Banner


‘Kadın için Taşıyoruz’ projesiyle Kuzey Afrika kapısı açıldı
DFDS’nin, KAGİDER ile başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesini Bloomberg HT ekranlarına taşıyan ”Kadın Girişimcilerin Rotası” programının bu haftaki konukları, UTİKAD Yönetim Kurulu üyesi Berna Akyıldız ile Prefsan Prefabrik Kurucusu Ayşe Ağaç Dağ oldu. Akyıldız, projeyi aynı zamanda başında olduğu Transtaş firması olarak Kuzey Afrika’da destekleyeceklerini belirtti.




DFDSDENİZCİLİK ve lojistik sektörünün lider şirketlerinden DFDS’nin KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ile birlikte iş kadınlarına yönelik “Kadın için Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projesi ekrana taşınmaya devam ederken Bloomberg HT kanalında yayınlanan son programda UTİKAD Yönetim Kurulu üyesi Berna Akyıldız ile Prefsan Prefabrik Kurucusu Ayşe Ağaç Dağ oldu. Programda ”Kadın İçin Taşıyoruz” projesini Afrika’ya taşınacağı müjdesi verildi. DFDS, Kuzey Afrika’da Marsilya-Tunus arasında işlettiği hatlarda aktif bir hizmet sunuyor.
 
Özlem Dalga’nın sunduğu ve her Cumartesi ilgiyle izlenen “Kadın Girişimcilerin Rotası” programına mentör olarak davet edilen Akyıldız DFDS’in ”Kadın İçin Taşıyoruz” projesini Kuzey Afrika’da destekleyeceklerini dile getirdi.
 
Kadın ihracatçılar rotayı Kuzey Afrika’ya çevirebilecek
Projeyi Kuzey Afrika’da destekleyeceklerini söyleyen Berna Akyıldız : “Transtaş olarak Afrika’da ofisleri olan bir kuruluşuz. Koordinatör olarak tüm Afrika’da aktifiz. Hem navlun hem de her türlü bilgi açısından desteklemek isteriz. Afrika’da 1,5 milyarlık genç bir nüfus var. Tüm dünyanın gözü Afrika’da, Afrika’nın gönlü bizde. ” diye konuştu. Programda “kadın girişimcilerin rotayı Afrika’ya çevirmeye ihtiyacı var “ söyleminde hem fikir olundu.
 
KAGİDER üyesi kadın girişimci Prefsan Prefabrik Kurucusu Ayşe Ağaç Dağ sektördeki 20 yıllık tecrübesiyle :” İşsizlik bir sorun ve çözmek için mutlaka girişimcilik gerekiyor. “Kadın İçin Taşıyoruz” projesinin detaylandırılmasını ve gelişmesini diliyorum” diye duygularını dile getirdi.
Bu bağlamda “Kadın İçin Taşıyoruz” projesi gelişmeyi ve güçlenmeyi sürdürüyor. Projenin 11 iş ortağı bulunuyor. Programda kadın girişimciler “İşin kadını erkeği yok” söylemiyle de aynı fikirde buluştular.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat