e
Banner


Qualitair&SEA İran pazarında yerini alıyor
Qualitair&SEA (QAS), hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor. 2015’te Türkiye’de kendi ofisiyle hizmet vermeye başlayan şirket, 2016’da ise Tahran’da ofis açmayı planlıyor. Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “Ambargonun kalkmasıyla İran’ın batılı ülkeleriyle yapacağı tüm ticari anlaşmalarda Türkiye önemli bir rol oynayacak. Bu yüzden biz de QAS olarak bu pazarda yerimizi almak üzere çalışma başlattık” diyor.  




hakan_dagilkan1986’da kurulan Paris merkezli Qualitair&SEA (QAS), stratejik ortaklıklar yoluyla hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Fas ve Tunus’tan sonra Ocak 2015’te Türkiye şubesini açan şirket, yaptığı yeni yatırımlar ve sunduğu çözümlerle Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirirken, 2016’da yeni açılımlar yapmaya hazırlanıyor. 
Global marka bilinirliklerinin yanında zaman odaklı ve sektörlere özel taşıma çözümleriyle kısa süre içinde Türkiye pazarında yerlerini aldıklarını belirten Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “QAS Türkiye olarak sektör bazında yapılandırdığımız operasyon modelimiz ile endüstrilere özel çözümler üretiyoruz. Otomotiv lojistiği için ‘Autolog’, gıda lojistiği için ‘Gourmetlog’, kozmetik için ‘Cosmelog’ ismiyle alternatif çözümler dizayn ettik. Özellikle 7/24 saat, 365 gün hizmet anlayışının kritik önem taşıdığı otomotiv, uçak, gemi ve makina yedek parça sevkiyatları alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip profesyonellerden oluşan ekibimizle hizmet veriyoruz. Uluslararası standartlar ve bünyemizde barındırdığımız know-how ile bu alanlarda sektöre özel çözümler üretiyoruz” diyor. 
 
AVRUPA’YA HAVADAN HIZLI KARAYOLU HİZMETİ 
 
Hizmet portföylerini değişen sektör ve pazar beklentileri doğrultusunda sürekli geliştirdiklerinin altını çizen Hakan Dağılkan, bu doğrultuda havayolu ve denizyolu taşımacılık hizmetlerinin yanı sıra özellikle Doğu Avrupa’ya havayolu taşımalarına alternatif olarak ‘Speedy Sprinter’ hizmetini sunmaya hazırlandıklarını açıklıyor. Dağılkan ayrıca yakın zamanda Bursa’da açacakları şubeyle müşterilerine daha yakın ve her an ulaşılabilir olmayı hedeflediklerini söylüyor. 
Bir diğer açılım yapacakları pazarın ise İran olduğunu vurgulayan Dağılkan, “Ambargonun kalkmasıyla birlikte özellikle İran’ın batılı ülkeler ile yapacağı tüm ticari anlaşmalarda Türkiye önemli bir rol oynayacak. Bu yüzden biz de QAS olarak bu pazarda yerimizi almak üzere çalışmalarımıza başladık. 2016 yılının ilk yarısında QAS Tahran ofisini açmayı planlıyoruz. Bu proje kapsamında gerek Fransa ve gerekse Türkiye üzerinden yürütülen karayolu taşımalarını da Tahran ofisi üzerinden yürütmeye devam edeceğiz” diyor. 
 
PROJE LOJİSTİĞİNDE YENİ PAZARLARA AÇILACAK 
 
Qualitair&SEA Türkiye’nin bu süreçte yoğunlaştığı alanlardan biri de ağır yük ve proje taşımacılığı. Bu alanda önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Hakan Dağılkan, şu bilgileri aktarıyor: “Küreselleşen dünya ekonomisinde şirketler ve ülkeler üretimsel olarak büyüdükleri gibi coğrafi olarak da büyüme ihtiyacı içerisindeler. Bu ihtiyaçlar kimi zaman okyanusun üzerinde kurulan enerji santralleri (offshore), kimi zaman da çölün ortasında kurulan petrol rafinerileri olarak kendilerini gösteriyor. Bu yatırımların hayata geçirilebilmesi için, proje ve ağır yük taşıma modellerinin üretilmesi gerekiyor. QAS’nin global pazarlarda uzun yıllardır edindiği tecrübeler ve yerel deneyim sahibi ekibimizle, mühendislik gerektiren karmaşık nitelikteki bu projelere uygun alternatif taşıma modelleri geliştiriyor ve sunuyoruz. Tüm bu operasyonları, proje lojistiği konusunda uzmanlaşmış stratejik ortaklarımızla birlikte yürütüyoruz. Bu süreçte Türkmenistan’da ve Irak’ta gerçekleştirdiğimiz proje taşımacılık hizmetlerini genişleterek devam ettiriyoruz. Son 3 ay içinde 7 adet ‘Handy-size & Handy-max’  gemisiyle ile Asya ve Akdeniz’de önemli operasyonlar gerçekleştirdik. Gelişen inşaat sektörüne paralel olarak özellikle uluslararası ihale kazanımlarıyla birlikte ağır taşımalar konusundaki talepler de her geçen gün artıyor. Türki Cumhuriyetler’in yanı sıra Suudi Arabistan, Katar ve Afrika pazarında da yerimizi alabilmek adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirilen tüm sektörel etkinliklere katılıyoruz.” 
QAS’nin oluşturduğu güçlü IT altyapısı sayesinde diğer ülkelerdeki tüm ofislerle bağlantı kurabildiklerini belirten Hakan Dağılkan, bu şekilde müşterileri için sağlıklı ve homojen bir raporlama ve bilgi akışı sunma imkanına sahip olduklarını söylüyor.  Dağılkan, “QAS Türkiye olarak gelişmeleri ve güncel haberleri müşterilerimiz ile web sayfamız üzerinden ve QAS Türkiye’nin facebook sosyal medya ağı üzerinden paylaşıyoruz. Bunu müşterilerimizle paylaştığımız gibi, dünya genelinde tüm iş ortaklarımızla da aynı anda paylaşıyor oluyoruz” diyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat