e
Banner


Lojistikte otomasyon teknolojileri

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Lojistikte Otomasyon Teknolojileri semineri, Double Tree by Hilton İstanbul Moda’da; Türkiye’nin önemli firmalarından -firmaların lojistik ve otomasyon bölümlerinden, 150 civarında üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi.





lojistik_otomosyon.jpg

SICK (Sensörler ve İleri Cihazlar Kontrol A.Ş.) ve LODER Lojistik Derneği’nin Organize ettiği Seminer programına; LODER Başkanı Mehmet Tanyaş,  Alternatif Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Halefşah Sümen, SICK Otomatik Tanımlama Sistemleri Bölüm Müdürü Bergman Gülsün, İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alp Üstündağ, MNG Kargo Proje ve Otomasyon Sistemleri Müdürü Mustafa Türker, Mekalogist  Kurucu Ortağı Emir Burak Yıldız, Üçge Depo Raf Sistemleri  Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Yıldız, Global Bilişim Genel Müdürü Barbaros Aba ve Selco Danışmanlık Tedarik Zinciri Danışmanı Çağrı Arıcan’ın konuşmacı olarak katıldılar.

Seminer programında açılış konuşmasını yapan; LODER Başkanı Mehmet Tanyaş; Lojistik sektöründe Otomasyonun önemine değindi. 

LODER Başkanı Mehmet Tanyaş ardından sunumunu gerçekleştiren Alternatif Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Halefşah Sümen, İntralojistik’te Verimlilik konusunda katılımcılara bilgiler verdi ve gelecekte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de İntralojistik kavramının sektörel olarak çok daha önemli bir yere geleceğinin altını çizdi.

 

“Napolyon formula1 arabasına binerse"

SICK Otomatik Tanımlama Sistemleri Bölüm Müdürü Bergman Gülsün; “Napolyon Formula1 Arabasına Binerse” üst başlığında gerçekleştirdiği sunumunda ise; Lojistik sektöründe, hız, güvenlik ve hizmet konularına vurgu yaptıktan sonra seminer programı şu şekilde devam etti: İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alp Üstündağ: “RFID’nin Otomasyondaki Rolü”; MNG Kargo Proje ve Otomasyon Sistemleri Müdürü Mustafa Türker: “MNG Kargo ve TAM Otomasyon Sistemine Geçiş ile Sağlanan Yararlar”; MKL Mekalogist  Kurucu Ortağı Emir Burak Yıldız: “Lojistik Servis Seviyesinin Yükseltilmesi”; Üçge Depo Raf Sistemleri  Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Yıldız: “Yenilikçi Depo Raf Sistemleri ve Otomasyon İlişkisi”; Global Bilişim Genel Müdürü Barbaros Aba: “Lojistik Otomasyon Platformu - LV3 Plus”; Selco Danışmanlık Tedarik Zinciri Danışmanı Çağrı Arıcan: “ Lojistikte Otomasyon Sistemlerinin Simülasyonu”

Gerçekleştirilen sunumlar ardından; konuşmacılara Sensörler ve İleri Cihazlar Kontrol A.Ş tarafından plaket takdimi yapıldı ve organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan SICK Sektörel İş Geliştirme Uzmanı Ayşen Öztoprak’a çiçek verildi. Verimli geçen seminer programına nokta kokteyl ile konuldu.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat