e
Banner


Confetti lojistiğin devlerinden hizmet alıyor
Confetti, ürettiği duvardan duvara proje halılarıyla 40’ı aşkın ülkeye ihracat yapıyor. 




confettiYılda yaklaşık 150 tır ve 500 adet 40’lık HC konteyner sevkiyatı gerçekleştirdiklerini belirten Confetti Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çelebi, “Maliyetlerimizi düşürmek için komple yükleme yapıyor ve ağırlıklı olarak denizyolunu kullanıyoruz. MSC, Maersk, Mars Logistics, İnter Kombi, Kühne + Nagel ve Balnak gibi şirketlerle çalışıyoruz” diyor. 
 
1994 yılında banyo halısıyla üretime başlayan, 2007’de ürün yelpazesine yolluk ve parça halıyı ekleyen Confetti, 2013 yılından bu yana ürettiği duvardan duvara proje halılarıyla da dünyaya açılıyor. 40’ı aşkın ülkeye ulaşan Confetti halıları her geçen gün ihracat ağını genişletmeye devam ediyor. Düzce’de bulunan fabrikalarında kaymaz tabanlı, yıkanabilir, renkleri solmayan, alerji yapmayan benzersiz renk ve tasarımlara sahip halı üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Confetti Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çelebi şunları aktarıyor: “Üretimlerimizi özellikle banyo halısı, çocuk halısı ve duvardan duvara proje halılarıyla zenginleştiriyoruz. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere yılda 4 koleksiyonla müşterilerimize ürün çeşitliliği sunuyoruz. Kalite odaklı üretimimiz, hızlı servis ağımız ve başarılı stratejilerimiz sayesinde sürekli gelişim ve büyüme gösteriyoruz. Türkiye’nin 250 farklı noktasına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, İngiltere, ABD ve Almanya gibi ülkelerin yanı sıra 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Önde gelen ihracat pazarlarımızı Avrupa ülkeleri, İngiltere ve Ortadoğu oluşturuyor.” 2014’ün gelişim ve büyüme gösterdiği bir yıl olduğunu vurgulayan Çelebi, 2015’te de bunu sürdüreceklerini, ihracatta ise Afrika ve Uzakdoğu bölgelerine ağırlık vereceklerini söylüyor. 
 
İHRACATTA KARA VE DENİZ YOLUNU TERCİH EDİYOR
Confetti olarak yılda yaklaşık 150 tır ve 500 adet 40’lık HC konteyner sevkiyatı gerçekleştirdiklerini belirten Sinan Çelebi, “Nakliye maliyetlerimizi düşürmek için komple yükleme yapıyor ve ağırlıklı olarak denizyolunu kullanıyoruz. Yurtdışı sevkiyatlarımızda lojistik şirketlerinden faydalanıyoruz. Bu alanda MSC, Maersk, Mars Logistics, İnter Kombi, Kühne + Nagel ve Balnak gibi şirketlerle çalışıyoruz” diyor. 
Lojistik süreçlerde yaşadıkları sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelebi, şunları aktarıyor: “Türk lojistik sektörünün hizmet kalitesinin çok daha iyi olabileceğini düşünüyoruz. Çok sayıda lojistik şirketinin olması kaliteyi artırmak yerine azaltıyor. Özellikle kendi öz malvarlığı olmayan firmalar sektördeki kaliteyi düşürüyor. Lojistiği bilen çalışan kadrosunda ise eksiklikler olduğu görüşündeyiz. Çalışanlar çok fazla sirkülasyon halinde. Bu alanda yaşanan sorunların aşılmasını bekliyoruz.”  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat