e
Banner


Turkish Cargo 2016’da 820 bin ton yükü uçurdu
2016 yılında uçuş ağına 6 yeni destinasyon ekleyen Turkish Cargo, yük taşıma trafiğini ise 889 bin tona çkardı. Turkish Cargo Başkanı Şeref Kazancı, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda hız kesmeden yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. 
zirve_banner
 
 




seref_kazanci330 üzerindeki uçak filosu, 13 kargo uçağıyla 117 ülkede 290’dan fazla noktaya uçan Turkish Cargo, ayrıca dünya üzerinde 2200’den fazla kamyon destinasyonu ve 150’ye yakın havayolu ile yaptığı S.P.A. ile iş ortaklarına ve müşterilerine dünya çapında kargo servisi hizmeti sunuyor. 2016 yılında taşıma hacmini artıran şirket, uçuş ağına da yeni destinasyonlar kattı. 
 
UÇUŞ AĞINI GENİŞLETTİ 
2016’da iş hacimlerinin arttığı ülke ve bölgelerdeki operasyonlara odaklandıklarını belirten Turkish Cargo Başkanı Şeref Kazancı, “Bu bölgelerdeki arzımızı artırdık. İşbirliği ve anlaşma gibi süreçlerde çok daha dinamik kararlar aldık. Yaptığımız dinamik kapasite çalışmasıyla, kapasitemizi daha verimli kullandık. Böylelikle kapasite ihtiyacı olan pazarlarda ve beyond noktalarda kapasite ihtiyacının karşılanmasını hedefliyoruz. Taşımalarımızın arttığı noktalarda ücret seviyemizi düşürmeden, herhangi bir kısıtlamaya gitmeden daha iyi bir hizmet verdik. 2016 yılı sonunda 889 bin ton barajına (11 ay verilerine göre) ulaşmış bulunmaktayız. Uçuş ağımıza Chennai, Colombo, Dammam, Baghdad, Nis, Moscow gibi yeni hatlar ekledik” dedi.  
 
HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME 
Sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda hız kesmeden yatırım yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Global anlamda lojistik sektörü büyüyor, Turkish Cargo olarak biz de artan talepleri karşılıyor ve her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Dünya ticaret yollarının merkezinde olan İstanbul’un stratejik lokasyonunu kullanarak doğu ve batı arasında hava kargo trafiğinin ana oyuncularından biri olmak için çalışmalarımızı büyük bir azimle sürdürmekteyiz. Filomuz her geçen yıl daha da genişliyor. Tüm bu uçak ve tesis yatırımları Turkish Cargo’yu hem uluslararası hem de Türkiye pazarında doğrudan uçuşlarla hızlı ve kaliteli hizmeti makul fiyatlarla sağlayan bir havayolu haline getirme isteğinden kaynaklanıyor. Türk bayrağını taşıyan milli bir havayolu olmanın verdiği bilinçle, Türkiye ihracatçısına bu hizmetleri piyasa ortalamasında hatta yeri geldiğinde ortalamanın da altında fiyatlarla sağlamaktayız. Dünya ile rekabet ederken; 119 ülke ile dünyada en fazla ülkeye,
244 dış hat noktası ile dünyada en fazla dış hat noktasına uçan, 295 nokta ile dünyanın en büyük 4. uçuş ağına sahip havayolu Turkish Cargo’dur.”  
 
TERÖR EN BÜYÜK TEHDİT 
Şeref Kazancı, günümüzde ülke ekonomileri sadece ulusal gelişmelere ve yatırımlara endeksli olmadığı için küresel bir köy haline gelen dünyada ekonomik dalgalanmaları yakından takip etmenin ve piyasayı okumanın en önemli bir kural haline geldiğini söyledi. Petrol birim fiyatlarındaki artışın ve terör olaylarının hava kargo sektörünü olumsuz etkilediğini vurgulayan Kazancı, “Uçuş yapılan ülkelerdeki siyasi ve toplumsal kargaşalar, savaşlar vb. olaylar hava kargo sektörünü tehdit eden, olumsuz etkileyen başkaca unsurlardır. Lojistik sektöründe güvenliği sağlamak gerçekten maharet isteyen bir iştir. Turkish Cargo olarak bu etkiyi en aza indirdiğimizi düşünüyoruz. Bu konuda ciddi yatırımlarımız mevcut. Kargo güvenliği, emniyeti açısından arama ve tarama faaliyetlerinde gelişmiş teknolojiyi kullanmaktayız” dedi. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat