e
Banner


Alışan üç stratejik alanda iddiasını artırdı
Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, 2012 yılında sektördeki etkinliklerini artıracak ve hizmet kabiliyetlerini geliştirecek, modernizasyon ve projelere yöneldiklerini söyledi.




ayhan_ozekinGündemlerindeki en önemli projelerin, alternatif taşıma modları, yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejileri olduğunu vurgulayan Özekin, bu üç alanda da önemli ilerlemeler sağladıklarını belirtti. 2012’ye %40 gibi iddialı bir büyüme hedefiyle başladıklarının altını çizen Özekin, “Mevcut uzmanlık alanlarımızın yanı sıra hizmet portföyümüzü proje ve enerji lojistiğini ile genişlettik. Proje lojistiği alanında Avrupa, Türkiye ve Avrupa, Ortadoğu hattından sonra Avrupa, Türki Cumhuriyetler arasındaki projelere yoğunlaştık. Bu alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yurtiçinde depolama ve aktarma merkezi hizmeti verdiğimiz noktalara 2012’nin sonuna doğru Gaziantep tesisimizi de ekleyerek, gelecek planlarımız adına önemli bir yatırımı daha gerçekleştirdik. Hızlı tüketim ürünleri sektörünün lider firmalarından Procter & Gamble’ın sıvı kimyevi madde taşımalarını biz yönetmeye başladık. Yine bu dönemde Hollanda merkezli lider sıvı ve kuru mal taşıma şirketi Interbulk Grup ile uluslararası alanda önemli bir işbirliğine imza attık” dedi.  

YATIRIMLARINI SÜRDÜRECEK
Özekin, 2012 yılında şirketleri açısından bir diğer önemli gelişmenin ise Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan’ın, kimyasal madde lojistiğinde nakliyenin verimlilik, sağlık ve güvenlik standartlarını geliştirmeyi hedefleyen ECTA (European Chemical Transport Association)’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmesi olduğunu söyledi. Yine Aralık 2012 tarihi itibariyle Alışan olarak ECTA (Avrupa Kimya Taşımacıları Derneği) tarafından ‘Üçlü Sorumluluk’ (Responsible Care) programının üyesi ve uygulayıcısı olarak yetkilendirildiklerinin bilgisini veren Özekin, şunları aktardı: “ Bu kapsamda sağlık, emniyet, çevre ve kalite başlıklarındaki uygulamalarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk. Tüm bu çalışmalar ve yatırımlar ışığında 2012 yılındaki hedeflerimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.  Bugün 160 bin paletlik depolama alanı ve 450 birimlik özmal araç filo ile başta Avrupa ülkeleri olmak üzere CIS ülkeleri ve Ortadoğu’ya yönelik taşıma hizmetleri sunuyoruz. Bütün sektörlerin çözüm ortağı durumundaki ‘lojistik’ ülkemizde yakın gelecekte çok daha gelişmiş ve önem arz eden bir sektör halini alacaktır. Alışan Lojistik olarak, lojistik sektörünün ülkemizin büyümesine paralel olarak 2013 yılında da hızla büyüyeceğine inanıyoruz ve yatırımlarımızı bu yönde geliştirmeye devam ediyoruz.”









SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat