e
Banner


B2 Cargo’dan soğuk zincirde uzman çözümler
B2 Cargo, 17 bölge deposu ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline soğuk zincir alanında parsiyel taşımacılık hizmeti sunuyor. B2 Cargo Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altuntaş, üreticilerin fabrika-depolarından ürünlerini teslim alarak, taşıtmak istedikleri son noktaya kadar teslimatlarını gerçekleştirdiklerini aktarıyor. 




mehmet_altuntas2011 yılında kurulan B2 Cargo, uzman personeli, doğru ekipman ve bilgi işlem yatırımlarıyla yurtiçi taşımacılıkta hızla büyüyen bir şirket. Soğuk zincir lojistiğinde uzmanlaşan şirket, 17 bölge deposu ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline soğuk zincir alanında parsiyel dağıtım hizmeti sunuyor.
 
YATIRIMDA HIZ KESMİYOR 
Soğuk zincir lojistiğinin, ürünlerin-malzemelerin istenilen ısı koşullarında taşınması olduğunu aktaran B2 Cargo Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altuntaş, sadece yaz aylarında önemi artıyor gibi algılansa da aslında soğuk zincirin her mevsimde ihtiyaç olan bir organizasyon olduğunun altını çiziyor. B2 Cargo’nun sunduğu hizmetlerde soğuk zincire en çok ihtiyaç duyulan gıda ve ilaç sektörlerine yoğunlaştığını belirten Altuntaş, “B2 Cargo olarak depolarımız ve araçlarımız tüm ısı koşullana uygun olarak tasarlanmış ve uygulamaya alınmış durumdadır. Türkiye’nin 81 iline özmal 17 bölge deposu ile soğuk zincir parsiyel dağıtım hizmetleri sunmaktayız. Üreticilerin fabrika-depolarından ürünlerini teslim alıp, taşıtmak istedikleri son noktaya kadar teslimatlarını gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda soğuk zincire yönelik yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz” diyor. 
 
İLAÇ LOJİSTİĞİNDE GDP BEKLENİYOR 
Türkiye’de gıda sektörüne yönelik soğuk zincir uygulamalarının oldukça ileri seviyelerde olduğunu vurgulayan Mehmet Altuntaş hem yasal düzenlemeler hem de ulusal zincirlerdeki gıda satış noktalarının ürünleri kontrollü almalarının ve yaptıkları firma denetimlerinin üreticileri bu yönde gelişime teşvik ederek standartların her geçen gün artmasını sağladığını aktarıyor. Altuntaş, ilaç lojistiğinde ise GDP-GMP tebliğlerinin uygulamaya girmesiyle hassasiyetin daha da artacağını belirtiyor. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat