e
Banner


İntermodal servisler bir tık mesafede!
Türkiye’nin ilk online intermodal taşımacılık platformu olan IntermodalOnline, intermodal hizmeti arayan ihracatçı firmaları, bu alanda hizmet sunan lojistik firmalarıyla buluşturuyor. Kurdukları sistemle Asya’dan Avrupa’ya Türkiye’den Kuzey Amerika’ya kadar tüm tren ve RO-RO servislerine bir tıkla ulaşma imkanı sağladıklarını belirten IntermodalOnline kurucusu Caner Denizci, hedeflerinin global bir marka yaratmak olduğunu söyledi. 




İntermodalOnlineIntermodal Bilgi Teknoloji Hizmetleri ve Ticaret Ltd. Şti. bünyesinde yaklaşık bir yıl süren yazılım çalışmalarının ardından Ağustos 2018’de kurulan IntermodalOnline, Türkiye’nin ilk online intermodal servis sağlayan platformlarından biri. Şirketin sisteminde, 30’dan fazla lojistik firmasının ve 60’dan fazla ülkede, 300’den fazla terminalden hizmet veren 40’ı aşkın operatörün servis detayları bulunuyor. Platformdan haftalık olarak 5.000’den fazla sefer bilgisine ulaşabiliyor. İhracatçı firmaların tamamen ücretsiz olarak site üzerinden, Türkiye’nin en güvenilir lojistik firmalarına ulaşarak intermodal taşıma teklifi talep edebildiğini belirten IntermodalOnline kurucusu Caner Denizci, “Bugün Türkiye’de ve Avrupa’da navlun ve servis talep edilebilen birçok uygulama olduğunu görüyoruz. IntermodalOnline sadece intermodal hizmeti veren operatör ve lojistik firmalarına odaklanmış durumdadır ve bu anlamda bir ilke imza atmıştır” dedi.     
 
BİR DAKİKADA HİZMET 
 
Bir taşıma operasyonu, bu platform üzerinden nasıl yönetiliyor ve takip ediliyor? 
 
Sitemiz “hizmet sağlayan bir ara platform”, yani ihracatçı ve ithalatçı firmaları en kurumsal ve en güvenilir lojistik firmaları ile buluşturuyor. Bir dakikanın altında bir sürede hem güncel tren ve RO-RO servisleri hakkında bilgi sahibi olabiliyor, hem de bu firmalara tek bir tık ile ulaşıp teklif talep edebiliyorsunuz. Yük sahibi ve lojistik firması bir araya geldikten sonra kendi aralarında yapacakları yazışma, teklif, fiyat gönderimi vs gibi süreçlerde biz yer almıyoruz. Sitemizde kesinlikle navlun ya da fiyat bilgilerine yer vermiyoruz. Sitemizi özellikle bu şekilde dizayn ettik, çünkü intermodal taşıma maliyetleri ön ve son taşıma mesafelerine göre her seferinde değişiyor. Bizim için önemli olan ihracatçı firmaların hızlı bir şekilde Türkiye’nin en güvenilir lojistik firmalarına ulaşmalarını sağlamaktı ve bunu yaptık. 
Şöyle bir örnek verelim; Tuzla’da bulunan bir ihracatçı firmanın Almanya’ya ihracatı olduğunu varsayalım ve bu firma kara yoluna göre daha ekonomik olan intermodal taşımacılığı tercih etmiş olsun. Bu firma çalışanı hangi lojistik firması ile irtibata geçmeli? Yükün taşınacağı hangi tren ya da RO-RO servisleri mevcut? Bu servislerin kalkış günleri ve transit süreleri nelerdir? İşte tüm bu detayları ihracatçımıza göstererek önce onu bilgilendiriyor sonra da kendi seçeceği lojistik firmasından teklif talep etmesini sağlıyoruz.
Şimdi merceği biraz büyütelim. Polonya’da bir ihracatçı firmasınız ve İspanya’ya yükünüz var. Seçenekleriniz nelerdir? Çin’den İstanbul’a bir konteyner getirmek istiyorsunuz. Hangi operatörün Türkiye’ye gelen bir treni var? Hatta Chicago, Amerika’da bir ihracatçısınız ve Vancouver, Kanada’ya ya da Mexico City, Meksika’ya bir yükünüz var. Sitemiz tüm bu taleplere cevap verebilecek şekilde inşa edildi. Asya, Avrupa, Türkiye ve Kuzey Amerika’da bulunan tüm tren ve RO-RO servislerini tek bir kapak altında topladık.
 
IntermodalOnline nasıl bir portföye sahip? Kimler nasıl üye olabiliyor? 
 
IntermodalOnline üzerinden bugün 30’dan fazla lojistik firmasına ulaşarak teklif talep etmek mümkün. Sitemiz 60’dan fazla ülkede, 300’den fazla terminalden hizmet veren 40’ın üzerinde operatörün servis detaylarını içermekte. Haftalık olarak 5.000’den fazla sefer bilgisine ulaşabiliyorsunuz.
Sitemize TİO belgesi olan tüm lojistik firmaları, tüm tren ve RO-RO operatörleri üye olabiliyorlar. Yapmaları gereken tek şey bizimle irtibata geçmek. Üye olan lojistik firmaları ihracatçı taleplerini anında alırken, operatör firmalar da servislerini güncel bir şekilde pazara duyurmuş oluyorlar. İhracatçı firmalar için sitemiz tamamen ücretsiz. 7/24 siteye girip teklif talebinde bulunabilirler.
 
İntermodalOnlineHEDEF GLOBAL BİR MARKA YARATMAK 
 
Kısa ve uzun vadeli büyüme stratejiniz ve hedeflerinizi aktarır mısınız? 
 
Kısa vadede sitemizi Türkiye’deki tüm ihracatçı firma, STK ve birliklere duyurmayı amaçlıyoruz. Orta vadede ise Avrupa ve Amerika’dan lojistik firma ve operatörleri üye yapmak gibi bir hedefimiz var. Uzun vadede ise intermodal taşımacılık denildiğinde Asya, Avrupa ve Amerika’daki tüm paydaşların ortak kullandığı ve yer aldığı bir portal olmayı hedefliyoruz.  Biraz önce verdiğim örnekler gibi, sadece Türkiye’de değil, Amerika ya da Avrupa’daki tüm ihracatçıların kullanabileceği bir ara platform olmak hedefimiz. 
Bir teknoloji firması olarak ayrıca konteyner takip sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Tamamen yerli üretilecek ve konteynere uygun uzun pil ömürlü cihazlara yatırım yapmaktayız.
Bir diğer yatırım alanımız ise intermodal konteyner parkımız. Lojistik firmalarına kısa ve uzun dönem 45’ HCPW konteyner kiralamaktayız.
 
İNTERMODAL ÖNE ÇIKTI 
 
Pandemi süreci intermodal taşımacılığı nasıl etkiledi? 
 
Büyük resme bakarsak lojistik sektörünün ülke için ne kadar önemli bir rol oynadığını gördük. Marketlerden ve mağazalardan tüm ihtiyaçlarımızı sorunsuz tedarik ettik. Bunu pandemiye rağmen direksiyon sallayan şoför abilerimize, depolarda yükleri elleçleyen depocu arkadaşlarımıza, online siparişlerimizi eve getiren kargo çalışanlarına borçluyuz. 
Türkiye’de intermodal taşımacılığın önemi, özellikle pandemi sürecinde daha fazla anlaşıldı. Ülke sınırlarının kapanması ile demiryollarının ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu hatırladık. İntermodal taşımacılık önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edecek. IntermodalOnline olarak bu büyümeye katkı sağlamayı ve bu zor günlerin bir an önce herkes için bitmesini temenni ediyorum.
 
Geleceğe ilişkin öngörüleriniz neler?
 
İntermodal taşımacılık özellikle son yıllarda Türkiye’de gelişim gösteren ve artık bir alternatif değil birinci sırada tercih ve talep edilen bir taşıma modu oldu. Türkiye’de faaliyet gösteren operatör ve tren seçeneklerinin artması, altyapı, yani demiryolu bağlantılı terminallerimizin daha verimli çalışması ile gelecekte de lojistiğin büyüyen bir alanı olacak. Özellikle demiryolu altyapımızın gelişmesi ve kullanılan ekipman parkının büyümesini önemsiyorum. İntermodal taşımacılığın olmazsa olmazı olan 45’ konteyner ve swapbody tipi ekipmanlara olan talep hızla artmakta ve artmaya devam edecek. 
 
TERMİNAL SAYISI ARTTIRILMALI
 
Türkiye’de intermodal taşımacılığın geliştirilmesine yönelik ne tür adımlar atıldı? Başka nelerin yapılması gerekiyor? 
 
Coğrafyamız için önemli bir proje gerçekleşti. Marmaray’dan yük trenleri geçmeye başladı. İki kıta deniz altından kesintisiz bağlandı. Artık Köseköy’den kalkan trenler 5-6 günde Almanya’ya ulaşabilecek. Çin’den kalkan trenler Marmaray’ı kullanarak Avrupa’ya ulaşabiliyor artık. BTK hattı da yine bu zincirin önemli bir halkası. Ben şahsen belirli ölçeklerde ve standartlarda hizmet verebilen intermodal terminal sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat