e
Banner


Galata Taşımacılık pandemiye rağmen yatırımda hız kesmedi
Pandemi döneminde teknolojik altyapılarının ve hizmet çeşitliliği stratejilerinin kendilerine önemli avantajlar sağladığını vurgulayan Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, krize rağmen intermodal ve ulusal taşımacılık alanında önemli ekipman yatırımı gerçekleştirdiklerini, Bursa’da depo, Ankara ve Mersin’de temsilcilik açtıklarını, karayolunda hizmet verdikleri ülke sayısını 17’ye çıkardıklarını söyledi. 




Galata TaÅ�ımacılıkGalata Taşımacılık, bu yıl 76’ıncı yılını kutlayan İtalya’nın en köklü uluslararası taşımacılık ve lojistik şirketi Alpi World’un %50 iştirakiyle 1997’de kuruldu. Alpi World’un global şube ve yatırım ağı sayesinde kurulduğu günden bu yana kara, hava ve denizyolunda başta parsiyel taşımacılığa yönelik ihtisaslaşmış bir yapı ve 200’ün üzerinde profesyonel çalışanı, Türkiye’de de 5 şubesi ile yılda 100.000’nin üzerinde bir yük kapasitesi ile müşterilerine hizmet sunan Galata Taşımacılık, İstanbul ve Bursa’daki depoları ile lojistik hizmetler de üretiyor. 2019 sonunda devreye aldığı 45”PW HighCube konteynerleriyle intermodal taşımacılık modunu da hizmetlerine ekleyen şirket, 2021’de özellikle bu hizmeti öne çıkarmayı hedefliyor.  
 “2020 herkes için olduğu gibi, bizim için de zor bir sene oldu” diyen Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, hizmet verdikleri sektör çeşitliliğinin başarılı bir şekilde bu zor seneyi yönetmelerinde önemli bir rol oynadığını söyledi. 2020’ye bir dizi yatırımla girdiklerini ifade eden Zagaia, şunları belirtti: “Bizim için en önemli etken bu yatırımları sürdürülebilir bir şekilde operasyonlarımıza dahil etmek oldu: Aralık 2019 sonu teslim aldığımız 45”PW HighCube intermodal konteynerlerimiz, ulusal lojistik tarafında filomuza eklediğimiz yeni araçlar, Bursa’da açtığımız lojistik depomuz, Ankara & Mersin temsilciliklerimiz gibi. Lakin hepsini başarılı bir şekilde sisteme dahil ettiğimiz gibi aynı zamanda 2020’nin ikinci yarısında halihazırda 16 olan karayolunda hizmet verdiğimiz ülke sayısını 17’ye çıkararak Çekya’yı dahil ettik. Ancak Afrika kıtasındaki büyüme stratejimiz kapsamında bir kaç sene önce Tunus’ta yaptığımız ortaklığın civar ülkelerdeki benzer yatırımları gerçekleştirmeyi önümüzdeki döneme bırakmayı uygun gördük. Ekonomik olarak 2020 yılını bütçelediğimiz hedefler doğrultusunda bitirdik, bunda da en önemli etken kurulduğumuz yıldan bu yana hedef olarak koyduğumuz gerçekleştirilebilir hedeflerdir.” 
Birkaç yıl önce başlattıkları teknolojik değişimin de pandemi döneminde hizmetlerini sürdürülebilir bir şekilde yönetmelerine imkan sağladığını vurgulayan Zagaia, “Bunun yanı sıra tüm çalışanlarımızın yadsınamaz insan üstü eforu, sene sonu hedeflerimizde her zamanki gibi önemli bir rol oynamıştır. Bizim için belki de en önemli gündemlerden biri bu, başlattığımız teknolojik değişimi sürdürülebilir bir şekilde operasyonlarımızda daha da etkin kullanmaya yönelik çalışmalara devam etmek” dedi. 
 
İNTERMODAL ÖNE ÇIKACAK
 
Vittorio Zagaia, 2021 senesine temkinli ve gerçekçi hedeflerle girdiklerini söyledi. İlk üç ayın yılın geri kalanında nasıl bir strateji izleyecekleri noktasında belirleyici olacağını belirten Zagaia, “Bugün artık konulan hedeflerin ortam şartlarına göre uyarlanabilir ve değiştirilebilir olması konusunda proaktif bir yaklaşımı benimseyen şirketlerin daha başarılı olacağına inanıyoruz. Biz, taşıma hizmeti sunduğumuz her dört modu birbirini tamamlayıcı değil, adeta tek iş kolumuz bu modlardan bir tanesiymiş gibi kurguladığımızdan, her birine verdiğimiz önem istisnasız aynıdır. Lakin denizyolu taşımacılığında yaşanan ekipman sıkıntısı ve navlun artışı, ithalatın durdurulmasına yönelik uygulamalarla azaltılması hususu karayolunda da benzer bir sıkıntıyı karşımıza çıkarıyor. Denizyolunda bu sürecin en az bir sene süreceğini de öngördüğümüzü söylemek durumundayım. Hal böyleyken intermodal alternatif bir taşıma şekli olarak öne çıkabilir. Lakin bizim için, kurulduğumuz ilk günden bu yana en önemli yapı taşlarımızdan biri olan güvenilir ve müşteri odaklı duruşumuzu bu dönemde de sürdürmek adına tüm imkanlarımızı her zamankinden daha fazla seferber edeceğimiz aşikardır” dedi. 
 
UTİKAD’IN BAŞARILARINA BAŞARI EKLEYECEĞİZ 
 
İçinde yer aldığı “Geçmişten Geleceğe” ekibine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vittorio Zagaia, ekibin yıllarını bu sektöre vermiş, sektörün her kolunda faaliyet gösteren temsilcilerden oluştuğunu söyledi. “Her birimiz birçok STK’da yıllardır görev alıyoruz ve bunca seneden sonra artık sektörümüzün çatı derneği UTİKAD’ın sorumluluğunu taşımak adına bir araya geldik” diyen Zagaia, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz sektörümüzün her açıdan daha da kuvvetlenmesi ve UTİKAD ile sektörümüzün sesinin daha gür çıkması. Sektörümüzün ülke ekonomisine yarattığı katma değerin stratejik bir konumlandırmayla öne çıkması ve desteklenmesini sağlamak istiyoruz. UTİKAD tarihinde bir ilki yaparak hedeflerimizin hepsini daha yola çıkarken oluşturduğumuz web sitemiz ve sosyal medya platformlarında şeffaf bir şekilde dernek üyelerinin ulaşabileceği şekilde paylaştık, hatta bugünden çalışmalarımıza başladık. Bir taraftan sektörümüze daha fazla ilgi duymaları için gençlerimizle buluşmalar yaptık, diğer taraftan anlık gelişmeleri değerlendirdiğimiz, sektörümüz sorunlarını masaya yatırdığımız, tartıştığımız ve bilgilendirme odaklı tüm üyelerimize açık online toplantılar organize ettik. Kısacası uçtan uca Türkiye’deki tüm üyelerimizi kapsayacak, yeni üyeler kazandırarak derneğimizi kuvvetlendirecek, sektörümüzün sesi, kulağı olacak bir UTİKAD için bir araya geldik. Bugüne kadar geçmiş dönem UTİKAD yönetimlerinin emekleri ile gerçekleşen başarılarına başarılar eklemek için yola çıktık.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat