE 6-7 GÜNE DÜŞTÜ 
 
Trieste Liman’ı sonrasında Trieste-Avusturya ve Avusturya-Almanya bağlantılı haftada karşılıklı 2 sefer olmak üzere trenler işlettiklerinin bilgisini veren Greenlog Intermodal Yönetici Ortağı ve Satış Direktörü Devrim Koray, “Avrupa’ya ithalat ve Avrupa’dan ihracat taşımaları yapıyoruz. Sağlık, otomotiv, gıda, inşaat ve FMCG başta olmak üzere tüm sektörlere hizmet sunuyoruz. Greenlog’un portföyünde 50’den fazla iş ortağı bulunmaktadır. Avrupa’nın her bölgesine 9-10 gün transit süreler ile teslimat yapıyoruz. Böylelikle karayolu ve denizyolu taşımaları için iyi bir alternatif olarak servis verebilmekteyiz” dedi. 
2022 yılına Greenlog olarak güzel bir başlangıç yapacaklarını açıklayan Koray,  şunları aktardı: “Ocak ayının ilk haftası ile birlikte Duisburg – Halklı ve Halkalı – Duisburg olacak şekilde 2 blok tren servis hizmeti veriyoruz. Haftalık 2 blok tren ithalat, 2 blok tren ihracat olacak şekilde çıkışlarımız olacak. 6-7 günlük transit süreyle hızlı ve kaliteli bir servis olacağını düşünüyoruz.” 
 
İNTERMODALE TALEP ARTTI 
 
Pandemi döneminde özellikle intermodal taşımacılığa yönelik talebin arttığına dikkat çeken Devrim Koray, “İntermodal taşımacılık, yüklerin içinde bulunduğu taşıma ünitesinden aktarılmaksızın, yalnızca taşıma ünitelerinin (konteyner vb.) aktarılması ile birden fazla taşıma şeklinin bir arada kullanılmasıyla oluşan bir taşımacılık şeklidir. Pandemi sürecinde, sınırların kapanmasıyla karayolu taşımacılığının neredeyse bitme noktasına geldiği bir zamanda; intermodal taşımacılık en az hasar alan taşımacılık yönetimi oldu. Bu taşımacılık modellerine sahip olmayan firmalar ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu zaman içeresinde ciddi bir talep artışı oldu. Greenlog Intermodal olarak ihracatın yüksek hacimlere çıktığı zamanlarda,  mümkün olduğunca kapasitemizin üstüne çıkarak, iş ortaklarımıza destek olduk. Operasyonları aralıksız, minimum hata ile sürdürerek servis kalitesini aynı seviyede tutmaya çalıştık” diye konuştu.  
 
PAZAR PAYINI İKİYE KATLAYACAK 
 
Müşteriyi memnun etmenin ve elde tutmanın bile başarı olduğu bir dönemde, 20221 yılında 5 bin 755 ihracat, 4 bin 970 ithalat taşıması yaptıklarının bilgisini veren Koray, geleceğe dönük beklentilerini ise şöyle aktardı: “Greenlog Intermodal, otonom büyümesinin yanı sıra her zaman tedarik zincirine fayda sağlayacak yollar aramış ve stratejik anlaşmaları ile Avrupa’daki ağını genişletmiştir. Özel sektörün demiryolu taşımacılık sektöründe söz sahibi olmasını sağlayacak ‘serbestleşme’ kanununda yıllardır beklenen asıl yönetmeliğin çıkması ile birlikte sektörün Türkiye’deki yatırımlarının hızla artacağı aşikardır. 2023 yılına kadar demiryollarında kamu ve özel sektörün 150 milyar doların üzerinde yatırım yapması planlandığı konuşulurken, Greenlog Intermodal ülkenin ekonomik konjonktürünü de dikkate alarak yatırım planlamalarını bu yönde değerlendiriyor. Önümüzdeki süreçte pazar payını 2 kat attırmayı ve yükleme kapasitesini arttırmayı hedefliyor. Bunu gerçekleştirirken demiryolu taşımacılığında kapsamlı olarak yatırım ve kullanım bedelleri için gerekli teşvikler verilmesi ile birlikte istihdamın sağlanmasının gerekliliğine ve sektör gelişimini ivmelendirici gücüne inanıyor.” 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat