e
Banner


Qualitair&SEA’den otomotiv sektörüne JET çözümler
Sektörel bazda uzmanlaşmayı benimseyen Qualitair&SEA, otomotiv ve yan sanayiine özel birimi Autolog ile hizmetler sunuyor. Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “Autolog sektöre özel taşıma modelleri ile çoklu alternatif hizmetleri sunabilen bir çözüm ortağıdır” diyor.




qualitairsea_otomotivHizmet ağını geliştirme stratejisi kapsamında Ocak 2015’te Türkiye’de kendi şubesini açan Paris merkezli Qualitair&SEA (QAS), sektör bazında yapılandırdığı operasyon modeliyle endüstrilere özel çözümler üretiyor. Bu kapsamda otomotiv endüstrisi için Autolog ismiyle özel bir birim oluşturan şirket, müşterilerine 7 gün 24 saat maliyet ve zaman odaklı profesyonel çözümler sunuyor. Autolog Grubu’nun sektörün dinamiklerini bilen ve özel çözümler sunabilen profesyonellerden oluştuğunu vurgulayan Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “Autolog sektöre özel taşıma modelleri ile çoklu alternatif hizmetleri sunabilen bir çözüm ortağıdır” diyor. 
 
Qualitair&SEA’nın otomotiv lojistiğine yönelik yapılanmasından söz ederek, sektöre özel geliştirdiğiniz çözümleri aktarır mısınız? 
“Forwarder” olarak özünde yaptığımız iş, bir ürünü A noktasından alıp B noktasına doğru taşıma modelleri ile taahhüt ettiğimiz şekilde naklini gerçekleştirmek. Zaman içerisinde ürün gruplarının beklentilerine yönelik yeni servis grupları oluşturmaya başladık. Otomotiv, hizmet verdiğimiz ve QAS’nin içerisinde önemli bir yer alan, sektörlerden bir tanesidir. 
Otomotiv için özel olarak oluşturulan Autolog Grubu, sektörün dinamiklerini bilen ve özel çözümler sunabilen profesyonellerden oluşan ayrı bir departmandır. Maliyet ve zaman odaklı profesyonel ekibimiz ile 7/24, 365 gün servis, JIT hizmetleri, yolcu beraberi (OBC) taşıma hizmetleri, özel kargo uçağı kiralama (helikopterden Antonov 124’e kadar) , sipariş takibi ve yönetimi ve KPI raporlama hizmetlerini sunabiliyoruz.  
 
AVRUPA’YA UÇAK HIZINDA SERVİS  
Otomotiv sektörüne yönelik operasyonlarınız ağırlıklı olarak hangi bölgelerde yoğunlaşıyor? Taşımalarda tercih ettiğiniz modlar hangileridir? 
Otomotiv denildiğinde, önceleri üretim yapan ülkeler düşünülür ve bu bölgelere yoğunlaşırlardı. Ancak, otomotiv üretimine hammadde ve yedek parça temini sağlayan (“tier1, tier2”) tedarikçi firmalarının, insan gücüne ve maliyetlerine bağlı olarak birçok yerde faaliyet gösteriyor olmasından dolayı, artık birçok ülkeden/ülkeye hizmet veriyoruz. Kendi ofislerimizin olduğu Fransa (12 ofis), Brezilya, Meksika, Tunus ve Fas’ta yoğun olmakla beraber, Romanya, Portekiz, Almanya, İspanya ve Hindistan ile de düzenli hava kargo, konteyner taşımacılığı, OBC ve uçak kiralama operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Hava taşımacılığı, maliyetleri nedeni ile tercih ve talep edilen bir taşıma modeli olmasa da, üretimin durmasına neden olabilecek her türlü aksaklıktan dolayı doğabilecek duruş maliyetlerinin önüne geçebilmek adına hava kargo taşımacılığı çoğu zaman cankurtaran görevini de üstleniyor. QAS olarak, acil operasyonlar için hava taşımacılığı (tarifeli seferler ve/veya uçak kiralama), düzen arz eden yüklemeler için de denizyolu taşımacılığında hizmet veriyoruz. Bununla birlikte, hava taşımacılığına alternatif olarak doğu Avrupa’ya panelvan tipi araçlar ile 48-72 saat içerisinde bölgeye göre çift şoför ile teslimat gerçekleştiriyoruz.  
 
Otomotiv ve yan sanayi lojistiğine yönelik müşteri portföyünüzü iletir misini? 
Zaman odaklı taşımalarda ulaşabildiğimiz tüm tedarikçi firmalara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda, yılın belirli dönemlerinde düzenlenen panellere katılımda bulunarak sektörün dinamiklerini yakından takip etmeye çalışıyor, kendimizi de bu doğrultuda güncel tutmak için yeniliyoruz. Hızlı temposu ve değişenlerinin olması nedeni ile gerçekleştirdiğimiz projeleri ve yer alacağımız yeni projeleri web sitemizde www.qualitairsea.com.tr ve www.facebook.com/qualitairsea.com.tr sosyal paylaşım ağımızda sürekli olarak güncelliyoruz. 
 
HİZMET AĞINI GENİŞLETİYOR 
Otomotiv sektöründe üretim batıdan doğuya doğru kayıyor. Qualitair&SEA bu sürece nasıl hazırlanıyor? 
Değişen beklentilerin ve yenilenen lojistik anlayışının beraberinde getirdiği esnek ve hızlı hareket edebilme kabiliyetimiz sayesinde, temsil ettiğimiz acenteler ağı ile şimdiden bu bölgelerdeki altyapımızı sektöre özel çözümler ile geliştiriyoruz. Her bölgede ofis açmak mantığının yerine, konusunda uzmanlaşmış yerel acenteler ile özel anlaşmalar yapıyoruz. Bununla birlikte, Qualitair&SEA International olarak son 4 yıl içerisinde Tunus, Fas, Dubai ve Türkiye’de yatırımlar gerçekleştirildi. Kurulan her ofisin içerisinde uzmanlardan oluşan “Autolog” bölümleri kuruldu. 
 
Türkiye’de otomotiv lojistiğinde karşılaşılan en önemli sorunlar nelerdir, çözüm önerilerinizi aktarır mısınız?
Türkiye’nin denizle çevrili bir ülke olması, lojistik firmalarının ciddi ölçüde TIR filolarına ve dağıtım merkezlerine sahip olması ve Türk Havayollarının atılımları ile birlikte üzerinde bulunduğumuz bu coğrafyayı, Avrupa ve Ortadoğu’nun dağıtım merkezi  olmaya aday ülkesi haline getiriyor. Diğer yandan, limanlara yapılacak yeni ve ek yatırımlar ile ticari/konteyner gemilerin ana uğrak limanlarından bir tanesi olması, havalimanına gelen ithalat kargolarının yalnızca kooperatif araçları ile dağıtılması zorunluluğunun kaldırılması, ticari  açıdan birçok avantaj sağlayacaktır.
 
TÜRKİYE’DE KENDİ ŞUBESİYLE HİZMET VERİYOR 
Uluslararası lojistik hizmet sağlayıcı Qualitair&SEA (QAS), 1986’da kuruldu. Ofis ağını 2012 yılında 12’ye ulaştıran firma; Latin Amerika ve Tunus, Dubai, Fas’ta stratejik ortaklıklar yoluyla hizmet ağını genişletirken Ocak 2015’te de Türkiye şubesini açtı. QAS Türkiye, özellikle 7/24-365 hizmet anlayışının kritik önem taşıdığı otomotiv, uçak, gemi ve makina yedek parça sevkiyatları alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip profesyonellerden oluşan ekibiyle hizmet veriyor. Uluslararası standartlar ve bünyesinde barındırdığı “know-how” ile ilaç, kozmetik ve gurme lojistiği alanlarında sektöre özel çözümler üretiyor, hizmet portföyünü değişen pazar beklentileri doğrultusunda sürekli geliştiriyor. 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat