e
Banner


Türk Hava Yolları Avustralya Uçuşlarına Başlayacak mı?
Avustralya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Catherine King, Türk Hava Yolları'nın Avustralya seferlerinin başlamasının havayolunun planlarını gözden geçirmesi nedeniyle ertelendiğini söyledi. Türk Hava Yolları 130. varış havalimanı olarak Melbourne'ü seçeceği açıklanmıştı.




thyThe Australian Financial Review'de daha önce THY’nin haftada toplam 14 uçuşla her gün Sidney ve Melbourne'a uçmayı planladığı açıklanmıştı. Türk Hava Yolları Başkanı Ahmet Bolat ise, Financial Review'e yaptığı açıklamada, "Türk hükümeti ile Avustralya hükümeti arasında çözmemiz gereken bazı yasal sorunlar var" dedi ve Melbourne Havalimanı'nın ana şirketinin "konuyla ilgilendiğini" söylemişti.

British Airways, 2007'de Avusturya Havayolları'nın çekilmesiyle şu anda Avustralya'ya uçan tek Avrupa havayolu şirketi ve Singapur üzerinden Sidney ve Londra (Heathrow) arasında her gün uçuş gerçekleştiriyor.
Bakan King'in bir sözcüsü de, henüz hiçbir Türk havayolunun burada hizmet vermek için Avustralya havacılık makamlarına resmi olarak başvurmadığını belirterek, “Türk havayolları, mevcut ikili anlaşmalar kapsamında, emniyet, emniyet ve lisanslama gerekliliklerini karşılamaya tabi olarak, Avustralya'ya (dört ana geçiş noktası arasında) haftada toplam yedi sefer gerçekleştirme hakkına sahiptir. Bu kritik düzenleyici süreçlerin, hizmetlerin Avustralya'ya başlayabilmesi için tamamlanması aylar alacak" dedi.
Victoria Toplu Taşıma Bakanı Ben Carroll ise yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları'nın Melbourne seferlerinin başlatılmasının eyaletin yüksek katma değerli ihracatını artıracağını ifade ederek, "Gıda ve elyaf, savunma, yüksek teknoloji ürünlerinin ihracat ve taşınması için büyük bir fırsat var" dedi.
“Avustralyalı havacılık yetkilileri, bu ayın başlarında Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM), iki ülke arasındaki hava hizmetleri düzenlemelerinin güncellenmesine ilişkin ilk görüşmeler için ikili görüşmeler talebinde bulundu. Paydaşlarımızla istişareyi tamamladıktan sonra kısa süre içinde Türkiye SHGM ile bu görüşmeleri başlatacağız.”

https://australianaviation.com.au/2023/07/turkish-airlines-yet-to-apply-for-australian-flights-says-minister/





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat