e
Banner


Barsan küresel marka olma hedefine yeni yatırımlarla yürüyor
Pandemi döneminde tüm dünyaya yayılan hizmet ağlarının önemli oranda katkılarını gördüklerini, hızlı bir şekilde aksiyon alarak, krizin etkilerini büyük ölçüde bertaraf ettiklerini belirten BGL Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, bugün 38 ülkede 74 lojistik merkeziyle hizmet verdiklerini, yeni yapacakları yatırımlarla dünya GSMH’nın %92’sine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 




Barsan1982 yılında Kamil Barlın tarafından İstanbul Karaköy’de gümrük müşavirlik firması olarak kurulan Barsan, bugün 38 ülkede 74 lojistik merkeziyle ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya çok geniş bir coğrafyada hizmet veren bir lojistik şirketi haline dönüştü. 
 
39 yıl önce başlayan yolculuğu bugün uluslararası kara, hava, deniz demiryolu nakliye, gümrüklü, gümrüksüz depolama, gümrükleme, iç nakliye ve dağıtım olmak üzere entegre lojistik hizmeti veren bir dünya markası olarak sürdürdüklerini belirten Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, , “Dünya avucumuzun içinde” mottosuyla global şirketlerin çözüm ortağı olarak dünyayı bir ucundan diğer ucuna kat etiklerini söyledi. Çaptuğ, “Temel stratejimiz; dünya çapında büyürken dünyayı koruyan, çalışanları için en güvenli iş ortamına ve müşterileri için en güvenilir sistemlere ve hizmet kalitesine sahip çözüm ortağı olmak” dedi. 
 
LOJİSTİK MERKEZ SAYISINI ARTIRDI 
 
“Planlama ve analizlerini doğru yapmayan, stratejilerini doğru belirlemeyen firmaların sürdürülebilir hizmet ve hizmet kalitesini sağlayamadığını gördüğümüz bu dönemde, müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler ile müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi konusunda BGL olarak ne kadar doğru adımlar attığımızı gösterdiğini söyleyebiliriz” diyen Çaptuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:  “2020 yılında BGL olarak, gelecek planlamalarımıza uygun bir şekilde yıllardır sürdürdüğümüz altyapı yatırımlarımıza devam ederek yurt dışı lojistik merkezlerimizin sayısını arttırmaya devam ettik. Vietnam, Norveç, Portekiz, Singapur, Tayvan, Tayland, İsveç gibi Barsan yatırımları ile giriş yaptığımız ülkelerle birlikte, 38 ülkede kendi yatırımları ve kendi yetiştirdiğimiz çalışma arkadaşları ile hizmet sağlayan global bir lojistik şirketi olarak teknolojik yatırımlarımıza ara vermeden devam ederek yatırımlarımızı kararlı bir şekilde sürdürdük. Tüm dünyaya yayılan hizmet ağımızın pandemi döneminde önemli oranda katkılarını gördük. Hızlı bir şekilde aksiyon alarak krizin etkilerini büyük ölçüde bertaraf etmeyi başardık.” 
 
DOĞRU KAYNAK KULLANIMI VE PLANLAMA BAŞARIYI GETİRDİ 
 
Çaptuğ, şirket olarak belirledikleri hedeflere ulaşma konusundaki başarılarında kaynakların etkin kullanması ve planlı bir önceliklendirme yapmasının önemli rol oynağını aktardı. Çaptuğ, “Lojistik sektöründeki küresel fırsatların neler olduğu ve Barsan’ın bu fırsatlardan ne ölçüde faydalanabileceği düşünülerek hazırlanan önceliklendirme planında belirli ülkelerin öne çıktığı görülmektedir. Özellikle ABD, Almanya ve Çin gibi küresel ekonominin önemli pazarlarında hali hazırda faaliyetleri bulunan Barsan’ın bu ülkelerde varlığını güçlendirmesi hedefi olan küresel marka olma yolunda önemlidir. Ayrıca, yeni yatırımların yapılacağı ülkelerde başarıya ulaşmak adına detaylı pazara giriş stratejileri hazırlanmakta ve uygulamaya konulmaktadır. Dünya G.S.M.H.’nın %92,00’sine ulaşılması hedeflenmektedir” dedi. 
 
‘EN ÖNEMLİ KAYNAĞIMIZ ÇALIŞANLARIMIZ’
 
Şirket olarak istihdam alanında ekonomik katma değer yarattıklarının altını çizen Cengiz Çaptuğ, “Amerika’dan Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya dört kıtada bulunan lojistik merkezlerimizle hizmet veriyoruz. Çin hariç yurtdışı merkezlerimizdeki yöneticilerimiz Türkiye’de yetiştirip gönderdiğimiz arkadaşlar. Dolayısı ile tüm dünyada aynı hizmet anlayışımız ile iş yapış şeklimizle, kendi merkezlerimizde müşterilerimize hizmet veriyoruz. En önemli kaynağımız çalışanlarımız. Ülkemize ve ülkemiz gençlerine inanıyor ve güveniyoruz. Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş, iyi yabancı dil bilgisi olan gençlerimizi yetiştirmek üzere işe alıyoruz. Bir yıl boyunca deniz, hava, kara nakliye, gümrükleme, depo ve stok yönetimi gibi sektörde hizmet verdiğimiz tüm lojistik hizmetlerinde, müşteri ilişkileri, operasyon ve ihale yönetimi gibi yönetsel süreçlerde eğitiyoruz. Eğitimlerini tamamladıktan sonra yurt dışındaki şirketlerimize gönderiyoruz. Yurt dışı lojistik merkezlerimiz bu pırıl pırıl gençlere emanet” diye konuştu. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat