e
Banner


Pan Lojistik’in başarı şifresi: Tutarlılık ve Verimlilik
“Gerçek anlamda yönetimsel bir sınavdan geçtiğimiz 2020 bizlere, tutarlı ve verimli stratejiler üretebilen bir yapı olduğumuzu gösterdi” diyen Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, 2021’de taahhüt ve proje taşımalarına, depolama  ve dağıtım hizmetlerine yoğunlaşacaklarını, Pan Flash’ın ise artan ve hızlanan talep döneminde öne çıkan bir servis olacağını söyledi. 




pan“2020, meslek hayatım boyunca öğrendiğim tüm ezberleri bozan ve hala öğrenecek daha çok ‘faz’ varmış dedirten bir yıl oldu” diyen Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bir miktar farklı gelişmeler olsa da, 2021 yılının da bu şekilde devam edeceğini söyledi. Kur dengesinin TRL aleyhinde olduğu dönemlerde, ihracatın artıp – ithalatın azalacağı tezinin bu dönemde ters çalıştığını vurgulayan Kantek, “Belli sektörlerde özellikle Ekim – Kasım döneminde artış gösteren ihracat taşımaları  tonaj ve cirosal olarak yıl genelinde ithalatın gerisindeydi. ‘Retail’ ürün ihracatı daralırken, yatırım, endüstriyel yedek parça ihracatında ciddi bir artış yaşandı. Buna karşılık özellikle Haziran ayı sonrasında Uzak Doğu ithalat taşımalarında büyük bir talep ve dar arz kapasitesi nedeniyle yüksek cirolar oluştu. Deniz taşımacılığı adet ve yoğunluk açısından %35 artarken, hava ihracat %20 daraldı, hava ithalat ise %26 oranında cirosal olarak büyüdü” dedi.  
 
DEPOLAMA VE DAĞITIMA YATIRIM YAPANLAR KAZANDI 
 
Depolama ve dağıtım hizmetlerinin pandemi döneminde yükselen değer olduğunu vurgulayan Gülriz Kantek, bu konuda sağlam adımlar atmış olan firmaların, bu yatırımlarının geri dönüşlerini net olarak gördüklerini söyledi. “Bu yılın öğretisi, küçük birimler halinde hızlı ve dinamik kararlar alabilen ve 7/24 hizmet verebilen nitelikte lojistik çözüm ortaklarının yerli ve yabancı müşteri nezdinde güven ve süreklilik sağlaması nedeniyle ciddi avantajları olduğu şeklindeydi” diyen Kantek, şunları ekledi: “Gerçek anlamda yönetimsel bir sınavdan geçtiğimiz 2020, bizlere, tutarlı ve verimli stratejiler üretebilen bir yapı olduğumuzu gösterdi.” 
Şirket bütçelerinde, 2021’in ilk 3 çeyreğinde statükoyu koruyacakları bir yıl olarak planladıklarını ifade eden Kantek, “Zira Eylül 2021’e kadar mevcut kısıtların ve hava ile denizyolunda talep fazlası karşılığında arz daralmasının devam edeceğini öngörmekteyiz. Aşılamanın ve rahatlamanın ardından, sıkı para politikası sonucunda, TRL’nin ancak 2. yarıyıl sonrasında değer kazanabileceği, buna paralel olarak mevcut ithalat ve ihracat dengesinin yılın ilk döneminde aynen devam edeceği, fakat yılın 2. yarısında bu dengenin ihracat lehine tersine dönebileceği görüşündeyiz” dedi. 
 
PAN FLASH İLE ÖNE ÇIKACAK 
 
Gülriz Kantek, yukarıda aktardığı sosyal ve ekonomik yapı gereği 2021’in, endüstriyel yapı ekipmanlarının büyük oranda ihracatına dayalı taahhüt ve proje taşımalarının yoğunlaştığı, depolama ve dağıtım hizmetlerinin hız aldığı bir yıl olacağını söyledi. Pan Flash’ın 24 saatle sınırlı ve global hizmet veren “door to port” bir servis olarak artan ve hızlanan talep döneminde ihtiyaç duyulan bir hizmet olacağını vurgulayan Kantek, “Özellikle 2021 Eylül sonrasında daralan ticaret yapısının, aşılama sonrası rahatlama ile birlikte yükselen bir tüketim ihtiyacı nedeniyle dünyada V modeli bir artış göstereceğini,  ama gerçek etkilerinin 2022 de hissedilebileceğini öngörmekteyiz” dedi. 
Pan Lojistik’in projelendirme yaparak, sürekli geliştirdiği bilgi, becerisi, 25 yıllık deneyimi ile pazar ve müşteri ihtiyaçlarına alternatif lojistik hizmetler üreten bir yapıda olduğunu vurgulayan Kantek, “Bu nedenle ‘hayır cevap değil bizim için’ mottosu, müşteri ihtiyacına karşılık, çözüm üretmeyi hedefleyen dinamik bir yapı olmamızdan yola çıkılarak oluşturulmuştur” dedi. 
 
DİJİTALLEŞME DIŞINDA BİR YOL YOK 
 
Lojistikte dijitalleşme konusuna da değinen Gülriz Kantek, şunları aktardı: “Hayatımızın her anında artık dijitalleşme varken, bunun için ayrı bir planlama yapmak çok anlamlı gelmiyor. Alınan tüm karar, uygulamaların içinde ve gerçek bir parçası olarak, tüm odakların merkezinde yer alan dijitalleşme, siber güvenlik, arşiv, bilgi ulaşımı-takibi ve uygulamalar süreçlerinin olmazsa olmazı. Lojistik gibi son derece dinamik entegre bir servisi dizayn edip, sunabilmeniz ve sürekliliğini sağlayabiliyor olmanızın başka bir yolu yok.”  
pan



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat