e
Banner


Alışan Lojistik sanayiciyle kalite ve teknoloji çatısı altında buluşuyor

Güçlü teknolojik altyapısı ve uzman kadrosuyla sanayiciye iş süreçlerinin her aşamasında sunduğu entegre lojistik hizmetlerle ciddi avantajlar yaratan Alışan Lojistik başta kimya, FMSG, enerji olmak üzere Türkiye’de alanında söz sahibi birçok sanayi kuruluşunun tercihi olmayı sürdürüyor. 2011’de yurtdışı rotalarına Avrupa’nın yanı sıra CIS ve Ortadoğu ülkelerini de eklediklerini belirten Alışan Grup İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, “2012 yılında üzerinde çalıştığımız projelere bağlı olarak söz konusu yeni coğrafyalarda etkinliğimizi artıracağız” diyor. 

 




alisan_tir1.jpg

Uluslararası taşımacılık ve lojistik sektörünün deneyimli ismi Alışan Lojistik, geniş yelpazeye dağılmış sektörel araç ve ekipmanları, modern bilişim altyapısı, eğitimli ve deneyimli insan kaynakları ve entegre çözümleriyle sanayi lojistiği alanının da büyümesini sürdürüyor. Alışan Grup İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, Alışan Lojistik’in özellikle kimya, FMSG ve enerji sektörlerinde olmak üzere Türkiye’nin alanında söz sahibi büyük ve kurumsal sanayi kuruluşlarının uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biri olduğunu söylüyor. Alışan Lojistik’in güçlü teknolojik altyapıya ve uzman kadroya sahip kurumsal bir lojistik servis sağlayıcı olduğunu vurgulayan Özekin, “Buna bağlı olarak müşterilerimizin iş süreçlerinin her noktasında çözüm sağlayabilecek entegre lojistik enstrümanlarına sahip olmamız ve bu konulardaki bilgi birikimimiz müşterilerimize ciddi avantajlar sağlıyor” diyor.

 

Depolama çözümlerinde Türkiye’de bir ilk

Şirketin son dönemde yatırım yaptığı tesislerin neredeyse tamamının organize sanayi bölgeleri sınırları içerisinde yer aldığının altını çizen Özekin şunları aktarıyor: “Halen ağırlıklı olarak Gebze bölgesinde olmak üzere Gebze Güzeller OSB, Dilovası OSB, Tuzla Deri OSB’de kurulu modern teknolojisiyle ve tüm iş güvenlik ekipmanlarıyla donatılmış toplamda 160 bin paletlik kapasiteye sahip lojistik merkezlerimiz bulunuyor. Dilovası bölgesiyle beraber Hadımköy, İzmir, Adana bölgelerinde de depolama tesislerine sahibiz. Bu tesislerin tamamında stok kontrol ve iş akış süreçleri grup şirketlerimizden Exepto Bilgi Teknolojileri tarafından yazılan bir özel bilgisayar yazılımı kanalıyla takip edilirken, bununla birlikte modern istif makineleri ve el terminalleri kullanılarak süreçler yönetiliyor. Depo operasyonları sürecimiz AB normlarında bir değerlendirme sistemi olan SQAS denetiminde 100 üzerinden 99 puan alarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Aynı denetimde kimyasal yıkama alanında 99, nakliye süreçlerinde ise 96 puan alınarak Avrupa normlarının üzerinde bir sistemsel başarı elde edildi. Üzerinde çalıştığımız projelerin sonuçlarına bağlı olarak kısa vadedeki depo yatırımlarımız da şekillenecek. OSB’lerin gerek organizasyon gerek altyapı gerekse müşterimiz olan sanayi kuruluşlarının tesislerine yakınlık açısından yatırım için doğru alanlar olduğunu düşünmekteyiz.”

 

Yeni pazarlara yelken açıyor

Alışan Lojistik’in ulaştığı ihracat pazarlarında da sanayicinin yükünü hafiflettiğini vurgulayan Özekin, Avrupa-Türkiye hattında yaptıkları taşımaların yanı sıra, son dönemlerde CIS ülkeleri ve Ortadoğu’ya yönelik çeşitli lojistik projelerin içersinde yer aldıklarını belirtiyor. 2011 yılında ihracat odaklı taşımalarda 40 milyon 500 bin TL’ye yakın ciroya ulaştıklarını aktaran Özekin, “2012 yılında üzerinde çalıştığımız projelere bağlı olarak söz konusu yeni coğrafyalarda etkinliğimizin artacağımız kanaatindeyiz” diyor.  

 

2023 için sanayici ve lojistikçi el ele vermeli

Türkiye’nin ihracattaki 2023 hedefine ulaşabilmesinde lojistiğin önemine de dikkat çeken Alışan Grup İdari İşler Direktörü Ayhan ÖzekinLojistikçiler meslek örgütler kanalıyla yapacakları sektöre ait iyileştirme çalışmaları, teknoloji ve kalifiye insan gücüne yapacakları yatırımlar sayesinde coğrafi konumumuz itibariyle çok avantajlı durumdaki Türk lojistik sektörünü 2023 yılına hazırlamalıdır. Bu manada sanayi sektörümüz de gerek teknoloji, gerekse güvenlik sistemleri açısından gelişmiş, standartizasyon ve çevre konularında bilinçli ve bu alanlara yatırım yapan lojistik şirketlerini tercih ederek bu gelişme sürecine destek vermelidir” diyor. Türkiye’nin lojistik üs olma potansiyelini yeterince değerlendiremediğini belirten Özekin, ulaşım altyapısı ve buna bağlı olarak gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte lojistik sektörünün yakın bir gelecekte ciddi sıçramalar yapmaya aday olduğunu vurguluyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat