e
Banner


Greenlog 5 yılda 2 kat büyüyecek
Greenlog, intermodal taşımacılık alanında hızlı koşan bir marka. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye intermodal taşımacılık pazarında ilk 5 firma arasına girmeyi başardıklarını vurgulayan Greenlog Intermodal Yönetici Ortağı ve Finans Direktörü Devrim Koray, önümüzdeki 5 yılda ise pazar paylarını 2 kat artıracaklarını söylüyor.




greenlogGreenlog Intermodal Yönetici Ortağı ve Finans Direktörü Devrim Koray, “Go Green” projesi altında kurulan şirketin yoğunlaştığı ana ürünün 45 HC konteyner taşımacılığı olduğunu söylüyor. İntermodal taşımacılık alanında uzman 19 kişilik bir ekiplerinin bulunduğunu aktaran Koray, “2017 yılında toplamda 4 bin 900 45 HC konteyner taşıyarak ciromuzu 35 milyon TL seviyesine çıkardık. İntermodal taşımacılık alanında 1,5 yıl içerisinde ilk 5 firma arasına girebilmenin yanı sıra, bu anlamda yoluna etik, saygın ve prensiplerinden ödün vermeyen bir strateji dahilinde rakiplerimizle rekabet ederek devam eden bir şirketiz” diyor. Koray, intermodal taşımacılığın yanı sıra, karayolu, denizyolu ve havayolu taşımacılığı alanında da hizmet sunduklarını aktarıyor.
 
TRANSİT SÜREYİ 8-9 GÜNE İNDİRDİ
Greenlog Intermodal olarak, hangi ülkelere, hangi transit sürede ulaşıyorsunuz?
Greenlog olarak, kapıdan kapıya 45 PWHC Box ve aynı zamanda tenteli swapbody konteynerler ile birden fazla taşıma modunun  kombinasyonu ile A noktasından Z noktasına kadar olan tüm tedarik süreçlerini müşteri talepleri doğrultusunda organize etmekteyiz. Pendik-Ambarlı-Yalova-İzmir ve Mersin Ro-Ro limanlarını kullanarak İtalya’nın Trieste ve Bari limanlarını uğrak yapıp, daha sonrasın ise tren bağlantıları ile araç üstü adres teslimi yapmaktayız. Trieste Liman’ı sonrasında işletmeciliği Greenlog’a ait Trieste-Avusturya ve Avusturya- Almanya bağlantılı haftada karşılıklı 3 sefer yapan trenlerimiz mevcut. Şuanda Avrupa’ya ithalat ve Avrupa’dan ihracat taşımalarımızı ortalama 8-9 gün transit süre dahilinde yapabilmekteyiz. Böylelikle karayolu ve denizyolu taşımaları için iyi bir alternatif olarak servis verebilmekteyiz. Mevcutta her gün olmak kaydı ile düzenli olarak, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Slovakya, Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere servis vermekte olduğumuz ülkeler arasındadır.
 
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? Portföyünüz içinde kaç şirket bulunuyor?
Greenlog ağırlıklı olarak sağlık, otomotiv, gıda, inşaat ve FMCG olmak üzere tüm sektörlere hizmet veriyoruz. Bunun karşılığında portföyümüzde 50’den fazla iş ortağımız bulunmakta. Demiryolu ve intermodalde kullanılan 45 HC kapalı kasa ekipmanlarının sadece belirli ürün / yük ve müşteri segmentine hitap etmesinden ötürü çözümsüz kalan diğer talepler için tenteli dorseler ile kapıdan kapıya servis vermekteyiz. Bu sektörümüz için sağladığımız en faydalı yeniliklerden biridir. Rekabet süreci içerisinde mevcut ekipmanımızın sağladığı avantajlar artık karayolunda taşınabilen yandan ve üstten yüklenebilir tüm ürünler için servisimiz bulunmaktadır. Ayrıca ekipmanlarımızdaki GPS sistemi sayesinde her gün müşterilerimize günlük konum bilgisi verebilmekteyiz.  Bu bilgilerin günün belirli saatinde düzenli olarak müşterilerimi ile paylaşılır. Toplamda 20 kişilik ekip arkadaşlarımız içerisinde yönetim birimlerimiz dahil taşınabilir telefonlarımız ve bilgisayarlarımız sayesinde 7 /24 servis ve cevap verebilen bir yapımız mevcuttur.
 
2018 yılını nasıl bir büyümeyle kapatmayı planlıyorsunuz?
2018’in herkes için çok zor bir yıl olduğu kesin. Mevcut müşterilerimizi koruyarak, servis kalitemizi düşürmeden onlara hak ettikleri en iyi hizmeti vermek öncelikli hedeflerimizdendi. Verdiğimiz hizmet karşılığında 2018 yılını 2 bin 25 ithalat ve 2 bin 215 ihracat olmak üzere toplamda 4 bin 240 konteyner taşıyarak kapatacağımızı düşünüyoruz. 2019 ve ilerisi için çıtamızı yükselterek, hizmet kalitemizi ve müşteri sayımızı yukarıya taşımayı hedefliyoruz.
 
DD YETKİ BELGESİYLE YETKİLENDİRİLDİ
İntermodal taşımacılığın geliştirilmesi için nasıl bir yol haritasına ihtiyaç var?
Şirketimiz, otonom büyümesinin yanı sıra her zaman tedarik zincirine stratejik fayda sağlayacak yollar aramış ve stratejik partner anlaşmaları ile Avrupa’daki ağını genişletmiştir. Özel sektörün demiryolu taşımacılık sektöründe söz sahibi olmasını sağlayacak “serbestleşme” kanununda yıllardır beklenen asıl yönetmeliğin çıkması ile birlikte sektörün Türkiye’deki yatırımlarının hızla artacağı aşikardır. 2023 yılına kadar demiryollarında kamu ve özel sektörün 150 milyar doların üzerinde yatırım yapması planlandığı konuşulurken, Greenlog Intermodal olarak biz de ülkemizin ekonomik konjonktürünü de dikkate alarak yatırım planlamalarımızı bu yönde değerlendiriyoruz. Stratejimiz doğrultusunda altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık, Greenlog Intermodal Lojistik Hizmetleri A.Ş. olarak “Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği”ne göre DD Yetki Belgesi ile organizatörlük yapmak üzere yetkilendirildik. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte pazar payımızı 2 kat arttırmak, yükleme tonajımızdaki kapasiteyi arttırmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirirken demiryolu taşımacılığında kapsamlı olarak yatırım ve kullanım bedelleri için gerekli teşvikler verilmesi ile birlikte istihdamın sağlanmasının gerekliliğine ve sektör gelişimini ivmelendirici gücüne inanıyoruz.
 
GREENLOG TO GROW TWICE İN FIVE YEARS
Greenlog is a fast running brand in the  field of intermodal transport. Devrim Koray, Greenlog Intermodal Executive Partner and Finance Director, says that the main product focused on by the company founded under the  “Go Green” project is 45 HC container transport. Stating that they have a 19-person team consisting of experts in the field of intermodal transport, Koray, says, “We increased our turnover to about the level of 35 million TL in 2017 by carrying totally 4 thousand 900 45 HC containers.” Koray informs also that they present services in the fields of land, sea, and air transport in addition to  intermodal as well. He points out that they succeeded to rank among the first five firms on the intermodal transport market in Turkey in such a short period as 1,5 years and says they will double their market shares in the forthcoming five years.
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat