Trans.eu dijital lojistik platformunu 3 yeni ayakla güçlendirdi
Karayolu taşımacılığı için modern bir lojistik platformu oluşturan Trans.eu, yeni çözümleriyle lojistik operatörlerine, forwarderlara, üretici şirketlere ve taşıyıcılara bugünü değil geleceği sunuyor. Şirket, TfS, TfX ve TfC olarak adlandırılan üç yeni dijital platformla Ulaştırma Yönetim Sistemini (TMS) 4.0’a taşımaya hazırlanıyor.
TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
2018’e ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trans.eu Ülke Müdürü Özgür Kesemen, Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin verilerine göre 2018 yılı içerisinde 1.129.178 adet taşımanın Türk plakalı araçlar ile gerçekleştirildiğini, yabancı plakalı araçlarla ise bir önceki yıla göre %7 oranında artışla 321.357 adet taşıma yapıldığını söyledi. Kesemen, geçen yılın şirketleri açısından ise oldukça verimli geçtiğini belirtti. 2018 yılı içerisinde yeni 173 şirketin Trans.eu Platform’unu kullanmaya başladığını aktaran Kesemen, “Bu sayı ile birlikte platformda Türkiye’de yerleşik toplam 192 Trans.eu üyesi şirket bulunuyor. 2018 Ekim ayı verilerine göre 10 ayda ülkemizden yurt dışına yapılan toplam yük ve araç ilanı 82.227 olarak kayıt edilmiştir. 82.227 ilanın 68.795 adetini yük ve 13.432 adetini araç ilanı oluşturmaktadır. Diğer bir taraftan aynı dönemde yurt dışından ülkemize yapılan toplam yük ve araç ilanı adeti 27.238’dir. Bununda 17.745 adetini yük ve 9.493 adetini araç ilanı oluşturmaktadır” dedi.
DİJİTALLEŞMEYE BÜYÜK DESTEK
2018 yılında olduğu gibi, 2019’da da dijitalleşme alanında atılacak tüm adımlara destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Özgür Kesemen şunları aktardı: “Sürekli gelişen teknolojiler ve sektörlerdeki yenilikler ile birlikte lojistik sektörünün de değişime ihtiyaç duyması kaçınılmaz olmuştur. Artık sadece yük borsası yeterli olmamaya başlamıştır. Bu sebeple 2019 yılı içerisinde kullanıcıların ihtiyaçlarına çok geniş alanlarda cevap verebilen teknolojiler ile daha fazla karşılaşmamız mümkündür. Tam da bu sebep ile Trans.eu ilk defa kullanıma sunacağı 3 farklı ürün ile 2019 yılına giriş yapıyor. 2019 yılı içerisinde lojistik ve taşımacılık sektörünün hizmetine sunulacak TfS, TfX ve TfC olarak adlandırılan yeni dijital platformlar gerçek bir TMS 4.0’dır (Ulaştırma Yönetim Sistemi).”
KARAYOLU TAŞIMACILIĞI AKILLI VE ADİL HALE GELECEK
Özgür Kesemen, tüm bu yeni sistemler ile birlikte Trans.eu Group S.A.'nın gitmekte olduğu yönün misyonu ile açıkça tanımlandığını belirterek: “Bu misyon karayolu taşımacılığını akıllı ve adil hale getirebilmektir. Yenilikçi çözümlere erişim geleceğin lojistik yolunda ilk adımdır. Trans.eu çıkarmış olduğu 3 ayrı platform ile ihtiyaca özel internet kullanımına olanak sağlamaktadır. Sürücüsüz araçların konuşulduğu bu günlerde lojistik sektörünü teknolojiden ayrı düşünmek neredeyse imkansızdır. Bu sistemler, tedarik zincirinin tamamında operasyonel açıdan etkinliğe fayda sağlarken güvenlik alanında da bir artışa yol açacaktır. 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da karayolu taşımacılığı büyüyerek artacaktır. Tam olarak bu sebeple yeni Trans.eu lojistik platformu, yük sahipleri, nakliyatçılar ve forwarderler için algoritmalar, otomasyon, entegrasyon, makine öğrenmesi ve paylaşım ekonomisi dünyasına giriş yapmıştır” diye konuştu.
VERİM ARTIŞI SAĞLAYACAK
Taşıyıcılarla işbirliğinin yeni bir boyutu olan dijital lojistik platformunun e-ekonomi kavramı ile de uyumlu olduğunu vurgulayan Kesemen sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm tedarik zinciri katılımcılarını birbirine bağlayan ve e-postalara, kısa mesajlara ve elektronik tablolara ihtiyaç duymadan yüklenici ile hızlı iletişime olanak sağlayan tek bir araç. Trans.eu Platform’u, 150 bin araç filosuna sahip 25 binin üzerinde nakliye şirketinden oluşan bir veritabanıdır. Sistemindeki veri tabanına dayanarak üreticiyi ve araçlarını belirli bir nakliyeciye ve navluna sürekli olarak eşleştiren algoritması ile eşsiz bir hizmet geliştirmiştir. Benzersiz bir TMS 4.0 aracı olan bu yeni çözüm, nakliyeciler, üreticiler ve forwarderlar için anahtar niteliğinde olan unsurları içerir: Taşıma işlemlerinin optimizasyonu ve doğrulanmış taşıyıcılara sürekli erişim. Ayrıca TMS (Ulaştırma Yönetim Sistemi) ve ERP gibi sistemler ile entegre olarak hem yük takibi hem de sipariş yönetimi konularında verim artışı sağlamaktadır. Lojistik sektörünün dijital temsilcileri olarak 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da trendleri ve yenilikleri takip ederek sektörün gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”
YENİ DİJİTAL PLATFORMLARIN ÖZELLİKLERİ