e
Banner


OMSAN’dan denizyolu taşımacılığında dört dörtlük hizmet
OMSAN Denizyolu, özmal gemi filosu ve güçlü acente ağıyla dökme, genel kargo ve konteyner yükleri için forwarding, chartering, brokering ve liman hizmetleri olmak üzere 4 temel alanda OMSAN kalitesiyle hizmet sunuyor. 




osman_kucukertanÇevreci ve rekabetçi taşıma modlarının portföylerindeki ağırlığını artırma hedefinde olan OMSAN Lojistik, bu anlamda denizyolu taşımacılığına önemli bir rol biçiyor. Denizyolu taşımacılığı alanındaki faaliyetlerini geliştirmek amacıyla 2008 yılında “OMSAN Denizcilik” şirketini kurduklarını belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan şunları aktardı: “OMSAN Denizcilik, sahip olduğu özmal ve kiralık gemi filosu ile uluslararası ve kabotaj taşımaları gerçekleştirmektedir. 2010 yılında Fortune Express adlı bir kuru yük gemisini, 2013 yılında ise 4.510 DWT kapasiteli, pnömatik tahliye sistemine haiz ilk Türk bayraklı çimento gemisi olan ÜNYECEM 1’i filosuna ekleyen OMSAN Denizcilik, konteyner hat operatörleri ile yapılan uzun dönemli anlaşmalar, zengin müşteri portföyünün sağladığı satın alma gücü ve güçlü acente ağı ile kapıdan kapıya uluslararası komple ve parsiyel forwarding hizmeti vermektedir. OMSAN Denizcilik, dökme ve genel kargo yüklerinin denizyolu ile taşınması için gemi kiralama, brokering ve liman hizmetleri sunmakta olup, gemi kiralama alanında uluslararası piyasalardan kiraladığı Handymax / Panamax / Capesize gemiler ile müşterilerinin ihtiyaç duyduğu hammaddelerin en etkin şekilde taşınmasını gerçekleştirmektedir.” 
 
ULUSLARARASI STANDARTLARDA SİGORTA GÜVENCESİ 
Deniz konteyner taşımacılığında dünya çapında acente ağına sahip bir şirket olduklarının altını çizen Küçükertan, “OMSAN, başta yurtdışı iştiraklerinin bulunduğu ülkeler olan Fas, Rusya, Fransa, İspanya ve Romanya olmak üzere, Ortadoğu, ABD ve Uzakdoğu’ya komple ve parsiyel konteyner taşımacılığı hizmeti sunmaktadır” dedi. İthalat ve ihracat yapan müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler ürettiklerini belirten Küçükertan, denizyolu konteyner taşımalarında uluslararası standartlarda sigorta güvencesi ile hizmet verdiklerini söyledi. OMSAN’ın liman hizmetleri alanında da faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Küçükertan, gerek gemiye yükleme veya gemiden tahliye hizmetlerinde, gerekse liman sahası içinde her türlü elleçleme operasyonlarını gerçekleştirdiğini vurguladı. 
OMSAN’ın 2014 yılında taşıdığı ve elleçlediği yük miktarı hakkında da bilgi veren Küçükertan, şunları aktardı: “OMSAN, 2014 yılı itibariyle; Chartering & Brokering faaliyetleri kapsamında, Türk limanları arasında 2 milyon ton dökme yük taşıması, Panamax gemiler ile 1,3 milyon ton hammaddenin ithalat taşımasını gerçekleştirdi. Özmal gemileri Fortune Express ve Unyecem-1 ile yaklaşık 1,4 milyon ton dökme yük taşıması yaptı. İşlettiği limanlarda 14 milyon ton yük elleçledi.” 
 
DEPOLAMA HİZMETLERİNDE HIZLI BÜYÜYOR 
OMSAN, depo ve dağıtım operasyonları kapsamında, Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüstriyel bölgelerinde bulunan depolarında sunduğu hizmetlerle sektörün lider firmalarından biri. İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa, Mersin, Balıkesir ve Fransa’da yerleşik toplam 210.000 m²’lik 16 adet depolarının bulunduğunu belirten Osman Küçükertan, hızlı tüketim, otomotiv, telekomünikasyon, inşaat, petrokimya, elektronik, gıda ve tekstil sektörlerindeki müşterilerine başarılı bir şekilde depolama ve elleçleme hizmeti verdiklerini söyledi.  
Türkiye’nin 81 şehrine dağıtım hizmeti veren OMSAN’ın 2014 yılsonu itibariyle doğrudan kendi lojistik altyapısıyla dağıtım hizmeti sağladığı şehir sayısını 50’ye çıkardığını vurgulayan Küçükertan, şunları aktardı: “OMSAN, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek depolama alanında önemli teknolojik yatırımları da hayata geçirmiştir. Yoğun işçilik gereksinimi olan, bu sebeple hata riski yüksek olan ayrıştırma işlemlerinde ileri otomasyon çözümlerine ağırlık verilmiştir. OMSAN, Tuzla Deposu’nda ürünlerin sipariş bazlı ayrıştırılması ve tekrar paketlenmesi amacıyla 2013 yılında kurduğu Otomatik Ayrıştırma Sistemi (Sorter) ile sipariş hazırlamada doğabilecek hataları minimize ederek, süreçlerdeki operasyonel verimliliği artırmıştır.”  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat