Banner


DB Schenker Arkas demiryolu hattını yeni servislerle güçlendiriyor
DB Schenker Arkas, konvansiyonel, multimodal ve intermodal yüklemeler için yaygın bir demiryolu servisi ile farklı sektörlerin ilgisini çekiyor. Almanya, Avusturya, İtalya, Benelux, Orta Avrupa ve Eski Doğu Bloğu ülkelerinden hizmet sunan şirket, Çin, İran ve Türkmenistan servislerini de yakın zamanda faaliyete geçirmeyi hedefliyor. 




korkmaz_yurdakul_schenker_arkasDünyanın lider lojistik servis sağlayıcılarından DB Schenker Arkas, hem konvansiyonel blok tren hem de multimodal ve intermodal bağlantılı servisleriyle demiryolu taşımacılığında güçlü bir alternatif yaratıyor. Konvansiyonel blok tren servisiyle Almanya ve Türkiye arasında hızlı bir bağlantı sağladıklarını aktaran DB Schenker Arkas Türkiye Demiryolu Taşımacılık Müdürü M.Korkmaz Yurdakul, “Almanya ve Türkiye arasında düzenli olarak haftada iki kere karşılıklı konvansiyonel blok tren yüklemeleri gerçekleştiriyoruz. Varışlarımızı her istasyona yapmakla birlikte ağırlıklı olarak Çerkezköy ve Halkalı terminallerini kullanıyoruz” diyor. Yurdakul, kendilerine ve operatörlere ait olan 45’ HCPW konteynerleri kullanarak Ro-Ro ve karayolu güzergahlarında intermodal yüklemeler, yine şirketlerine ait ve kiralık olan dorseleri kullanarak Ro-Ro + demiryolu güzergahlarında multimodal yüklemeler ile ulaşabildikleri tüm noktalara hizmet sunabildiklerini aktarıyor. 
 
YENİ SERVİSLER YOLDA 
DB Schenker Arkas’ın geliştirdiği ürünlerle Avrupa’nın neredeyse tüm noktalarına demiryolu taşımacılık hizmeti sunduğunun altını çizen M.Korkmaz Yurdakul,  “Ayrıca Almanya üzerinden Çin’e ve tam tersi istikamette gayet makul transit sürelerde konteyner taşımacılığı gerçekleştirmekteyiz. Tüm sanayi gruplarından, ürün kategorilerini, ayrıca nakliyesine izin verilen her türde ADR’li yükü hizmet vermekte olduğumuz tüm güzergâhlara taşımaktayız. Hem konvansiyonel hem de intermodal ürünlerimizle kimyasal yüklemeleri gerçekleştiriyoruz. Bu operasyonlarımız kapsamında Türkiye’ye, Türkiye’den ve Türkiye transit olmak üzere birçok güzergâhı kullanıyoruz. Limandan – limana ya da terminalden – terminale olmak üzere Almanya, Avusturya, İtalya, Benelux, Orta Avrupa ve Eski Doğu Bloğu ülkelerinden hizmet veriyoruz. Ayrıca Çin, İran ve Türkmenistan servislerimizin de yakın zamanda faaliyete geçmesini hedefliyoruz” diyor.  
M.Korkmaz Yurdakul müşterilerine sundukları avantajları ise şöyle sıralıyor: “Müşterilerimizin zamanında ve düşük maliyetlerle kaliteli hizmet alabilmeleri ve kendi pazarlarında daha rekabetçi maliyetlerle performanslarını arttırması, çözüm ortağı olma prensibimiz doğrultusunda yaptığımız bir çalışmadır. Bu doğrultuda önümüze gelen bir fiyat talebine, talep doğrultusunda fiyat verirken esasen müşterimizin ihtiyaçlarını en optimum şekilde tatmin edecek alternatifleri de sunabiliyoruz.” 
 
EN DOĞRU ZAMANDA YATIRIM YAPACAĞIZ 
Türkiye’de serbestleşme sürecini ve buna paralel gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan M.Korkmaz Yurdakul, “Tabii ki bu sürecin gerisinde kalmayacağız ancak bu anlamda gereksiz bir yatırım riskine de girmek istemiyoruz. Biz gerekli yatırımı uygun ortam ve koşullar doğduğu vakit yapmayı hedefliyoruz” diyor. 
 
DB Schenker Arkas yeni genel merkezine taşındı 
DB Schenker Arkas, genel merkezini Kağıthane’ye taşıdı. Zincirlikuyu’da bulunan genel merkezi ile Yeşilköy İDTM bloklarında bulunan hava kargo iş birimini tek çatı altında birleştiren şirket, 19 Şubat’tan itibaren Kağıthane Premier Kampüs Ofis’teki yeni adresinden hizmet vermeye başladı. Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gelişen iş süreçlerimizle beraber ekibimiz de gün geçtikçe büyümektedir. Buna paralel olarak ekibimizin daha yeni teknolojiler ile daha verimli hizmet vermesine olanak sağlayacak olan yeni genel merkezimiz aynı zamanda standart ofislere göre yaklaşık %20 oranında enerji verimliliği sağlamaktadır. İş süreçlerinde de hedeflediğimiz ekolojik çözümlerimizi Leed Gold sertifikası ile destekleyen yeni merkezimizde daha az enerji harcayarak doğa dostu bir çalışma ortamı hedeflemekteyiz. Bu gaye ile tüm iş birimlerimizi birleştirerek daha güçlü ve daha hızlı şekilde durmadan çalışmaya devam ediyoruz!”
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat