e
Banner


UTİKAD’dan Sektörel Eğitim Atağı!

Türk Lojistik sektörünün hızla artan nitelikli işgücü talebine katkıda bulunarak, şirketlerin uluslararası standartlarda hizmet vermesini sağlamak amacıyla, eğitim programını yenileyen ve zenginleştiren UTİKAD, yeni dönemde yüzlerce sektör çalışanının mesleki gelişimine destek olmayı hedefliyor.

 




utikad_ekip.jpg1986 yılından bu yana üstlendiği eğitim misyonu çerçevesinde, sektörün gelişmesi ve uluslararası düzeyde hizmet kalitesine ulaşmasına katkıda bulunacak yetişmiş insan gücü kaynağının güçlendirilmesi amacıyla eğitim faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde sürdüren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)’nde, yeni dönem eğitim programları Eylül ayında başladı. Küresel pazardaki payları sürekli artan, uluslararası entegrasyonu hızlanan Türk lojistik firmaları ve çalışanlarının, değişen ve büyüyen talepleri doğrultusunda eğitim programını zenginleştiren ve yenileyen UTİKAD, bu dönem “Sektörel Eğitimler” ve “Lojistik Sektöründe Pazarlama/Satış Eğitimleri” yanında “Kişisel Gelişim Eğitimleri” de verecek.

Düzenlediği sertifikalı lojistik eğitimlerine “Karayolu Taşımacılığı Operasyon Eğitimi”, “Havayolu Taşımacılığı Operasyon Eğitimi”, “Denizyolu Taşımacılığı Operasyon Eğitimi” gibi özel/yeni konular ve eğitim başlıkları da ekleyen dernek, sektörün çatı kuruluşu olarak, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yüzlerce sektör çalışanının mesleki gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Genişletilen eğitim kadrosuna ek olarak, lojistik sektörünün deneyimli ve lider isimlerinin de ders vereceği eğitimlerde, sektörle iç içe bir eğitim sunularak, katılımcılara akademik bilgi yanında, iş dünyasının istediği sektörel bilgi ve deneyimin kazandırılması da sağlanacak.
Dernek üyesi şirket ve sektör şirketleri çalışanlarının katılımıyla  “Lojistik Sektöründe Etkin Satış Teknikleri” ve “Zorunlu Sigortalar” dersleriyle başlayan UTİKAD Sonbahar Dönemi eğitimleri, Kış ve Bahar aylarında, 3’er aylık 3 dönem halinde “Lojistik Eğitimleri” / “Lojistik Sektöründe Pazarlama/Satış ve Kişisel Gelişim Eğitimleri” başlıkları altında gerçekleştirilecek.

 

Sektörün duayenleri destek verecek

Derneğin 26 yıllık bilgi, birikim ve tecrübesini, sektör şirketleri ve çalışanları ile paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, derneğin sahip olduğu yetişmiş ve nitelikli insan gücüyle, Türkiye’nin ve sektörün daha rekabetçi bir dünyaya hızla hazırlanması adına önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Son yıllarda hızlı bir büyüme ve gelişme gösteren lojistik sektörün yetişmiş insan gücü talebinin de aynı hızda arttığına dikkat çeken Turgut Erkeskin, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin 2023 hedeflerinde dış ticarette 4 kat kadar bir büyüme öngörülmektedir. Önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında lojistik sektöründe çalışan personel sayısının en az 2 kat artmasını bekliyoruz. Öngörüler ışığında sektörün hizmet kalitesi daha da önem kazanacaktır. UTİKAD çatısı altında, sektörün hizmet kalitesinin dünya standartlarına ulaşması adına verdiğimiz eğitimlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yeni dönemde yeni eğitim konuları ve uzman kadromuzla vereceğimiz eğitimlerle, sektörün geleceğine ışık tutmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimize sektörümüzün büyümesine öncülük etmiş, deneyimli, lider isimleri de destek verecekler. Eğitimlerimize katılan her düzeyde sektör çalışanı, akademik eğitimlere paralel olarak, uygulamalı eğitimlerde sektörün duayenleriyle bir araya gelme fırsatı bulacaklar.”
 

7 yayınla akademik eğitime destek

Sektörün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan UTİKAD’ın, eğitim seminerleri yanısıra, yayınlamış olduğu biri sözlük 7 kitabıyla eğitim kurumlarına ve sektör çalışanlarına bilgi ve başvuru kaynağı sunmaya devam ettiğini kaydeden Turgut  Erkeskin, “Akademisyen danışmanlarımız ve sektörün katkılarıyla hazırlanan kitaplarımız meslek liseleri, yüksekokul
 

UTİKAD Akademi’nin temelleri atılıyor

Bugün 400 bin kişiyi istihdam eden sektörün yakın gelecekte 1,5 milyon kişiyi istihdam etmeye hazırladığına dikkat çeken ve uzmanlaşmanın sektörde daha önemli hale geleceğinin altını çizen UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, derneğin gelecek dönem eğitim faaliyetleri ve projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Sektörde uzmanlaşma her geçen gün önem kazanıyor. Sektörün uzman çalışan ihtiyacının karşılanması amacıyla UTİKAD AKADEMİ Projesi’nin temellerini attık. Derneğin tecrübesi ve verdiğimiz sektörel eğitimler, UTİKAD AKADEMİ için ciddi bir altyapı hazırlığı sağladı. Akademide verilecek eğitimlerle sektördeki işbaşı eğitim eksikliğini karşılayacağımız gibi, sektöre yeni gireceklere ve mevcut çalışanların gelişimlerine de katkıda bulunacağız. Ayrıca UTİKAD AKADEMİ bünyesinde vereceğimiz eğitimlerle, ‘International Federation Of Freight Forwarders (FIATA) Diploması’ da vererek, dünyanın her yerinde lojistik mesleğini icra etmelerini sağlayacağız.”

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat