Banner


AsstrA, Asya’ da Türkiye üzerinden genişliyor
AsttrA, Türkiye üzerinden Asya pazarında etkinliğini arttırıyor. AsstrA İstanbul Şube Müdürü Elena Firsova, Türkiye’de açtıkları ofisle hem Asya'daki müşteri portföyünün genişletilmesi hem de Türk müşterileriyle ortaklıkların pekiştirilmesi için mükemmel bir fırsat yakaladıklarını söyledi. 




asstraMerkezi Zürih'te (İsviçre) bulunan AsstrA-Associated Traffic AG, 20 yılı aşkın deneyim ile Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa ve Asya’nın 18 ülkesinde bulunan ofisleri ve 800’ün üzerinde çalışanıyla; uluslararası taşımacılık organizasyonu, ithalat ve ihracat desteği, kargonun sigortalanması, proje lojistiğinin yanı sıra depolama ve gümrükleme hizmetleri gibi geniş bir alanda müşterilerine taşımacılık çözümleri sunuyor. Uluslararası Nakliyeciler Dernekleri Federasyonu (FIATA) ve Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (ASMAP) üyesi olan AsstrA, sahip olduğu ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 sertifikalarıyla faaliyetlerini yürütüyor. Doğu ve Batı’nın lojistik ve ulaşım hizmetleri piyasasındaki güvenilir tedarikçi statüsünü koruyan şirket, Türkiye pazarına 2017 yılında giriş yaptı. 
 
TÜRK LİRASIYLA ÖDEME YAPILIYOR
AsstrA İstanbul Şube Müdürü Elena Firsova, 25 Eylül 2017’de Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından AsstrA Lojistik ve Taşımacılık  Organizasyonu L.Ş’ye R2 lisansı verildiğini söyledi. Aldıkları R2 lisansının Türk müşterilerine hiçbir aracıya gerek kalmadan doğrudan AsstrA’nın Türkiye'deki şubesi ile sözleşme yapma olanağı sağladığını vurgulayan Firsova, “Bu aynı zamanda şirketimiz için Asya'daki müşteri portföyünün genişletilmesi ve düzenli Türk müşterilerimizle ortaklıkların pekiştirilmesi için mükemmel bir fırsat yarattı. Ayrıca ortaklarımız ödemelerini Türk Lirası ile yapıyor. Ödemelerin Türk Lirası ile yapılması, iş ortaklarımıza daha cazip şartlarla uluslararası taşımacılık yapma imkanı tanıyor” dedi.  
AsstrA’nın bu adımla popüler sevkiyat rotalarında uluslararası kargo taşımacılığı yapan müşterileri için en uygun çözümleri sunma konusunda bir adım daha attığını vurgulayan Firsova, “Müşterilerimizle irtibat kurmamız, istek ve taleplerine derhal yanıt vermemiz bizim için önemli. R2 lisansını elde etmemiz müşteri odaklılığımızın kanıtıdır. Ortaklarımıza daha da yakınlaştık ve bu doğru yönde atılmış bir adımdı. R2 lisansına sahip olmamız, Doğu ile Batı, Avrupa ve Asya arasında bir köprü olan, uluslararası ticaret yollarının kavşağında yerleşen Türkiye'deki varlığımızın güçlendiğinin göstergesidir. Böyle stratejik bir bölgede yerleşen Türkiye ofisimiz müşterilerine,  toplam 1,6 milyar nüfusa ve 27 trilyon dolarlık GSYİH’ye sahip çok sayıdaki piyasalara erişim olanağı sunuyor” değerlendirmesinde bulundu.
 
İSVİÇRE KALİTESİNDE HİZMET
“AsstrA ile iş yapmak, Batı ve Doğu lojistik piyasasında İsviçre kalitesinde hizmet almak demektir” diyen Elena Firsova sözlerini şöyle sürdürdü: “AsstrA, Türk şirketlerini her yönüyle destekliyor, onlara Avrupa, Rusya, Kazakistan, Çin, Bahreyn, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin piyasasında ihracatlarını büyütme konusunda danışmanlık yapıyor. Uluslararası taşımacılık alanındaki 20 yıllık deneyimi sayesinde AsstrA Türkiye ofisi çalışanları, kendilerine verilen görevleri entegre bir yaklaşım içerisinde yerine getiriyor. Yapılan operasyonlarda coğrafya, ambalajlama ve yükün özellikleri her zaman dikkate alıyor. AsstrA, müşterilerine her tür zorluğa karşı bir lojistik çözüm sunuyor. Çalışanlarımız, işin tüm aşamasını dikkatlice planlıyor ve ilk bakışta göze çarpmayan en ufak ayrıntılara bile gerekli dikkati gösteriyor.” 
 
“TÜRKİYE'DE İŞ YAPMAK DAHA KOLAY”
AsstrA İstanbul Şube Müdürü Elena Firsova, geçen bir yılda Türk lojistik sektörüne ilişkin edindikleri izlenimleri ve ABD yaptırımlarının iş hayatına etkilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’deki iş ortamının en ayırt edici özelliklerini şeffaflık, yasallık ve açıklık olarak sıralayan Firsova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bir iş kurmuşsanız ve işinizi gerekli seviyede ve yasalara uygun gerçekleştiriyorsanız her halükarda kazanacaksınız. Bürokrasinin yokluğu nedeniyle Türkiye'de iş yapmak daha kolaydır ve burada gerekli lisans veya sertifikaları hızlıca edinebilirsiniz. Avrupalı şirketler için bu ülkede bir iş kurmanın en önemli artılarından biri, yabancıların yerlilerle aynı haklara sahip olmasıdır. Türkiye'deki B2B alanına gelince, deneyimli yöneticiler, Türklerle yapılan anlaşmalarda ilk aşamada herhangi bir sorun çıkmasa da daha sonra bu anlaşmaların tuhaf şekilde yerine getirildiğini bilirler. Eğer sizin Türk meslektaşınız ''bugün'' diyorsa bu ''belki de yarın'' anlamına da geliyor. Dolayısıyla müzakereden hemen sonra veya en iyisi müzakere zamanı tüm mutabakatın ve şartların tam şekilde yazılı olarak belirlenmesi önemlidir. Duygusal yaklaşım, Türklere has biznesin kültürel bileşenidir. ‘Her saniye önemli’, ‘bu sadece biznestir’ anlayışları Türkler için değil. Bu piyasada sonuç elde etmeniz tamamen ağ bağlantılarınıza bağlı olacaktır. Türkler, tanıdıkları, saygı duydukları ve güvendikleri kişilerle iş yapmayı tercih ederler. Bu yaklaşımın büyük artısı vardır. Türk ortaklar ve müşteriler günübirlik değil, uzun vadeli işbirliklerine odaklanırlar.” 
 
ZAMAN DEĞİLİNSAN ÖN PLANDA 
Firsova, Türkiye'de işlerin tüm doğu dünyasının kurallarına göre, yavaş yavaş ve eksiksiz olarak yürütüldüğünü söyledi. İş yaşamında öncelikli olanın batı dünyasındaki gibi zaman kavramı olmadığını, insani ilişkilerin ön plana çıktığına dikkat çeken Firsova, “İş konuşması ortağa karşı dikkatsizlik ve saygısızlık olarak algılanmaktadır. Ödeme, hesap kitap işleri de Avrupa şirketlerine özgü olmayan bir hızda yapılmaktadır. Bu piyasadaki taşımacılar adeta ya nakit ön ödeme ya da hızlı ödeme talep ederler. Şimdi Türk hükümeti, ekonomik modeli ve yasama mekanizmasını Avrupa yasalarına uygun hale getiren yeni yasa ve düzenlemeleri aktif olarak uygulamaktadır. Neredeyse her gün mevzuatlarda yenilik yapılmakta ve bu, tüm değişiklikleri yakından takip etmemizi zorunlu kılmaktadır. Fakat yeni düzenlenmelerin halk tarafından benimsenmesi için belli bir zaman geçmelidir” dedi. 
 
KRİZ NAVLUN FİYATLARINI VURDU 
ABD tarafından uygulanan yaptırımlar sonucunda Türk Lirası’nın dolar karşısında iki kat değer kaybettiğini belirten Elena Firsova, 'e ulaşan enflasyon oranının ise yükselmeye devam ettiğini söyledi. Birçok Türk şirketinin TL’deki düşüş dolayısıyla döviz borçlarını ödemekte zorlandığı için temerrüt noktasına geldiğini vurgulayan Firsova, şunları aktardı: “Tüm bunlar sadece ABD yaptırımlarının (alüminyum ve çelik ithalatında vergilerin artırılması) değil, aynı zamanda kredi patlaması nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıların da bir sonucudur. Liranın değer kaybetmesi, ilk önce otomobil, beyaz eşya ve hammadde gibi ithal ürünlerin pahalanması anlamına geliyor. Maliyetlerdeki artış nedeniyle, Türkiye'nin ithalatı önemli ölçüde azaldı ve bu da ihracat kargolarının taşınma maliyetini hemen etkiledi. İthalat ve ihracat oranları arasındaki dengesizlik dolayısıyla ihracat destinasyonları için navlun oranı önemli ölçüde arttı. Şimdi sadece lojistik piyasası değil, tüm Türk iş dünyası olayların nasıl seyir izleyeceğini bekliyor. Türkiye Merkez Bankası da bir dizi önlemler aldı. Fakat bunlar geçici çözümlerdir. Durumu ise finansman faiz oranlarında keskin artışlar ve IMF ile müzakere sayesinde düzeltebilir. Aslında en iyi çözüm yaptırımların kalkmasıdır. Fakat bu da tarafların tutumu 
sayesinde şimdilik mümkün gözükmüyor.”
 
AsstrA EXPANDS IN ASIA THROUGH TURKEY
AsstrA-Associated Traffic AG based in Zurich (Switzerland) provides its customers with transport solutions in a large field of activities, such as storage and customs clearances in addition to project logistics, cargo insurance, import and export support, and international  transport organization thanks to its offices situated in 18 countries of the Commonwealth of Independent States, Europe, and Asia, and its more than 800 employees. Maintaining its status as a reliable supplier on the logistics and transport services market of the West and the East, the company increases its impact in Asia through the market of Turkey where it accessed in 2017. Elena Firsova, AsstrA Istanbul Branch Manager, states that through the office they have opened in Turkey, they seized a perfect opportunity in terms of the expansion of the customer portfolio in Asia and reinforcement of the partnerships with their Turkish customers. 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat