e


Yurt içi taşımalara talep arttı
Gıda ve hijyen ürünü ihraç eden firmalar pandemi döneminde iç pazara yönelince lojistik sektöründe yurt içi taşımalar zirveye ulaştı. Bu süreçte yurt içi taşımacılığın daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Fevzi Gandur Logistics’in Yurt İçi Lojistik Genel Müdürü Devlet Kudat, artan iç talebe karşı stok yönetimi ve dağıtım planlamaların daha etkin yapılması gerektiğini belirtti.




FGLPandemi döneminde, ihracat operasyonlarında alıcıdan kaynaklanan aksamalar, beklemeler ve sınır geçişlerinde yaşanan belirsizlikler, üreticileri özellikle iç pazara yönlendirdi. Pandemi öncesinde sadece ihracat yapan şirketler de bu dönemde önceliğini iç pazar olarak belirledi.
Bütün dünyada yaşanan ve tüm ticareti olumsuz etkileyen bu süreçte yurt içi lojistik faaliyetlerin daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Fevzi Gandur Logistics’in Yurt İçi Lojistik Genel Müdürü Devlet Kudat, yaşanan belirsizlikte artan iç talebe karşı stok yönetimi ve dağıtımın daha etkin ve doğru bir şekilde yapılması gerektiğini açıkladı.
 
Kudat: Rafta Ürünü Olmayan Kaybediyor!
Müşteriye ve artan talebe karşı, sürekli hazır ve esnek durumda olunması gerektiğini dile getiren Kudat, “Sıfır stok mantığıyla hareket etmek her zaman faydalı olmayabiliyor. Bunun en net örneğini, koronavirüs sürecinde yaşadık. İç talepte yaşanan talep artışı stok yönetimini doğru yapamayan firmaları zor durumda bıraktı. Bu talebe hızlı cevap verebilme adına doğru planlama ve optimizasyon ile rafta sürekli ürün bulunması oldukça önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.
Pandemi döneminde yurt içi taşımacılıkta; hijyen ürünleri, gıda ve ambalaj taşımalarının artış gösterdiğini belirten Kudat, bu ürünlerin istenildiği anda tedarik edilebilmesinde lojistik sektörünün büyük bir rolü olduğunu söyledi.
 
Kudat: Tedarik Akışında Planlama Kadar Şehir içi Trafiği de Etkili!
Yurt içi dağıtım hizmetlerinin, uluslararası taşımalara göre farklı parametrelerinin bulunduğunun altını çizen Kudat, “Şehirlerarası taşımacılıkta anlık veri-bilgi akışı ve yol durumu oldukça önemli. Özellikle büyük şehirlerde yapılan dağıtımlarda, trafik yoğunluğuna göre hareket etmeniz ve yol durumunu önceden bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde saatlerce trafik yoğunluğu içinde kalabilirsiniz ve bu durum ürünlerin tedarik akışını ve teslimatını olumsuz etkileyebilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Fevzi Gandur Logistics olarak pandemi süreci boyunca hizmet verdikleri müşterilerinin ürünlerini Türkiye’nin 81 iline ulaştırmaya devam ettiklerini aktaran Kudat, bu alandaki yatırım ve etkinliklerini artırmak istediklerini de sözlerine ekledi.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat