Banner


Vinci'den Octovan’a yatırım desteği
Evden eve taşıma ve küçük /orta ölçekli parça eşya taşıma ihtiyacı olan kullanıcılar ile nakliyecileri bir araya getiren bir pazaryeri olarak ortaya çıkan Octovan, Vinci girişim sermayesinden yatırım aldı. Aynı gün e-ticaret lojistik çözümleri de sunan Octovan, yeni yatırım ile İstanbul’da büyümeyi ve Türkiye’nin diğer şehirlerine yayılmayı hedefliyor.




vinciŞeffaf fiyat politikası, müşteri deneyimi ve memnuniyeti odağı ile ev ve eşya taşıma alanında kullanıcılara çözümler üreten Octovan, ücret ve hizmet kalitesine getirdiği inovasyonlarıyla online bir pazaryeri hizmeti veriyor. Artırılmış gerçeklik entegrasyonu  ile taşınacak eşyanın hangi araca nasıl yüklenmesi gerektiğini kullanıcıların anında görebilmelerini sağlayarak kullanıcılara farklı bir deneyim sunuyor. Bunun yanı sıra yetki belgeleri ile araç ve personel uygunluğu kontrol edilmiş güvenilir nakliyecileri referans ve puanlama sistemiyle ağına dahil eden uygulama, ‘Evini ve eşyalarını güvenilir nakliyeciler ile kolayca taşıt’ sloganıyla kurumsal ve bireysel taşıma çözümlerini hayata geçiriyor. Yatırım hakkında Octovan kurucu ortağı Erhan Güneş ”Nakliye sektörü dijitalleşmede geriden gelen sektörlerden. Nakliye sektörünü dijitalleştirerek daha hızlı, güvenilir, şeffaf ve verimli hale getirirken, karlı bir platform modelinin de mümkün olduğunu kanıtlamayı başardık. Bu hem nakliye çözüm ortaklarımız, hem de iş ortaklarımız için yeni bir gelir modeli ve güvenilir bir değer anlamına geliyor. 
İlk günden itibaren Octovan’ı tercih etmiş kullanıcılarımıza çok teşekkür ederiz. Kullanıcılarımızın bize ilettikleri geri bildirimler ile ürünümüzü her geçen gün geliştiriyoruz. Octovan’la çalıştıktan sonra olumlu deneyimlerini çevreleriyle paylaşmaları bizim için çok değerli oldu. Aldığımız yatırımın parasal değerine ek olarak, Vinci’nin sağlayacağı tecrübe ve bağlantıların bizi daha hızlı ve sürdürülebilir büyümeye ulaştıracağına inanıyoruz.” dedi. 
Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton, “Vinci’yi, 2018’in son çeyreğinde çalışmalarına başlayan bir girişim sermayesi şirketi olarak hayata geçirdik.” dedi. “Türkiye, Almanya ve İngiltere olmak üzere, mobilite, tedarik zinciri, enerji yönetimi/depolama ve endüstri 4.0 alanlarında erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapıyoruz. İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci ile yatırım yapmanın ötesinde, gerçek bir stratejik ortak olarak portföyümüzdeki şirketlere değer katmayı hedefliyoruz.” diye belirtti. Şelale Zaim Gorton ilk yatırımlarına ilişkin açıklamasında, “Octovan genç bir şirket olmasına rağmen, sınırlı kaynaklar ile pazarda oldukça yol katetmiş, kullanıcılara faydasını ve başarısını kanıtlamıştır. Pazardaki arayışımızda ve yatırım kararımızda bizi en çok etkileyen, Octovan’ın kurucu ortaklarının kısa sürede kurdukları yapı, vizyoner bakış açıları ve çeşitli sektör ve alanlarda diğer şirketlerle kurdukları iş birlikleri oldu. Dolayısıyla bu yatırım bizim için oldukça heyecan verici. Stratejik bakış açımız ve endüstriyel deneyimlerimizle Octovan’a yaptığımız finansal yatırımın ötesinde daha da gelişmesine katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu dinamik ve vizyoner ekiple çalışmak için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerine yer verdi
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat