Banner


Akaryakıt taşımacılığında Ulusoy Logistics farkındalığı büyüyor

2014’te 780 milyon litre akaryakıt, 51 milyon 971 bin 11 metreküp LPG taşıması gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy Logistics General Manager Ertunç Laçinel, “Bu alanda rekabet içerisinde olmaktan çok farkındalığımızın getirdiği avantajlarla hizmetimizi yayarak genişliyoruz” diyor. 





ertunc_lacinel.jpgUlusoy Logistics, eğitimli personeli,  ADR standartlarında özel donanımlı, uydu takip sistemine sahip alüminyum tankerleriyle 15 yılı aşkın süredir akaryakıt sektörüne lojistik servis sunuyor. Ulusoy Logistics General Manager Ertunç Laçinel, akaryakıt taşımacılığında farklılık yaratmak adına sürekli bir gelişim içerisinde olduklarını söylüyor. 15 yılı aşkın süreçtir hizmet sundukları akaryakıt taşımacılığında gerçekleştirdikleri operasyonlardan elde ettikleri güçlü deneyimlerle sektördeki marka değerlerini en üst seviyeye taşımayı başardıklarını vurgulayan Laçinel, “Markamızın adına yakışır uluslararası standartlara sahip bir sistem oluşturduk. Mevcut altyapımız ve araç parklarımız insan ve çevre faktörleri göz önüne alınarak modernize edilmekte ve 24 saat takibi yapılmaktadır. En başından beri yapımızı ve çalışmalarımızı uluslararası standartlara uygun olarak yapılandırdığımız için 1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren ADR Yönetmeliği ile uyum içerisindeydik. Bundan sonraki süreçte de hizmetlerimizi bu alanda geliştirmeye devam edeceğiz” diyor.

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığının hataya yer vermeyen bir sektör olduğunu vurgulayan Ertunç Laçinel, Ulusoy Logistics’in süreçlerini buna göre yapılandırdığını söylüyor. Öncelikle mevcut personellerini sürekli eğitimden geçirdiklerini ve düzenli sağlık kontrolleri yaptıklarının altını çizen Laçinel, “İnsan sağlığını ve çevre güvenliğini de ön planda tutarak, HSSE (Health, Security, Saftey, Envoirment), İSEÇ (İş güvenliği, Sağlık, Emniyet, Çevre) standartlarına uygun olarak hizmet sunuyoruz. Oluşabilecek veya tüm risk taşıyabilmesi olası durumlar için sürekli analizler yapmakta, bunu haftalık tüm personelimizin katılımıyla görsel videolarla desteklemekteyiz. Şirket olarak rekabet içerisinde olmaktan çok farkındalığımızın getirdiği avantajlarla hizmetimizi yayarak genişletmekteyiz. Gerek kalite gerekse üstün niteliklere haiz bir yapıya sahip hizmetlerimizin yarattığı verimliliği ve maliyet avantajını müşterimiz için de bir kazanıma dönüştürmeyi yeterince ispatlamış durumdayız” diyor.

780 MİLYON LT AKARYAKIT 52 MİLYON M3 LPG TAŞIDI

Ulusoy Logistics’in tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında en önemli hedeflerinden birisinin de son derece akılcı ve güçlü bir deneyimle kurduğu yapıyı, müşterilerinin beklentileriyle bir araya getirerek hizmet vermeyi sürdürmek olduğunu vurgulayan Ertunç Laçinel, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Haftalık yapmış olduğumuz ISG ve HSEE toplantılarında dikkat etmemiz, hata yapmamamız ve kendimizi sakınmamız gereken konular gündem konusu olmakta ve risk analizleri sürekli yapılmaktadır. Filomuzu 6 ayrı bölgede yapmış olduğumuz en üst standartlara haiz akaryakıt taşıyan araçlarımıza ilave olarak LPG dağıtımını da organize etmeye yönelik araçlarımızla renklendirdik. Tabi ki, her iki yapının sistemsel farklılık arz etmesinden dolayı gerek personel gerekse de sürücü seçimlerimiz de standartlarımız en seviyede seyretmekte ve aralıksız eğitimlerle de desteklenmektedir.” 2014 yılında 780 milyon litre akaryakıt 51milyon 971bin 11 metreküp LPG taşıması gerçekleştirdiklerini belirten Laçinel, “Hedefimiz tıpkı yüksek atlamada olduğu gibi mesafe veya yükseklik gözetmeksizin lider olarak kendimizi geliştirmek yönündedir. Hep farkındalık yaratmak, kendimizi sürekli eğitimlerle besleyerek güncellemek, ismimize yakışır rekabeti sağlamak ve hizmette sınır tanımayarak hem kendimizi ve müşterilerimizi büyüterek yola devam etmektir. Bu çerçevede kendimizi akılcı büyümelerle motive edip hareket ederek örnek alınacak bir şirket olacağız” diyor.

YEŞİL LOJİSTİK İLKELERİYLE HAREKET EDİYOR

Sundukları hizmetlerde yeşil lojistik ilkeleriyle hareket ettiklerini belirten Ertunç Laçinel, şunları aktarıyor: “Tehlikeli ve kimyevi madde operasyonları çok yoğun hassasiyetler ve riskler taşıdığından buna haiz kıyafet ve exproof ayakkabılardan tutun diğer tüm koruyucu ekipmanlar aylık olarak gözden geçirilmekte ve bu kapsamda eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yürütülmektedir. Araçlarımızın tamamı karbondioksit salınımına engel olan uluslararası standartlara göre filtreleme ve koruma sistemleri ile donanımlı olarak hareket etmektedir. Bu çerçeve de araçlarımızın emniyetli sürüşlerine yönelik yol planlamaları, yollardaki risk analizleri, mola noktaları gibi saptamalar yapılarak uydu bağlantılı olarak 24 saat izlenmektedir.” 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat