e
Banner


GEFCO’dan Mosaic del Sur’a özel strateji
GEFCO, dekoratif beton, yer karoları ve Zellige çinileri üreten İspanyol firması Mosaic del Sur için sevkiyat takibi sağlayan ve sevkiyat sürelerini kısaltan, özel olarak geliştirilmiş bir uluslararası nakliye stratejisi uyguluyor.




gefco1İspanyol firması Mosaic del Sur, Avrupa, ABD ve Ortadoğu’ya ihraç edilen mallarının sevkiyatı ve Fas çıkışlı tüm malzemelerin akış yönetimi konusunda GEFCO ile çalışıyor. GEFCO İspanya, dekoratif beton, yer karoları ve Zellige çinileri üreticisi olan Mosaic Del Sur’un önceliklerine, kısıtlamalarına ve ayrıca da bulunduğu bölgenin belirgin özelliklerine uygun bir lojistik stratejisi geliştirdi. GEFCO, Mosaic del Sur’a, sevkiyatlarını özel çevrimiçi portaller aracılığıyla internet üzerinden doğrudan takip etme hizmeti de sunuyor.

İşbirliği 2004’te başladı
Mosaic del Sur, kurulduğu 2002 senesinden bu yana aldığı sipariş miktarlarında ve dünyanın dört bir yanına yaptığı nakliye gereksinimlerinde önemli ölçüde artış yaşadı. Bu büyümeye ayak uydurmak için, İspanyol çini üreticisi, 2004 senesinde uluslararası hizmet ağı ve bölgesel uzmanlığının yanısıra hem inbound hem de outbound sevkiyatları yönetme konusunda verimliliği ile dikkat çeken GEFCO’ya başvurdu. Hedef, hem ithalat hem de ihracat nakliyelerini optimize edecek bir çözüm geliştirmek ve aynı zamanda da operasyonları basitleştirmekti. GEFCO İspanya, Mosaic Del Sur’un önceliklerine, kısıtlamalarına ve ayrıca da bulunduğu bölgenin belirgin özelliklerine uygun bir lojistik stratejisi geliştirdi.

Fas’tan Madrid’e, oradan da dünya geneline…
2004 senesinden bu yana GEFCO, Mosaic del Sur’un ürünlerini Fas’taki Tangier fabrikasından teslim alıyor ve bu ürünleri gümrük işlemlerinin tamamlanacağı ve diğer ürünlerle birleştirileceği Madrid tesisine taşıyor. Bu ürünler daha sonra Avrupa, ABD, Japonya ve Ortadoğu’daki müşterilere deniz, hava ya da karayolundan hangisi daha uygunsa o yöntemle sevkediliyor. GEFCO’nun güvenilir ve etkin bilgi sistemine doğrudan erişim Mosaic del Sur’un sevkiyatların her adımını dilediği anda, gerçek zamanlı olarak takip etmesine olanak sağlıyor.

Yılda 2.000 siparişin dünya çapında dağıtıyor
GEFCO, şu an Mosaic del Sur için her yıl hava yoluyla 1.800 ton malzeme; deniz ve karayoluyla da 4.000 paket taşıyor. Bu rakamlar yıllık 2.000 siparişe denk geliyor. Mosaic del Sur, bütün lojistik operasyonlarının Madrid platformunda toplanması sayesinde tüm sevkiyatlarda en az bir gün, deniz yolu sevkiyatlarında da yaklaşık bir hafta zaman kazandığını hesaplıyor. GEFCO’nun hizmetleri sayesinde şirketin çinileri dünyanın dört bir yanındaki popüler restoranları, butik otelleri, büyük lüks otelleri ve evleri süslüyor.

Mosaic del Sur: ‘GEFCO’da tek kişiyle muhatabız’
Mosaic del Sur için, GEFCO ile arasında uzun zamandır devam eden işbirliği, yalnızca kaliteli müşteri ilişkilerine değil, aynı zamanda lojistik hizmetlerinin kalitesine de dayanıyor. Konuyla ilgili olarak Mosaic del Sur’un kurucusu Pierre Babin, “GEFCO tedarik zincirimizin tüm aşamalarını içeren bir nakliye stratejisi uyguluyor. Bu stratejide insan unsuru da çok önemli, zira iş ilişkimiz güvene ve sürekliliğe dayanıyor. GEFCO ile 2004 senesinden beri çalışıyoruz. Geri dönüşü hızlandırmak için GEFCO’da tüm operasyonlarımızı koordine eden tek bir muhattabımız var. Ayrıca, verilen bilgilerin doğruluğu, hızlı iletişim ve GEFCO operasyon ekiplerinin mükemmel koordinasyonu fark yaratıyor.” dedi.

GEFCO, ‘Mosaic del Sur geliri’ni ikiye katladı
GEFCO, Mosaic del Sur’un uluslararası büyümesine yardımcı olurken, 2009’dan bu yana Mosaic del Sur’dan elde edilen gelirlerini de iki katına çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan GEFCO İspanya Denizyolu Taşımacılığı Müdürü Juan Manuel De Cruz, “Mosaic del Sur’un ürünlerinin mükemmel kalitesi ile GEFCO’nun etkin lojistik hizmetleri birleşince önceden varolmayan bir pazarı geliştirmemize olanak sağladı. Her ne kadar müşterilerin bu tür dekorasyon unsurlarına yönelik ilgisine bağlı olsa da, geleceğe yönelik önemli ve farklı büyüme imkanları bulunuyor.” dedi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat