Banner


Sertrans, e-ticarette 4 milyon siparişe dokunacak
Tedarik zinciri yönetiminde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 31 yıldır ulusal ve uluslararası müşterilerin çözüm ortağı olan Sertrans Logistics, 2020 yılının son indirim dönemine yönelik e-ticaret markalarına özel, indirim dönemi başarı rehberi hazırladı. Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, bu yıl geçtiğimiz yılın iki katı fazla, tahmini olarak 4 milyon adet sipariş çıkışı beklediklerini söyledi.
 




sertransDünya genelinde alışveriş severlerin büyük bir heyecanla beklediği kasım ayı indirimleri başladı. Bu yıl pandeminin etkisiyle, e-ticaret pazarında iki kat büyüme bekleniyor. COVID-19 salgınıyla birlikte değişen alışveriş alışkanlıklarıyla, tüketici ihtiyaçlarının en önemli tedarik platformu e-ticaret oldu. Salgınla birlikte online alışverişlerde büyük bir artış yaşandı. İndirim döneminde ise bu artışın çok daha fazla olması bekleniyor. Son zamanlarda yapılan araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin yaklaşık yüzde 60'ı bu dönemden faydalanacak. 2019 yılının indirim döneminde, 62 bin 500 metrekarelik e-ticaret lojistiği deposu ve bin 500 kişilik ekibiyle Sertrans Logistics,  1 milyon 972 bin 709 adet sipariş çıkışı gerçekleştirirken; 2020 yılında 75 bin metrekareye çıkardığı deposu ve bin 800 personeliyle, 4 milyon adet sipariş çıkışı bekliyor.
 
2020 yılının kasım ayı indirim döneminde e-ticarette olağan dışı büyüme öngören Sertrans Logistics, e-ticaret ve e-ticaret lojistiğinde uzun yıllara dayanan deneyimiyle, e-ticaret sektörüne destek olmak amacıyla İndirim Dönemi Başarı Rehberi'ni hazırladı. Rehberde, büyük bir yoğunluğun yaşanacağı bu dönemden, firmaların en yüksek verim ve kârlılıkla geçebilmeleri için neler yapmaları gerektiğine yer veriliyor.
 
“Bu yıl 4 milyon adet sipariş çıkışı bekliyoruz”
 
Yaklaşık 11 yıl önce e ticaretteki büyüme fırsatını görmüş, bu alana yatırım yapmış bir firma olarak yerel ve global pek çok markaya e-ticaret lojistiği alanında hizmet verdiklerini, 2019 yılında yaklaşık 2 milyon adet sipariş çıkışıyla büyük bir kapasite yönetimine imza attıklarını söyleyen Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, 2020 yılı indirim dönemine yönelik öngörülerini ise şöyle aktardı: “COVID-19 etkisiyle, tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları değişti. E-ticaret hiç olmadığı kadar yükseldi ve yeni tüketiciler kazandı. Bildiğiniz gibi indirim ayı olan kasım, tüketicilerin heyecanla beklediği bir ay. İndirim dönemi bu yıl geçmiş dönemlerde hiç olmadığı kadar yoğun geçecek. Biz de bu yıl depomuzu 75 bin metrekareye çıkardık ve personel sayımız ise bin 800'e yükseldi. Bu yıl rekor bir satışın gerçekleşeceğini düşünüyoruz; tahmini 4 milyon adet sipariş çıkışı bekliyoruz.”
 
sertransE-ticaret lojistiğinde hız, hasarsızlık ve zamanlama önemli
 
İndirim döneminde firmaların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan birinin e-ticaret lojistiği olduğunu belirten Keleş, “Bu noktada en önemli konu hızlı olmak, tüketiciye ürünü hasarsız ve tam zamanında ulaştırmak. Bu hem sizin hizmet kalitenizi hem de müşteri potansiyelinizi yükseltecektir. Sertrans Logistics olarak, anlık talep artışlarına anında yanıt verebilen altyapımız ve uzman kadromuzla kusursuz bir stok yönetimi yapıyoruz” şeklinde konuştu.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat