e
Banner


MANGO lojistik yatırımlarını artırıyor

Mango dünya çapında daha çok ülkeye ulaşabilmek ve mevcut satışlarını geliştirebilmek için düğmeye bastı. Grup bu çerçevede lojistik de dahil birçok alanda 256 milyon avroya ulaşacak bir yatırım atağına giriyor. Şirket Ankara’da 3,000 m2’den büyük yüzölçümüne sahip dünyanın en büyük mağazasını açacak.





mangoMango merkezden yapılan açıklamaya göre, şirket, 2013 yılında, Angola, Ekvator Ginesi, Moğolistan ve Zimbabve pazarlarına girerek varlığını 111 ülkede devam ettirmeyi ve İspanya’nın en geniş uluslararası ağına sahip moda markası olmayı hedefliyor. Grup bu global hedeflere ulaşabilmek için lojistik yatırımlarını da artıracağını açıkladı. Grup için 2013 senesinde yeni mağaza açılımları, mağaza yenilemeleri, lojistik sistemleri ve bilişim teknolojileri sistemleri için yapılacak olan yatırımların 256 milyon avro olacağı tahmin edildiği bildirildi.
1,691 milyar avroluk ciro ile 2012 mali yılını tamamlayan MANGO, 2012 yılı içerisinde 17’si İspanya’da ve 180’i yabancı pazarlarda olmak üzere dünya çapında 197 mağaza açtı. Bu yeni mağaza açılışları MANGO’nun Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Asya’nın önemli pazarlarındaki varlığını güçlendirmesini sağladı. Mağazalar zinciri 2012 yılında Myanmar ve Pakistan pazarlarında ilk defa girdi.
2013 yılında şirket, Münih’te 2,300 m2’lik yüzölçümüne sahip Avrupa’nın en büyük mağazası ve Ankara’da 3,000 m2’den büyük yüzölçümüne sahip dünyanın en büyük mağazası dahil olmak üzere İspanya, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İtalya, Polonya ve Rusya gibi ülkelerde yeni mağazalar açmayı planlıyor. Marka ayrıca, bu sene marka büyümekte olan iki pazara, Güney Afrika ve Avustralya, yönelmeyi planlıyor.
Markanın genişleme planları aynı zamanda Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerini içeriyor. Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’da MANGO, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Endonezya, Malezya, Kuveyt, Katar ve Tayland gibi ülkelerde 20 mağaza açmayı planlarken, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan gibi eski Sovyetler Birliği ülkelerinde 10 mağaza açmayı planlıyor.
2013 yılında marka, Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerde olduğu gibi Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Güney Amerika gibi bölgelerde yaklaşık olarak 80 perakende satış noktası açmayı hedefliyor.
MANGO’nun şu anda dünya çapında 12,000 çalışanı ve 107 ülkede 2,600’den fazla perakende satış noktası bulunuyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat