e
Banner


KARDEX ağır yüklere de el attı
INTERTEX firmasıyla işbirliği yapan KARDEX, çok daha ağır, ebatları oldukça büyük ya da lojistik depolama anlamında fabrikalara, depolara oldukça zorluk çıkartan malzemeleri de stoklayacak, akıllı dikey depolama sistemleri sunmaya başladı. KARDEX REMSTAR Türkiye Ülke Müdürü Emre Yenal, bu çözümlerin hem yer kazandırmak hem de stok yönetim yazılımları üzerinden takip edebilmek için oldukça ideal olduğunu söylüyor. 




kardexPiyasaya sunduğu ürünlerle, kutulu ürünlerin ya da küçük parçaların stoklanması ve bunların hızlıca toplanıp sevke hazır hale getirilmesini sağlayacak çözümler sunan KARDEX, çözüm portföyüne ağır yükleri de aldı. 50 yıllık Almanya menşeli INTERTEX firmasıyla işbirliği yapan KARDEX, çok daha ağır, ebatları oldukça büyük ya da lojistik depolama anlamında fabrikalara, depolara oldukça zorluk çıkartan malzemeleri de stoklayacak, akıllı dikey depolama sistemleri sunmaya başladı. 
 
Paketi 3 ton ağırlığında 1500-2000 mm x 3000 mm saç levhalar
6 ya da 9 metrelik borular
9 metreye kadar profiller
Yüksek çaplı makaralar
Ağırlığı 1 tonu geçen büyük kalıplar
 
FİRMAYA ÖZEL DİZAYN EDİLİYOR 
İntertex çözümlerinin yapılan işbirliğiyle KARDEX yazılımlarıyla uyumlu ve KARDEX servis-bakım güvencesi altında tüm dünyada piyasaya sunulmaya başlandığını belirten KARDEX REMSTAR Türkiye Ülke Müdürü Emre Yenal, “Makina üreticileri, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar, savunma sanayiinde üretim yapanlar, lastik ve kablo gibi yuvarlak, silindirik malzemeleri stoklayan firmalar için Intertex çözümleri hem yer kazandırmak hem de stok yönetim yazılımları üzerinden takip edebilmek için oldukça ideal. 22-26 hafta üretim süresi olan yüksek tonaj kapasiteli makinalar firmaya özel dizayn ediliyor. Forklift ya da vinç ile yükleme yapmaya elverişli olan yükleme/boşaltma istasyonları, istenirse makinanın hem önünde hem arkasında ya da yan tarafında yer alabiliyor. Böylelikle ağır tonajlı malzemelerin elleçlenmesi anında iş güvenliğini riske atacak bir duruma da izin verilmiyor”  diyor. 
 
KARDEX DİKEY DEPOLAR İLE UYUMLU  
Birçok işletmenin paletli ürünlerini KARDEX MLOG, ağır yüklerini INTERTEX ve küçük parçalarını KARDEX REMSTAR dikey depolarında sakladığını belirten Emre Yenal, bu 3 farklı sistemin de yazılımsal iletişiminin yine KARDEX yazılımlarıyla yapıldığını söylüyor. Firmaların ERP sistemleriyle farklı yöntemlerle haberleşebilen KARDEX yazılımlarının, FIFO, Lot Takibi, Seri Numarası Takibi, SKT Takibi gibi stratejileri takip ettiğini ve minimum stok seviyesi gibi raporlamaları yapabildiğini aktaran Yenal, INTERTEX makinelerinin özelliklerini ise iki önemli örnekle açıklıyor: “Hadımköy’de faaliyet gösteren bir işletmede kurulu olan INTERTEX TowerMat makinası tam 25 metre yüksekliğinde. İçerisinde hem saç levha, hem palet hem de profil stoklanan sistemin her rafı 5 metre uzunluğunda ve yine her rafı toplam 5 ton taşıma kapasitesine sahip. 50 m2 üzerinde 300 ton taşıyabilen sistem, bu fabrikanın her türlü yükünü kaldırmış durumda. Ankara’da kurulu ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren bir diğer firmaysa 80 raf üzerinde her biri 3 ton taşıma kapasiteli sistemde toplam 240 ton ağırlığında saç levha stokluyor. 60 m2’de 240 ton taşıyan INTERTEX TowerMat makinası aynı zamanda saç levhalar için FIFO bazında stok takibi yapıyor. Alman Hava Yolları ve Almanya’nın ünlü otomotiv üreticilerine lastik depolama makinaları da kurmuş olan INTERTEX, depo ve fabrika alanlarında kullanılamayan atıl alanları da kullanabiliyor. Örneğin tavandan geçen sistemler içinde kablo ruloları stoklanabiliyor.” 
 
TAM OTOMASYON İÇİN PICKMAT
INTERTEX’in bir diğer inovatif ürünün ise PICKMAT olduğunu belirtiyor. PICKMAT’ın otomatik dikey saç levha deposuyla lazer kesim makinası arasında çalışan; bir adet palet değişim otomasyonu barındıran (palet changer) ve kesilmiş parçaları tekrar dikey otomasyon sistemine gönderen bir saç levha otomasyonu olduğunu aktaran Yenal, bu sistemin yazılımı dahil olmak üzere INTERTEX tarafından kurulduğunu ve tam otomasyon sağladığını söylüyor. 
 
BAKIM VE SERVİS KARDEX GÜVENCESİNDE 
INTERTEX makinalarının periyodik bakımları ve fabrikaların çalışma tempolarına göre uyarlanabilen servis paketleri KARDEX Türkiye ofisi tarafından sağlanıyor. Makinaların güvenli kurulumu, yer değiştirme işleri, periyodik bakım işleri, kısaca tüm işlemlerinin hepsi yerel KARDEX çalışanları tarafından yapıldığını belirten Emre Yenal, “Böylece, kullanıcılar yurt dışından gelecek olan bir servis desteğine ihtiyaç duymamakta, makinaların tüm yaşamsal dönüşüm hizmetleri KARDEX Türkiye ofisi bünyesindedir.” 
 
INTERTEX MAKİNA TİPLERİ 
 
TowerMat Makinaları 
Saç levha, uzun ürünler, ağır yükler
Ağır yüklere hızlı ulaşım
Maksimum iş güvenliği
Ideal ‘ürün insana gider’ prensibi
Tam stok kontrol
Kullanıma özel üretim
 
PickMat (Lazer kesim makinaları için depo-parça otomasyonu) 
Stand-alone çözüm
TowerMat ile entegre çalışabilme
Önde gelen laser üreticilerinin sistemleriyle tam entegrasyon
Müşteriye özel dizayn
Kısa ve hızlı yükleme süreleri
Optimum parça çıkışı
 
Intermat 
Paternoster mantığında çalışan karusel 
Uzun parçalar, kablolar, lastikler, silindirler ve kalıplar için ideal 
Maksimum ürün depolama esnekliği 
Optimum hacim kullanımı
Müşteriye özel üretim
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat